TABUNG ANAK

Saturday, June 2, 2012

BOTOL BARU AIRIELL

duhai si anak...apa sj untuk kamOO mumy dady cuba berikan...

airiell ni xreti minum botol susu...cikanis letak air zam-zam dalam botol MAM....cuba bg airiell mnum air zam-zam melalui botol....tp si tomey ticik2 ni xreti isap botol susu..masukkan puting dalam mulut die, die kuakan balik...xpun die xnak buka mulut die...wat bibir keras..pastu wat muka plik...klakar je tgk..

ni ha botol susu MAM airiell..mumy die siap bli twin pack lg...tp si anak xreti nak siap..mybe sebab faktor puting susu tuh..

risau gak mumy die sebenarnye..cena mumy nk gi keje naty..kalo airiell xpandai isap botol susu cena mumy nk anta airiell kt nursery...mumy xley dok kt nursery skali ngn airiell...mumy kne g keje...runsing2...sebelum ni ada gak bc2 kt blog2 n forum2..ramai ckp botol tommee tippee bgs..mcm nipple ibu...tp xterpikir nk beli...sbb mumy airiell ni suka sgt ngn botol MAM..sbb corak cute2..ada burung, ada daun2...bila airiell dh kua, cuba bg die guna..rupanya die xreti isap...wooo..masak2..jenuh2...huhu

16.6.2012 ni dhla cikanis ada exam SPA..kt picc...cena mumy nk g exam, anak mumy xtawu isap botol..cena anak mumy nk mnum susu...last2 soh gak cikdil beli tommee tippee..mula2 risau gak..tkt2 kang beli, airiell xreti isap gak..kan rugi..dh r boley tahan harga tomme tippee...huhu...mumy keje dh r xtetap lg..SPA pun baru pgl g exam..mtk2 ada rezeki anak..kot2 dpt keje tetap gov...

petang smalam, sblum btolak lek penang, cikdil singah manjaku bangi g beli botol tommee tippee...nsb bek ada kaler biru corak2 kt c2..slalunya ada kaler putih kosong j...lepas sterilizer botol tommee tippee, trus masukkan susu cikanis hasil yg dipam smalam...Alhamdulillah, airiell isap mcm xd ganguan je..xd wat muka2, xd kuakan balik puting botol tuh...skali sumbat je trus isap..lega ati mumy dady...gudbaby..gudboy!!!!  :))


yeyyy!!!!botol baru airiell....airiell suka, mumy lg dabel suka... :))

5 comments:

  1. hehehe mmg susah kan kalau anak xreti nk isap botol.xpelah.usaha tangga kejayaan.hehehe.

    ReplyDelete
  2. susah jugak kalau x reti isap botol yang biase kan,..

    nasib baik Gadis dh beli TT jugak...hihihi

    ReplyDelete
  3. awak cuba beli botol biasa dan gantikan puting botol dgn puting yg warna kuning brand Doktor Baby kalau x silap..puting tu bentuk dia lbh kurang nipple kita..so selamat mencuba

    ReplyDelete
  4. aty sampai harini hantar kat babysitter pon anak tak mo susu botol..dah macam2 botol dibeli..dari mahal sampai lah ke murah..semua die tolak2..kalau lapo sangat baru die hisap..tu pon sikit jer..pastu melalak2..adeeyy...tapi tadi kol orang yang jage tu..die kate nak pulak hisap botol..maybe sebab bau maknyer tak de kat situ..:) tawakal jer..huhu

    ReplyDelete
  5. Damia pula tak mau puting avent... so sekarang ni guna botol avent je n puting MAM nasib baik boleh masukkan... kalau tak kene beli botol baru...

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers