TABUNG ANAK

Friday, December 7, 2012

BESDAY PLANNING - 1ST BESDAY AIRIELL

skg airiell dah 6 bulan..makna kata lg 6 bulan airiell nak setahun jagung dah...tyme tu mesti dh pandai pgl mumy dady..tyme tu ggi mesti dah ada 2 3 4 5 6 batang...tyme tu jugak mesti dah pandai jalan bertapak2..hehe...xsbr mumy nak tgu saat tu airiell nufael....psediaan nak sambut besday anak yg pertama atau nama seangkatan dgnnnya besday setahun rs mcm nak wat psediaan nak kawen dolu2 gak..saited die lbh kurang sama..atau lg saited kot..dulu saited gatai nak kawen..ini saited plus teruja nak sambut besday anak setahun jagung!

1st BIRTHDAY PARTY!!!



rasanyalahkan..besday anak utk setahun jagung ni adalah birthday party yg sgt2 bermakna utk mak2 dan pak2..hehe...termasuk jugaklah si anak...cikanis jugak akan pastikan majlis tu nanty akan berjalan dgn lancar sempurna....insyallah...kena plan betoi2 ni...sebabnya, ni je besday party yg disambut dgn perasaan yg diselubungi keterujaan kesaitedkan yg terlalu saited lah..pening ko baca.haha..naty nex2 besday xd dah nak sambut cam besday setahung jatung ni...ko pk blk la..besday ko yg ke 24, ada ke mak ko wat besday party dah?grg bihun, bungkus beg plastik ltk belon coklat bagai, beli kek ada lilin, kwn2 mai umah ramai2 nyanyi lagu epy besday..ada skg?nan hadooooo...huhu....skg yg dok jauh mcm cikanis ni, mak abah col wish besday je..bila jmpa dpt la adiah dr mak abah....tu kalo blk penang bulan 11 tu jgk..kalo blk bulan 1 taun dpn ke..ha, bulan 1 taun dpn la baru dpt adiah...huhu...

TEMA

tema : sat2 rs nak wat tema kaler merah..sat2 rs nak wat tema kalerful..warna warni malaysia...

MAKANAN
makanan?aku serahkan 100% kt tok umi airiell...yg aku taw 2 ekoq kambing....tu janji tok umi n tok abi..katanya nak wat akikah untuk airiell masa besday setahung jagung...dulu ms besday anak buah cikanis darwisha irdina pun tok abis seponser u..jimat!huhu..katering?free jugak..sbbnya tok umi lah owner catering tu..hehe.... senyum kambing lagik! :)  wat kt mana?sah2 wat kt penang!harus!seponser besaq kt sana...insyallah kt KL nak wat gak...tp kicik2 je kot, bihun grg+sosej n naget ckp la kan ngn bajet mumy airiell..hehehe..kt sini seponser besaq xdek! huhu...kita tgk la mcmmn rezeki yg ditentukan ALLAH nati...ada rezeki lebih, kita wat lebih, kalo rezeki ckit, kita wat skit...yg penting IKHLAS!

BELON
 belon perkara yg perlu ada..kalo x, xbesday party namanya!

HADIAH


 hadiah?wajib bg...2 hadiah dah tentu wajib..dr mumy 1, dr dady 1....apakah?xtaw lg...tgu j lah naty..belum bulan 5 lagik...masih boleh berubah2 adiah nak bg tuh...
tetamu yg nak dtg, diwajibkan bw 1 adiah..kehkehkeh..kalo x, xbg goodies bag!huhu

KEK BESDAY! 
ni yg cikanis dok ulang ckp ngn cikdil..laki i ler tu...xkira masa, xkira tempat, bila tringat mesti ckp
cikanis : "Abg, naty besday airiell ayg nak wat kek rainbow" 
cikdil : okeyyyy
laki aku xtnya pun pasepa nak kek tu, tp aku ttp bccakap n gtaw...hahaha
cikanis : ayg pun xtaw pasepa ayg suka kek tu..tp ayg tgk kek tu cantik sgt..warna warni..xkira la kalo tyme tu ada kek len lg glemer..ayg ttp nak kek pelangi ni jugak!!
cikdil : okey...
cikanis : airiell naty mumy tempah rainbow kek taw besday airiell naty!
airiell : da da, ta ta..sambil ramas muka mumy! 
airiell setuju wee~haha

JOM JAMU MATA TENGOK RAINBOW KEK NI!
amaran: sila telan air liur perlahan2..jgn gelojoh yek! :p














seeedaaappppnyaaaa!!!!!!!! 

sumber : suma hasil gugugaga google!thanx en.google! :)

P/S: kalo ada bloger dr penang baca n taw kt mn ada org wat tempahan rainbow kek yg sooodap ni, gtaw ek....

11 comments:

  1. huyooo bergetar jiwa rage nengok rainbow cake. aritu besday opah mikha pon momy cha kasik suprise oder rainbow cake. terbaekkk! tapi dekat kajang la pulok hihihihi
    jgn lupa jemput momy cha eh? kihkih!
    takmalu!

    ReplyDelete
  2. jgn lupe jumpe mommy ekin + zara jugak yer
    x malu jugak
    hehehehee

    ReplyDelete
  3. jgn lupa ajak mommy naila!hihihi..naila takde kot celebrate2 ni...kitorang bg pisang je kat naila mse umur setahun..hihihi..tgk org lain seronok, tp nak buat sndiri rase tak perlu kot...mungkin sbb ktorg laki bini tak pernah celebrate bday mse tecik2...kih3...:p

    ReplyDelete
  4. wow.. tak sabo dh die anak nk 1tahun.padan la suh beli baju sume 1 tahun :)

    ReplyDelete
  5. hepi besday airell... saya tempah kat kawan je.. memang sedap kek rainbow ni.. :)

    ReplyDelete
  6. Amboiiiii mmy Airiell, sungguh semangat.

    Airell... jgn lupa ajak Aisy ye..
    :)

    ReplyDelete
  7. Sama!! Ena pun plan beday kek Aqil nanti pun nak rainbow cake.

    Yeayy! Mesti meriah birthday party Airiell nanti. Jangan lupa jemput Aqil tau :)

    ReplyDelete
  8. Wow bestnye...jgn lupe jmput ibu faiq...hihi muke x malu jgk -,-'

    ReplyDelete
  9. sure meletop ni. planning sejak 6 bln lg. ehehe jgn lupa jemput naurah ye. ^_^

    ReplyDelete
  10. waaahhh...dah planning dah...!! besh nyer..aty kepale otak dok pikir nak pindah jer nih...tak dapat nak pikir hal besday anak..heheh...tapi memang terujer...dalam kate tak pikir..siap dah cakap ngan semua orang..nak buat home warming sekali ngan aqiqah qaleef...sekali arung ngan besday party qaleef nanti bulan 4...haaa...mak nye jimat...ngeh ngeh ngeh... kalau anis buat..insyaallah aty nak pergi..tapi kalau jempur ar..;p

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers