TABUNG ANAK

Thursday, January 31, 2013

REVIEW : PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE (BPA-Free)

 hye mommy2 dan bakal2 mommy..yang jauh mari dekat, yg dekat mari rapat...arini momy airiell nk cite criti skit psl kisah botol susu airiell..airiell ni dr dlm pantang lg ada jgk mslh gak dlm pemilihan botol susu..susah jugak nak temukan jodoh airiell dgn botol susu yang sesuai...dulu sebelum bersalin mang tringin nk beli botol MAM yg 1set tu..harga 100++...ada mcm2...cikanis suka botol MAM cuma sbb kaler dan corak die je..manarik perhatian...tp fikir punya fikir, last2 kami laki bini decide xnak beli set..beli je twin pack tu..ada 2 botol..50++..dh lupa price dia..tp botol yg kecik tu je..bkn yg bsr..bila airiell dh lahir, cikanis try bg susu utk airiell guna botol mam..airiell xnk mnum..puas paksa...mlalak terus...mula la jd mslh....mumy airiell ni bekerja..kalo airiell xnk mnum botol tu 1 masalah besar jugak....cane nk bg airiell mnum susu...

masa dlm pantang byk gak botol cikanis try bg kt airiell..yg mahai sampai ke murah..erm..hampeh...airiell xreti isap puting botol susu tu sbnrnya..botol xd mslh..bab pemilihan puting tu yg penting...


pastu cikdil blikan botol TT lak..erm..yg ni alhamdulillah ok..airiell guna lama jgk..
tp mslhnya bila cuti lama, cuti raya la..cuti umum la..segalanya cuti... lama airiell xdok umah pengasuh die..dok ngn mumy syik DF je..mula la die xnk botol..rindu cik N mumy...
"mak" die ckp susah jgkla nk bg die mnum susu...erm..mslh jugak aih...
bila pigeon offer untuk bg cikanis cubatrytest botol
PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE 
(BPA-Free),
WAHHH dgn lapang dada cikanis terima...
org kata kecil tapak tangan, nyiru ditadahkan.. :) 
ble dh try..cuti lama mn pun airiell ok je mnum susu dlm botol...dh xjadi mslh..kekdahnya puting botol ni sama lembut mcm yg ori..pewiiittt..haha


nilah botol magic lagi hebat!
PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE (BPA-Free) 
Retail price : RM57 (botol+puting)


 teruja nak bg airiell guna bila botol dah ada depan mata.. :) pandangan pertama..org kata lagi dari mata jatuh kehati...ye betul! bila tgk dan pgg botol tu..cikanis dh jatuh hati...

sbb bntuk botol yg oval..sng nak pegang..baby yg tgn kiut miut kicik sng sambil mnum nak pgg botol sndiri...
bila buka penutup botol..tgk dgn mata dah nmpk puting die mcm lembut..bila cikanis sentuh...seyes..puting botol  PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE  (BPA-Free) mmg lembut mcm yg ori punya..kehkehkeh...tp tetap puting tiruan lah kan...mmg lembut..insyallah baby2 newborn mang xkan ada mslh kalo mommy terus bli n berikan  baby anda guna botol ni..mesti xkan ada mslh mcm cikanis yg kne try mcm2 jnis botol...kan dah bazir wet..

tapi tula..botol pigeon ni xd corak katon2 n warna warni...pada pendapat cikanis la kan..kalo pigeon cuba keluarkan  PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE (BPA-Free) dengan pelbagai design dan pelbagai pilihan warna, mesti org ramai lg tertarik dan teruja nak beli..kdg2 org, xyah cite org la..cite cikanis je..cikanis akan beli yg tertarik dimata dulu tanpa fikirkan yg bnda tu btl2 ssuai ke utk anak...warna dan corak memang memainkan peranan penting! 
rsnya 10 dr 9 org akan pilih warna dan corak dulu utk sgala brg2 baby!!!
harap sgt pigeon akan wat botol ada corak katon2 dan lebih pilihan warna.. :)


ni hasil kajian cikanis kt umah..ceh, kajian weh..dh bajet saitis pulak...hahahaha....ce tengok, ce tengok! buka mata bulat2..fokus kt dua2 botol...
apa yg anda dpt lihat?YE..BETUL...puting botol susu  PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE (BPA-Free) memang TERBAEKKKKK...susu xmenitis walau setitik padahal dalam posisi botol ditungangkan...ce tgk pulak botol X..fokus dkt bulatan..taptap susu menitik2 jatuh menyimbah bumi...

 PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE (BPA-Free) memang sesuai sgt untuk bayi2..ibu2 xperlu risau dgn risiko bayi tersedak susu lagi..sebabnya puting botol ni dh direka khas untuk bayi2..kalo isap je baru susu akan keluar..kalo x isap..susu dok elok2 j lam botol..xd setitik pun akan keluar..xrisau kalo anak mnum susu tiba2 tertido kan...kalo guna botol2 jenama XYZ ke ape, kalo baby isap, pastu tertido, maw berkumpul j susu dlm mulut..dh mcm berkumur plak..bahaya..boleh jd tersedak susu..so, PIGEON PERISTALTIC PLUS BOTTLE (BPA-Free) the best! :)

airiell wif botol susu baru! botol susu lama dh leh buang..lgpun botol lama dh guna 8 bulan dah...botol kan boleh guna 6 bulan jer...so selamat tgl botol lama, selamat dtg botol baru.. :) botol lama pun, lama jgk nk kena ajar bg airiell besa mnum..botol baru xyah ajar pun..bg j airiell sndiri amek sumbat masuk mulut..gudjob airiell!!! gudjob pigeon!!! :)

so, M2B xyah fikir panjang, boleh gi kedai2 baby berhampiran dgn umah anda..cr botol ni..yg cikanis taw n pernah nampak, kedai baby manjaku bangi, parkson, kedai baby dkt2 giant nilai..kt situ suma ada...try g bli sebotol pasti xmengewakan anda....yang penting BPA-FREE!!!!


16 comments:

  1. botol susu kesayangan fayel !!!!!!!!!....heheheh sampai sekarang sayang..beli mahal woooo...airiell suka gak ehhh...

    ReplyDelete
  2. nengok gak botol ni.. mcm nak beli utk 2nd baby kan? tp harga nye bulat gak mate! :)

    ReplyDelete
  3. I pun beli teats pigeon ni kat anak i n dia mmg suka..lembutt kan..ada bli yg botol 5 oz tu kelmarin tp belum guna..memang botol avent i pun tukar teats peristaltic ni sebab fit. :)

    ReplyDelete
  4. nak beli gak la untuk Aqil..dia memang tolak botol susu skrg..huhuhu

    Btw, camne Anis ley dapat review botol pegion ni eh? share lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la...saya pun ada masalah sama tp alhamdulillah...baby mau dgn puting ni..

      Delete
  5. If a way can be launch to reverse off the vitamin for many
    old age mightiness uncover that later on they make
    up, the sonority in the ears stops. A lot of hassles are produced
    to last get hold of ascendency and rid yourself of emphasis and welcome rest erstwhile and for all!


    Here is my web site: homeopathic remedies for tinnitus

    ReplyDelete
  6. salam,

    kalau beli teat die aje n pakaikan kat botol avent boleh ke ek?

    bukan ape..botol avent dh byk beli tp anak x terima jugak. sy dh buntu xtau nak buat ape.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba g bli teat die..ms nk g bli bw botol skali..leh tgk muat ke x..mcm kakak anis die pakai botol mam, tp guna teat brand len..yg penting muat n susu xmeleleh kua ok la..

      Delete
  7. salam....nak tanya botol Pigeon Peristaltic Nipple dengan botol Pigeon Peristaltic Plus Bottle sama ker? saya tertarik dengan botol yg aireill pakai so saya terus beli. smpai rumah baru perasan nama dia lain tapi bentuk rupa botol tuh sama. ada beza ker? sblm ni saya pakai botol TT, baby saya xnak lgsung...sombila tgkmanis guna botol pigeon ni saya pn terus carik ler..tapi nama nyer lain plak, ada beza ker?

    ReplyDelete
  8. sis...leh kongsi x guna warmer jenama apa untuk botol susu pigeon ni ya :D thx u sis

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. salam sis, sy pun berminat nak tau sis guna warmer brand apa ye untuk botol susu pigeon ni. thanks :)

    ReplyDelete
  11. Saya telah guna produk ni dari dulu...alhamdulillah memang susu tak menitis bila tidak dihisap. Saiz lubang puting mestilah bersesuaian dengan umur dan keadaan bayi. Ini adalah antara salah satu usaha untuk elak bayi tersedak susu. Lg satu biasanya apabila kita menyusukan bayi, kedudukan kepala bayi perlu lebih tinggi dari anggota lain untuk mengelak susu masuk ke salur pernafasan.

    ReplyDelete
  12. anak sya pun pakai brand ni dr tgh pantang smp skg...mmg x menitis pun..so xperlu risau klu botol ni tertonggeng kt tilam die..sbb sah2 x basah pun...kalau ade sesiapa yg berminat dengan botol ni...(nipple,botol,warmer) boleh contect sye..0193806311..sye ade jual online...senang skit..xpayah nk buang2 minyak ibu2 yg nk cr pigeon ni.....atau boleh lah like page sye https://www.facebook.com/pages/Atirah-NET-Enterprise/146315312189588

    ReplyDelete
  13. Nak jual. Pigeon botol n puting saiz L belom guna call sms 0194744019

    ReplyDelete
  14. info yang menarik, memang tengah cari bottle yang sesuai untuk baby 2nd ni. mcm kakaknya dulu confuse puting, ambil masa jugak nak adapt dengan bottle. boleh cuba ni. tq ye. good entri :)

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers