TABUNG ANAK

Monday, April 22, 2013

PUSH WALKER AIRIELL (CROCODILE WALKER BUGGY)


ini walker idaman qalbu..yedak?tgu mumy kaya, tgu push walker airiell jahanam naty mumy blikan ni utk adik lah ye...kalo push walker airiell msh slamat..tkubur je idaman qalbu ni...

siyes dr dulu kala suka sgt2 lion ni..msk toy r us gi picit2 idung lion tu..pastu kua..wat muka xbsalah..haha..comey sgt idung die tekan kua lagu..haha..

nk beli mahal kemain..ringit mesia 249!!!
nak beli preloved..mampu sgt2!!! 100 leh dpt...siyes xtipu..tapikan...
ritu gedik2 gak nk bli preloved...lepas bc entry 
cikanis jd seram lak..terus ku kuburkan je hasrat nk beli lion preloved nih..huhu..
sila klik link tu taw...amaran jgn bc mlm jumaat..kang dabel seram..haha... :P 
heheheheheheheeeeeeeeeeeeeeee~~~~~..ngilai pontianak jap..huhu




lepas cuak n seram ngn citer erin..terus ku kuburkan hasrat nak beli lion..tp lion je la ku kuburkan...
tetiba jumpa akak sorg tu nk jual push walker playskool die RM65...murah..dh deal..tp cancel last minit..sory kak ye..hehe..sbb sblum beli galak la dok cr2 lg..tetiba tjumpa yg crocodile ni...rupa paras hampir sama..lama gak ku tenung ms tu..dulu xsuka jenis ni..tp lama2 tgk cam comey lak sbb colourfull gitu..lawa la plak..tanya pendapat 2 3 org..bff cikanis n bloger iera..sbb anak die guna crocodile..die gtaw la beza playskool n crocodile nih...bentuk sama..funtion xsama tp crocodile ni ada xtra funtion skit..satgi kita citer kt bwh yer..apa lagi..terus cancel preloved tu, trus pm UMMI NAYLI book yg crocodile ni..stok abis lak..nek sawan jap..sbb dh tgdeik2 kan nk bnda tu..stok nan hado lak..ummi nayli ckp 2w baru stok baru sampai..

tapikan 1w je dh ada stok baru..heh..yabedabeduuu... :)


sama je ngn push walker yg len..funtion sama j dgn branded2..kualiti?kalo yg branded mungkin lg elok la kot..tp cikanis rs cam sm je..kalo yg mahai pun kalo amek hempuk kuat2 rsnya hancur gak kan..huhu...boleh tolak depan balakang..leh ride atas die bila ubah skit kedudukan push walker ni..sm jugak lah ngn FP atau Playskool..

cuma bezanya leh buka bonet dpn tu..dkt tgh2 tu...tekan button, tbuka la bnda kaler pink o pepel tu..ada anak boya dlm tu..pastu bunyi boya mengaum n di ikuti dgn hanpir 10 lagu2 baby...bes..lagu2 die syok2 suma...
yg kaler pink airiell pgg tu tempat on off lagu n tempat adjust volume lagu..nak kuat atau slow...
ada hon..pon pon!abg ensem nak lalu..tepi tepi..huhu
ada menan leh pusing2 kt blakang tu...

mcm besalah..abg pomen tgh cek tayar...koi 12 malam ni weh...

berguna ker?kalo guna xsimpan kt stor kira berguna lah..hehe...sbb leh pakai lama selagi xlingkup!nampak gy cam akan cepat lingkup je..sbb airiell suka angkat hempuk2..firasat mumy, airiell mcm protes ingtkan die akan dpt lion tp dpt boyaaaaa...haha..

Ok apa airiell boya ni...lawa oooo..ada gigi...hehe...harga pun ciput..RM80 je..kt fb RM88 maybe ms cikanis pi tu ada diskon kot..sbb staf ummi nayli col dulu tanya harga sblum die tulis kt resit.. :)alhamdulillah jimat dh RM8..huhu
asben mulanya xbg beli..tp cikanis sebagai ibu...tahu kenapa cikanis nak beli...nk bg airiell blajar bjalan..dan sebab cikanis seorang mumy yg akan ketaq pala bila bekenan satu2 menan tuh..huhu
di sebalik positif kita, mesti ada negatif dr org len kan..mcm...
org mesti akan ckp gini kan?: 
alah..masa kiter kecik2 dulu xd  pun guna benda ni kan..rsnya kalo dulu2 dh ada pesbuk, dah ada blog..agaknya mak kiter pun beli utk kiter..tp mak kiter xtaw apa tu push walker jaman dolu2..sbbtu die bg kerusi je soh sorong..huhu..
rsnya bnda ni sgt bagus..bagus sgt2..walaupun mumy airiell hanya mampu beli push walker cap cina jek..bukan cap obesi sana mcm fisher price or playskool...

mak yg saited lebeyyyyyy..huhu



pic ni ms kt kedai..nmpk sgt airiell kompiden bdiri n cuba atur langkah utk bjalan..sebelum ni xnmpk airiell kompiden gini..sbbnya asyik la meniti pegang almari tv yg hanya bejalan ngereng mcm anak ketam je..bila guna push walker ni haruslah langkah di atur dgn elok melangkah ke depan...syabas betey!!!xpe..wpun anak org len lg laju pd airiell..yg dh blari ke bulan pun ada..xpe..mumy sentiasa sokong airiell...mumy percaya tahap kemampuan airiell..mumy yakin dgn kebolehan airiell sendiri..

FAKTA : airiell baru stat merangkak pd umur die 11 bulan..dkt ummi nayli jugak die 1st merangkak..KAGUM!!!
lambat?ye mmg lambat..tp xpe...PERCAYA DENGAN KEMAMPUAN ANAK SENDIRI...
cepat ke lambat xkisah.. :)




12 comments:

  1. teringin gak nak beli mendelah ni ke hasif mirza....thanks info ye Anis..atleast tau katne nak cari harga ikut kemampuan...:)

    ReplyDelete
  2. hehehe, tu bukan lion yg misteri, guthrie tu yg misteri sbenarnya, selama hari ni, ok je lion tu diam sunyi sepi..hahaha, kenapa tah hari tu dia buat hal, ala boya pun ok ape, cun pun cun, lion ada 2 lagu je, boya ada 10 kau, berbaloi tu

    ReplyDelete
  3. Betul tu.. tak kisah pun lambat ke cepat... semua benda ada pro&con. Mungkin cepat tang ni, lambat tang tu.. fair. Kalau nak compare, buat sakit hati.. tapi kalau setakat nak jadikan guideline macam budak baya ni patut apa patut apa.. rasanya tu okay la..


    ReplyDelete
  4. asyraf langsung takde bende alah ni..tumpang main airell punye boleh tak?hihi..
    *mami asrap kedekkksss*

    ReplyDelete
  5. nak cri jgk untuk daaliyaa..mne kedai dia nie anis...ok la tu, murah lgi pun fungsi dia sme jer....btl ckp anis, kalu beli mahal2 pun, anak duk wat bhan xperimen dia lme2 rosak jgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai die kt kg pandan...sng j cr kedai die..dkt2 kinik kesihatan kg pandan..bhadapan.kedai die atas 7e..

      Delete
  6. :) mikha pinjam kazen dia punya jer. siap kaler pink lagi. melakak kalo tuan empunya mintak balik. berebut dua orang tu lah sokmo. haduilaaa...

    maap syg, mama terpakse save duit sebab nak bli breast pump mahal...*tetttt*!
    hahahaha!

    ReplyDelete
  7. i pun rasa nak beli...
    amboi semua nak beli... tp beli murah2 je lah sbb kejap je dia main kan...

    ReplyDelete
  8. Sy pun beli cap cina ja dulu kt Tesco jek. Itu smua sbb anakanda sgt la sibuk nak tolak kerusi kecik umah maktok nyer. Bila dh beli, kurang lak dia nk menolak. Nasib baik mak.nya tak pejam mata beli yg Lion tu ha. Serius gila berkenan dengan si lion tu dulu. Hahahaha.

    ReplyDelete
  9. beli jgak akhirnya.. hoho. ala, lmbt ke cepat ke tak kisah la.. afiq tu setahun pn nak berdiri sendiri pn tak cmfident.. mls nk pk, esok2 jalan la tu.. hoho.

    ReplyDelete
  10. Good job mommy airiell....
    Suka gaya mommy bg semangat pada sang anak...itu adalah perkara penting sekali...sgt2 best...rasa nk beli suatu hari nanti...tq dear...sharing is caring...:)

    p/s bila lah dpt jumpa ros...airiell...birthday party aireill bila eh>? nk noted dlm kalender opis nih heheh

    ReplyDelete
  11. sis yg u cancel tuh..dah jual ke push walker die?klu lom..leh x mintak dia emelkan saya?
    ryumaira@yahoo.com

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers