TABUNG ANAK

Friday, January 18, 2013

BILA DADDY JADI MR.MUMMY

mggu ni mggu kebizian...baru sambung kontrak kan..makanya kena tunjuk razin ckit r..huhu...hehe..bz ni sbb naziran dr jpa nak dtg audit utk 5star unit psikologi KPKK..makanya bersengkang mata sampai koi 9-10 r ari2..tp smalam plg lama dok opis..sampai umah koi 11.30 mlm weh....airiell sah2 dijaga oleh apaknya..a.k.a daddy...seyes kagum dgn si suami.ye la..sebelum ni mcm xyakin jgk nak tglkan airiell dgn cikdil..rupanya dady airiell dh pandai handle anak die..masa masuk2 je umah..tgk seat walker disidai atas sofa, cikdil lak tgh bg aireill mnum susu..airiell lak dalam keadaan separuh bogel..pakai pampers cap huggies biru bilakala airiell pakai kompom bocor!xnak bli lg..eh tajuk pampers plak..berbalik tajuk asal..bila tgk kdaan umah, cikdil n airiell cikanis tak pikir pape pun..xmarah pun..rasa bahagia lg adala..sbbnya tgk cikdil jaga airiell...rasa kagum sgt2...senyum je tgk suasana camtu...yang boleh dikatakan BAHAGIA bila kita tak salah pilih pasangan hidup..pasangan hidup yg akan bantu kita dikala kita kesusahan..dikala kita perlukan bantuan..insyallah....kdg2 ada je somi yg anak berak pun xnk tolong tukarkan pampers...anak sendiri tu..hal anak suma pas 100% kt bini...si suami kena ingt..anak tu sama2 kita nak, so sama2 la jg...tolong menolong..cikanis suka iklan kt hotfm psl tomok tukar pampers anak die..itu mcm motivasi utk sisuami yg rs bab jg anak 100% keje bini..x slh kalo kita tlg mnolong..lg bertambah bahagia..

smalam ingtkan dady airiell mang sj2 basuh seat walker tu...rupanya bila pagi ni msk opis..buka pesbok..tgk2 pic ni..amekaw..tergolakkkk besar mumy...lawakla dady ngn airiell ni..bila bujang2 dok kt umah jd gini la...baru xd mumy kejap je tu..hehehe...

KEJADIAN..SMALAM..MKN BISKUT HEINZ COKLAT..NOMNOMNOM

kdg2 cikanis ni ada ari tu letih melampau...tido xsdr diri..anak ngs pun xsdr..so cikdil akan amek airiell, suakan airiell kt cik N untuk isap susu...kdg2 die kjutkan..kdg2 die pandai2 la ltk anak die..yg pntg dpt isap susu..tp ms tu cikanis slalu dh sdr...kdg2 cikdil akan tukar pampers airiell mlm2..tp kalo cikanis xtido lg..tu cikanis akan wat..cikdil akan tlg bila masa yg bini die dh letih sgt...tp slalunya cikanis skan wat sebab rasa tanggungjawap...yang pasti kita ibu pada si anak...tapi adakalanya kita mang perlu tlg pasangan kita!mcm suami tlg isteri, isteri tlg suami... :)

kdg2 bila cikdil tido lambat...bab jg anak die akan amek 100%..bila anak ngs je, die akan lyn..men ngn airiell..bila cikanis tersedar..tgk2 airiell dh sparuh bogel..hehehe..itu mang hobi cikdil kot..die kalo anak ngs2 je die xd ayat len "airiell panas kot...kalo cikanis tnya "awat abg buka baju airiell?" cikdil akan jawap dgn jawapan yg xd pilihan abcd.."airiell panas "...hehehe..kalo anak ngs je bg die anak panas je..hehehehe..lawak la abg ni...tp ayg hargai sgt2 apa yg abg dh wat utk ayg n aireill...

dulu sebelum kawen ciri2 calon suami yg kita nak  suami dan daddy yang bertanggungjawap...alhamdulillah..allah makbulkan doa..temukan jodoh dgn seorang suami yang sgt2 bertanggungjawap dan menyayangi anak2.. :) eh anak2..insyallah...airiell nak adik gegel ke?huhu

6 comments:

  1. Airiell montel sungguh geram tul...suami akan automatik pandai handle anak...kita tengok je..hehehe biarkan dia rajin sikit

    ReplyDelete
  2. tembam sungguh. alahai bila lah mikha nak tembam balik cenggini? huwaa.....

    ReplyDelete
  3. aah btl..kdg2 kena pecayekan suami tok jage anak wlupun nmpk cam x yakin je..hehe. lg2 la ank laki, kena kasar sikit..hehehe

    ReplyDelete
  4. Kwkadang suami jaga anak lagi lemah lembut tau..yah Aqil kalau bagi bersihkan yayak Aqil, punyalah lama.lagi lama dari mama Aqil bersihkan Aqil. Hehehe. Semua ni pengalaman untuk diorang kan :)

    ReplyDelete
  5. Aty belum pernh lg tnggalkn ank berduaan ngn paknyer lamer...jd tak tau macamaner...heheh..
    Yg pasal huggies tu...samer ar..!! Mngkin sbb nipis kot..aty pon tak nk pakai dah...huhu

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers