TABUNG ANAK

Monday, December 17, 2012

CERITA BLENDER PART 2!



INGAT KISAH BLENDER INI? [KLIK SINI]

sayang sgt blender ni..ditatang bagai minyak yg penuh! 
lepas guna lap elok2...xpenah jatuh..
xpenah guna lasak2...tp dah ajal menentukan segalanya.. -___-

cikanis xbajet akan wat entry pasal blender ni berepisod2...haishh...xtaw apa la nasib badan....blender idaman qalbu..beli masa bulan 8..pakai masa bulan 11..pakai xdan sebulan..lagi 2 hari nak sbulan....smalam dah slamat KIOK! K.O!!! alkisah smalam tgh blend bubur airiell....tgh2 blend mcm besa ja bunyi blender...pastu makin lama makin slow die blend..makin slow slow n slow...last mampoih teruih! tekan butang PUSH tu..dah xjalan....pastu ada bau hangit..n bila gongcang ada bunyi kling kling...dh mcm bunyi menan baby yg ada loceng tu...sedey wehhhhh! gelabah masuk bilik..cr kotak blender tu...jmpa waranty kad...rs lega..bila bc..tup3 depa nak resit pembelian skali ngn waranty...adoi...cr resit xjmpa..abis suma bilik geledah cr resit...HAMPA! xjumpa...sedey weh....stres ms tu..sekbek laki aku wat xlyn ja..dia wat xtaw..sbb dia taw, kalo die dok wat tnya byk2 mang kompom gaduh laki bini...lgpun xnak r gado2 smalam..smalam ani-be-se-ri kami kenal yg ke ENAM TAHUN! 

cikanis jenis tyme ati tgh panas, xyah sapa2 dok wat prihatin dok mai tnya awat anis..awat syg..dok pompangpompang..mang tgu kena maki ja satgi..so cikdil dah kenai sgt bini dia...biaq bini dia meroyan sorg2..dah cool naty pandai la bini pi dok tempek celah ketiak...huhu...tyme dok cr resit, betoi nguji kesabaran..airiell xpenah2 nk wat pangai merengek2, smalam mrengek2..nak kna dukung ja..letak qeyau..nak nenen..pdhl dh lama nenen dia...

last cr dlm handbag..xjmpa jugak..dah mls nk cr..sbb pk kalo anta p philips pun depa akan repair ja..so akan amek ms..kompom kna beli blender baru...tenangkan jiwa..baru p kt cikdil..ckp kna bli blender baru..n mls nak pk psl blender avent tu dah..wat sakit ati, sakit jiwa, wat gado laki bini ja...cikdil pun dgn tng ckp ok..kul 8 naty kita kuaq..ms tu dlm pala otak xtaw nak beli blender apa pun..blur gila..sbb xbajet kna bli blender baru!!!!!sedey..plan konon nk pakai sampai anak no.12 ...anak sulung pun pakai sbulan ja...waaaaaa!!!!!!!!

mesti yg akan tanya awat kalut sgt p beli blender baru?repair ja la...
naty siap leh guna balik...
MASALAHNYA, AIRIELL JENIS XSUKA MKN CERELAC...KALO BG, DIA TUTUP MULUT RAPAT2...DAH TRY BG CERELAC BERAS PERANG MS P CHERATING RITU...LGPUN POO POO AIRIELL JADI BERBAU BUSUK GILA n mcm liat..SO CERELAC MANG XSSUAI NGN AIRIELL..RUSKS J SESUAI..TP XKAN PG PETANG SIANG MLM NAK MKN RUSKS JA SAMPAI BLENDER TU SIAP...KALO KITA ARI2 MAKAN MEGI JA SIANG MLM PUN CEMUIH GAK KAN....

rusks hanya bg utk bekpes airiell ja...

konon nk bli mcm blender mcm  aty la..kot2 cup yg rosak tu dia leh tumpang skali kan..pk blk dah frust sgt dgn blender philips avent tu...terus padamkan niat tu...rs trauma lak..haha..kemain trauma..dgn kata sepakat kami bertiaga, ms dok plh blender kt JJ equin..sampai kt part blender yg tgh tgk tu airiell ckp ala2 mcm "nak nak"..kami gelak laki bini..hehe..ok airiell nak yg ni ek.terus beli...nak taw blender yg mn?satgi cikanis cita...

demi mu syg..segalanya boleh!!!

5 comments:

  1. alaa..sygnya dh rosak, a'ah la, klu pagi petang duk bagi biskut or cerelac, kesian pulak dgn bb kan, boring dia nanti :) rin x pernah bg cerelac kat aish, so xtau dia nak ke tak, tapi rusks dia mau je, aish tu apa pun dia nganga je..haha

    ReplyDelete
  2. alahai...dah rosak..sabor jew la..

    ReplyDelete
  3. sayang weh..beli mahaii plop tuh..

    ReplyDelete
  4. Sy pon ada pakai blender ni.. bru pki 1 bln lebih dah leaking jar die...

    ReplyDelete
  5. same ar ngan qaleef tu...ley geng ngan airiell..tak mo makan carelec or instant food..nak makan bubur jer satu hari sampai 3-4 kali..haaiihh...memang penting kan blender..aty ni berhangkut kehulu kilir..ritu bercuti gi pd pon hangkut sekali..siap bawak slow cooker..huhu....

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers