TABUNG ANAK

Wednesday, September 12, 2012

MIMPI SOLIDFOOD

mumy airiell ni ari2 bc blog pasal solidfood..kumpul ilmu untuk airiell 6 bulan naty....sonok tgk mumy2 yg len bekerja yer..tp still boleh bg anak mkn hsl tgn ibu!sangat kagum..mengharapkan cikanis gak mampu wat airiell mkn mknn dr hasil tgn cikanis..cikanis mumy airiell..so airelll kne mkn dr hsl air tgn mumy die..wpun mumy die bkerja..skrg zaman dh moden..dunia dh maju..mcm2 cr ada untuk mmudahkan mumy2 bekerja..BUKAN CERELAC ye..insyallah..

TAPI...
cara  A : avent food processor ada, nak murah ckit little bean pun ada... 

cara B : priuk plengat cap boya ada, slow cooker ada, blender cap pensonic pun ada..kalo dompet tebal leh la bli yg avent tu kan untuk mmudahkan keje...tp kalo xtebal guna periuk plengat ngn blender cap pensonic pun xpa aih..asalkan leh jadi puree gak..hehe...kan?cikanis tgh pk2 lg nk guna A ke B..maybe B kot..haha...bukan kedekut atau berkira untuk anak..tp cuba berikan yang terbaik untuk airiell mengikut kemampuan kami somi isteri... :)

ok berbalik pd crita asal..punya shari suntuk asyik baca psl solid food..konon dok kumpul ilmu la kan nk bg anak mkn...sampai terbawak2 ke dalam mimpi lah kan..aish...siap mimpi potong betik, ubi..timun?haha..timun pun aku hentam nk wat puree kat airell..sekbek mimpi je..huhu......saited mumy airiell ni nak msk bg airiell mkn..sampai termimpi2 la ko!bgn pg..trus cikanis bercerita kt airiell...pg ni airiell bgn awal lak...cikanis gtaw la..bc dialog anta mumy ngn anak die nih..

MUMY : airiell..smalam kan mumy mimpi mumy nak wat puree kt airiell..saited mumy nk msk untuk airiell...
AIRIELL : gelak..ketawa...gelak mengekek...
MUMY : naty airiell 6 bulan mumy msk ek puree kt airiell...
AIRIELL : sambung gelak balik..die gelak sbb mumy ni saited nk wat puree kt die ke?or die gelak sebab muka mumy klakar bru bgn tido?rambut ala2 hafiz af?hehe..xaih..rambut mumy airiell lurus jek..pakai jari pown boleh!hehe...


apa la mumy saya ni..tgk la mykids saya..saya baru 3 bulan lebey la mumy..saya cuma mahukan susu mumy jer skg!!!!sedap... :))

avent food processor..KEHENDAK or KEPERLUAN???pk2 ek cikanis..byk masa lg nk pk... :)) kalo nak beli pun, kami akan tong2 wet laki bini...rs mhl sgt..cian lak kt cikdil...kalo boleh, suma ibu bapa nak bg yg terbaik untuk anak kan...tapi biasa2 aja xsemestinya xterbaik....yg penting ukur baju dibadan sendiri!!!!

3 comments:

  1. ciknaa nk sangat A tu.. tapi rase cam tak mampu je. :( takpela kan, apa2 pn bole janji rajin buat solid food :)

    ReplyDelete
  2. I pon mimpi pasal solid food.huhu.gi beli gak avent tu.huhu

    ReplyDelete
  3. aty pon ngah mencari food processor tuk qaleef ni..lagi sebulan lebih jer nih..kang biler time nak buat baru nak gi carik..kelam kabut ti..:)

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers