TABUNG ANAK

Monday, November 5, 2012

MYDEAR WAREHOUSE 25okt - 4 nov

lama betoi nak hapdet psl mydear warehouse ni...pic peram bg masam dulu..huhu...ari2 dok hitung hari psl mydear warehouse ni..dh sampai harinya..harus terjah!! sehari sebelum raya aji..org len kalot nak blk kampung...cikanis kalot nak p terjah mydear warehouse ni...huhu...berjam2 kt sana..ntah apa2 je..sian airiell..dh la tgh poo poo..mumy kalot dok soping..pas soping baru tukar pampers...huhu...


WALKER JUMPERLOO 
RM223


dr sebelum sale dh pasang niat nak beli walker je untuk airiell...
sebelum kuar umah pun dh niat nak beli walker je...bila dh sampai..tiba2 niat bertukar..adoi..tiba2 psg niat 3 4 brg..adoi!!!huhuhu..y psg niat mang sng..yg nak byr..haha..pening wey...tp stil dlm bajet airiell...ok la....sebabnya sebelum ni kan hrga walekr airiell mang bajet 299..ala cincai 300 la kan...pegi sana..melonjak riang..lompat bintang, lompak katak skali..bila tgk walker idaman mumy airiell jd 223..omaimak...sgt murah! murah dr harga asal la....yabedabedu la..apalagi...unty, sy mau ini! dia tulis2 bg resit...fuhhh....



HIGH CHAIR
RM70





yg ni sebenarnya xd dlm niat dr umah..tiba2 dh sampai  TERtambah lak dalam niat tu..huhu...mulanya dh tanya..uncle tu ckp ada org..ok..abaikan...jln2 kt dlm jamu mata..belikan buaikan utk kwn dulu..my bff psn..anak die nk bbuai lak katanya...ok..aku blikan tanpa mtk wet extra...xd kaut untung maaaaa....bila kua..tgk ada kusi mkn kaler oren..kotor gak..tnya uncle tu bg rm20..mula2 beli gak..pastu mulut ni gatai nak tnya high cair yg atas tu.
Cikanis : uncle tu berapa?
uncle : 'LU MAU KA?
cikanis : mau taw harga dulu la...
uncle : RM80!!!
cikanis : berbinau2 bijik mta..80???murah..tp gatai mtk kurang lg..menyenyeh cikanis mtk kurang..las2 dpt RM70!!!sekian....huhu..
terus angkat maaaa!!!!

Pastu ada kejadian amoi kejar kami laki bini kt keta...

SEBAB?? sebab die nyesal xbeli awal2..haha...die tanya harga, ms tu uncle tu xdiskaun lg kot kt die...manyak murah oooo....sory amoi..sy sudah angkat ..kehkehkeh...nyesal xkesudah die..sebabnya harga pasaran RM300++....


BUGGY
RM50
gambar dlm web mydear je..terlupa nak snap pic smalam..letih berghatering..huhu
cikanis beli kaler biru...

bunggy ni cikanis terpedaya dgn MIMY HAMID ... kehkehkeh..adoi la kak mimy..ini kes terdaya dgn kata2 mu la!! cikanis tgk rm50..terus pegang xlepas2 dh..sbb dh taw..benda2 hot yg murah2 kt lua tu jenis kalo bekenan, trus amek..xpun pgg jgn lps2 slagi xbyr..huhu..kalo x mata2 yg menjeling tu kompom akan serbu bnda tu lepas je kita lepaskan tgn...tyme tu pun ada abg tu dok tgk j...pastu die tanya cikanis, nak beli ke..ye ye j cikanis pun..aaah nak beli..tgh tggu asben jap..pdhl tyme xkompom lg pun  nak beli..laki aku pun aku xtanya lg..huhu...
lps bncg2, cikdil belek2..mang bes..bunggy leh lipat mcm payung!! terbaek dari ladang...

sebab apa beli?bukankah dh ada stroller?

OK..sejak azali lg korg dh taw..sblum kua si debab airiell tu mang kitorang ye kitorang yg beli..tok umi airiell yg byrkan..huhu...SCR 9..scr 9 ni mang bes...selesa utk anak...mang xrisau anak tido dlm tu..leh jd bakul...lgpun byk funtion  leh adjust2...tp scr 9 ni besar gabak..separuh bonet persona yg besar tu hanya untuk scr 9 tu je...mang xley travel..so SCR 9 jgn verangan la kami nak bawa ko travel gi PARIS! hahaha..kemain ko paris nok....jgn kata paris...kalo p langkawi pun kami xkan bw SCR 9 tu..sbb besar n die terpisah antara stroller..so, sgt susah utk bawak travel..dhla berat...haishhh..so sapa2 yg xbeli lg stroller, beter pk abis2, pk byk2 sebelum beli ye...

cikanis beli sbb bos dh ckp, pasni cikanis kne banyak jg kursus..so cikanis kena gi..cikanis jenis xley nak tingai anak...bos bg bw anak..so buggy sgt penting...bulan depan o ujung bulan 11 ni nak kne g sabah..insyallah..kalo jd...buggy ni sgt bguna sgt2 la...kalo xjd g pun, kami laki bini plan gak nak travel gi PARIS  herppp! bukan paris..bandung ke...kota singa ke...sng la nak bw stoler payung tuh..huhu


CARRIER @ JOGGER aku baru taw dr aty!
RM80


Nama jogger tu baru taw dr aty..kalo x cikanis pangil carrier je..sbb kalo gogle carrier kua la benda lah ni..ini kakak cikanis pesan..RM80! CANTIK DAN MURAH! puas cr kt mn yg menyebabkan brg ni dok kat luaq dgn harga jd murah..sampai skg xjmpa..tanya org juai tu pun..drg kata "mana ada rosak..suma elok punya maaaa"...huhu..ni pun sama..dh byr..tgl tepi kaunter sambil diperhatikan la..cikdil gi amek walker airiell...ada amoi tu dok belek2..die nak beli la tu..die xtaw aku dh beli...kehkehkeh....

sebenarnya ada lg 1 benda xltk pic..mls dh nak copy...buai kwn cikanis...byk gila brg kan..mang sah2 la xmuat kete..dgn brg nak balik penang lg..konon lepas beli nak blk penang terus..keta xmuat weh..mcm sardin..brg kwn nk tlg anta kt dgkil pun xjdi..soh laki dia mai amek sndiri..huhu...cikanis duduk dah mcm sardin cap ayam dah..huhu...
sempat laki i perli taw " naty nak mai mydear sale ni xley nek keta dah..kita mai nek lori lak..huhu...
* aku taw, dia perli aku la tuh....huhu

dah disebabkan keta mcm sardin cap ayam..nak bg bernafas org dalam keta..kekdahnya kami patah balik ke bangi..antar suma brg2..baru gerak blk penang..huhu

total brg untuk airiell abis RM350..bajet 300 j kan..so 50 tu kira dady velanja airiell la ek..huhu..airiell2...mumy dulu kecik2 pun xd mcmni...

ANTARA BARANG2 YANG MURAH DEKAT MYDEAR WAREHOUSE
meh jamu mata!

 stroller twin rm100








8 comments:

  1. kali ni tak pegi...terpaksa duk diam diam..sebab bajet lari ke pindah umah...hasrat nak beli carseat besar..tanguh ..takpela pakai je jogger@ carrier tu..ok jeeee

    ReplyDelete
  2. ajak husband pergi mydear sale ni sbb nak beli walker mcm anis, tapi dia takmo..nyampah, dia mmg tak suka nak cari jln, sesak2 org ramai, pastu nak beli walker little bean macam yongnana sbb fuction lebih kurang mcm walker airiel ni kan, pergi Empire Subang, takde model tu, beli jelah apa yang ada, but still little bean la, tp ttp tak puas hati, nasib baik duit suami, so terpaksa angguk2 stuju jelah.

    ReplyDelete
  3. Walaweh..ciknaa pg jgak smlm tau ngan ika.boleh plak jumpa nurul kt sane.. kami 2orang gigih beli buggy cam aqil nye tu..kaler oren tu! 79 hengget je.. hehe. apsal tak jmpe anis ek?

    ReplyDelete
  4. Rupanya semua sempat gi warehouse ni eh pas gathering. Tapi serius high chair tu memang murah gila lah. Berbaloi2 beli. Yeaa..pasni semua naik buggy je sebab senang nak bawak & yg penting ringan n kurus je bila lipat :)

    ReplyDelete
  5. fuhhh.. klu kite pegi mcm xnk blek je..haha

    ReplyDelete
  6. high chair cun.....sukerrrrrrrr...!! pasal stroller tue..memang betul ponnn....aty pon beli stroller besar2 lagi berat...dah tak pakai...nak jual tak tau biler..beli stroller lain yang macam buggy tuh..:)

    ReplyDelete
  7. WAH2..LAGI MURAH CIK ANIS DAPT...COMEL GILER BUGGY TU..TP MSE SY GI TU DAH TAK BNYK CHOICE....PASTU HIHG CHAIR TU PUN DH XDE...LAIN KALI MYDEAR BUAT SALE, NAK GI HARI PERTAMA LGI LA..

    ReplyDelete
  8. asalammualaikum... sis sy mencari twin stroller rm100 sis ada jual ..kalau ada plz pm saya fb zuraihahjuju atau wsaap saya 0117679709 or 0107928151

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers