TABUNG ANAK

Wednesday, December 12, 2012

ANAK KORG SUKA GIGIT APA?


anak cikanis yg seketoi ni suka sgt gigit ABC puzzle mat! pandai lak die kuakan huruf2 tu, pastu gigit sampai banjir tikar dgn air liur..sbbtu dah letak toto dkt tkar die..kalo meleleh, toto tu leh serap air liur..aishhh..anak2...huhu...ini kalo die tgh kusyuk, tgh sedap gigit, kalo kita pi tarik, ngamuk, siap hentak2 kaki! baby 6 bulan pandai tunjuk protes! haishhh...anak zaman sekarang! kalo kita amek, ganti dgn teether, ngamuk jugak, pndai die..xnak, nak jugak abc puzzle tuh! tu la teether pebret dia kalo korg nak taw...dah r gigit, sampai mumy die yg rasa nyilu...seriau gigi dgr..mcm kata kwn cikanis komen pic dlm pesbok, mak die ckp mcm gigit sliper jepun je! huhu...penah gak cek tahap keselamatan bnda tu..stakat ni nmpk mcm ok...nmpk liat je ...tp kalo dah ada gigi xboleh bg dh kot..tkt kang tkeluaq kecik2, makan plak si airiell bubur puzzle mat!

airiell ni, kalo die tjaga kul 4 5 pagi..die akan golek2 sndiri, pastu paking diri btol2 dkt play corner die, pastu gigit r benda lah tu..mumy airiell?ko jgn tanya...tp aku cikanis nak jawap..mumy airiell tido, xsdr diri..ble dh sdr, anak dh ngs bosan + lapaq..baru tsedar..pastu masa nak angkat airiell g kt tmpt tido, dah rasa toto die basah gile...lama sgt dah tu die dok men n gigit bendalah tu..mumy die leh tido mati! 

dady airiell slalu pesan, airiell jom tido..mlm ni jgn golek2 g dapur lak ye! lesen golek2 airiell dah dapat lesen full dah..terer abis sejak2 msk umo 6 bulan ni...kalo ltk je kt toto die golek berganda ganda.mcm roda lak skali tgk...kalo dulu ms pndai meniarap n pandai golek die mls..kalo ltk cmtu mniarap, cmtu j la..dh xnak golek blk..skg?die golek macam tayar...letak tengah2, tlari pndangan ckit je...tgk2 dah ada kt nun ujung sana..haishhhh...

ko tgk blk pic kt anak tu..muka tgh feling la tu gigit teether pebret die...
kalo nak bg die dok diam, bg abc puzzle tu..diam la die...
bole la mumy nak manja2 ngn dady jap..ahaks! hahaha.. :p


11 comments:

  1. sama..ank sy pn feveret gigit puzzle mat dia tu..smpai banjir2..

    ReplyDelete
  2. asyraf mcm biase suke gigit hujung sarung bantal bucuk dia tuh..cuba kalau ambik bantal tu..7 petala langit pun boleh dengar suara dia..haha..

    ReplyDelete
  3. hahahha...mcm daaliyaa jgk nie..suka benor gigit benda alah tu...

    ReplyDelete
  4. aisy suka gigit flashcard dia. so sbgai lngkah kawalan, mmy suka pakaikan dia mitten. anak redho jek..

    ReplyDelete
  5. hehehe...hbs lah banjir ayaq liuq...mmg kalau gusi atau gigi kuat hbs dia nak gigit...

    ReplyDelete
  6. anak i suka gigit bantal busok. habis banjir bantal. hayooo! jenuh every week nak membasuh bantal busuk yg sememangnyer busok tu...letak dlm akuarium, ikan pon timbul..erk!
    oh! mikhail!

    ReplyDelete
  7. baby memang suka menggigit. tambah2 yg nk tumbuh gigi, gatal gusi. So far, naurah suka msukkan tgn sape2 yg pegang dia dlm mulut, pastu digigitnya.

    ReplyDelete
  8. dhia dlu xde plk.. skrg2 ni je ggit puzzle abc tu.. hihi.. gatal gusi agknye

    ReplyDelete
  9. i rasa farish ni semua benda yg dia pegang dia suka gigit...haha

    ReplyDelete
  10. heheh..macam2 airiell nih..:)
    qaleef semua bende pon die suker nak gigit...idung aty semua die masuk nak gigit...pakkal lah tak de gigi lagi..kalau tak boleh jadi mimpi ngeri..heheh...

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers