TABUNG ANAK

Thursday, June 13, 2013

TEMPAT BERTEDUH : RUMAH KAMI, SYURGA KAMI

SELAMAT DATANG

hehe..mcm ada tetamu lak dtg umah...dtg melawat dlm blog pun jd la...

ni la umah kami  syurga kami
walaupun kami sewa ja..tp syg beno kt umah ni..

umah mula2 kenal erti umah tangga...
mesti sedih kalo naty kena pindah..


RUANG TAMU 

ni la umah sayerrrrrrrrrrrrrrr ..ngehhhhh...
sewa cuma RM250 sebulan
owner jenis xcol tnya pape, lmbta byr pun xtnya, cpt byr pun xtnya..xbyr korg rs dia tnya x?hahahaha...
ok..tv bukan HD..tp 3D...
sofa bukan fella ke ape..cuma wescourt aja..
meja makan bukan RM2000..tapi RM200! beli kt ikea thn lepas..



AIRIELL CORNER


ni airiell corner...tempat men dlm umah sampai 2..ok bilik airiell kejap lg ek..bc satu2 dulu...


BILIK ADA 3

BILIK UTAMA











BILIK TETAMU
tetamu agak pening jugakla kalo tido dlm blk ni..
sbbnya bilik ni mcm 3 in 1..hahahah

- bilik tido
-stor
-bilik sidai baju airiell..huhu


nampak ujung tu..stor i..huhu
dgn baju airiell..penyidai uzur...tgu la penyidai cosway ku dpt..ku tayang lg skali..huhu..arini tyg penyidai uzur dulu...

kasut kawen tsadai di situ...huhu

dlm proses nk ubah susun atur n sarung bnatal suma nk bli baru..nk bg sama seragam...
cepatla tesco wat sale lemari airiell...sbb lemari tu..suma keja nk susun atur terbantut!huhu


BILIK MAINAN AIRIELL

ni susun atur lama..pic blk susun atur baru lupa lak nk amek smalam...xd beza mn pun..alihkan tilam tu jek...


 DAPUR


amacam?ada mcm rak kt kedai runcit x?hahaha..
ni la yg daku dok sebut2 kt group gojes...rak kedai...hehe..megi ada, santan ada...milo ada..kihkihkih

ni bahagian atas skali...

bahagian tingkat no 2 

 

bahagian tingkat  no 3...


 
 ni la tempat berperang dengan kuali dan sudip
dapur comel ku.. :)

bawang mang sokmo beli byk tu je..
i jenis xmkn bwg..so msk xpakai bwg byk..cuma sambal j bwg byk..
bekas koley tu wta letak myk panas..



 
ni la runag dapur yg sekangkang kera itu..
kalo msk laki bini+airiell mang laga2 bontot lak..kck beno..
nama pun banglo 4 tingkat a.k.a apartmen atau lebih dikenali dgn nama glemer FLAT...
kalo dh nmnya umah aprtmen..suma comey2 blaka..rung tamu comey, dapur comey, bilik comey...huhu


PETI AIS

DNA 230711
deals n anis  tarikh nikah kami + tarikh besday kami...
aidil - 230788
anis - 71188 :)

dan juga ms 711 kami tunang
237 kami nikah....
ms kapel aidil col gtaw psl no tu..pastu ktrg plan nk tunang n nikah date tu jgk..alhamdulillah..suma yg kami rancang n doa dimakbulkan allah.. :)


peti ais 1 pintu sj...beli ms bujang blum kawen...penat jugak bw nek tingkat 4 ni...rsnya pakai la peti ais ni smpai pindah umah bawah..kang beli peti ais bsr, nk bw nek sng la org kedai bw nek ye dak..kang nk pindah sndiri kna bw trn..yg kck ni pun pecah peloh..plus calar balas..kalo yg besar lg bcorak2 lak naty ms pindah..xyah la beli bari..pakai j mana ada..

ni j la ruang dan suasana umah kami..walaupun kecik...kami bahagia idup kt umah ni...
walaupun penat nek tingkat 4, tak tipu, siyes penat...bila sampai jantung kemain laju..
masuk umah, minum air, baring2 lega..ilang la penat..
umah ni je kami mampu byr sewa ms awal2 kawen dulu..sbb masa awal2 kawen asben blaja lg..n masih praktikal..
so pendapat sangat2 terhad..
ni rumah yg allah takdirkan untuk kami idup dan bina keluarga bahagia..
saiz, ruang dan jenis rumah bukan jaminan utk idup bahagia ye dak?

 teringin jugak nk duduk umah bawah...tp aidil ckp nak dok umah bwh, bukan umah sewa...aidil mls nk pindah byk2 kali...bukan rumah sendiri jugak...kita pindah bila kita dh beli umah sendiri...
bilalah nk dpt rezeki dok umah sendiri kan..mtk2 allah murahkan rezeki kami untuk beli umah..
umah kalo kecik pun tak pa..asalkan umah sendiri...


notakukukaki : doakan kami dimurahkan rezeki.. :)





25 comments:

  1. smua geng gorjes pakat tunjuk deco umah ni hehehe..sila sila..nnt iols boleh kembangkan idea lagi :P

    ReplyDelete
  2. Kagumnye umah kemas..hihihi..umah akak cam tongkang pecah ajo kalo ada ilhami..hihihi

    ReplyDelete
  3. Sewa 250?? Murahhh anis.. untungla ada rumah. I xd rumah pn ni...terawang awang.

    ReplyDelete
  4. kemasnye rumah anis. suka sgt. kat dapo tu lg suke. siyeslah mcm kedai runcit haha..

    ReplyDelete
  5. sukeeee... umah kecik pun xpe anis oii.. duit kita sndri jgk yg byr...

    ReplyDelete
  6. Best2..kemasnye..murahla sewa.huhu..ikanye umah pn kecik je..sewa 700..sob2..sme la teringin nk dok umah bawah..harap gak ade umah sendiri tp sbb keje pindah2..xtau nk seteldown kat mn..tp lengah2 harga umah makin mahal dik oii...ehh..panjang pulop.dh jd bebelan ika di sini..hehe....

    ReplyDelete
  7. xpe umah kecik asal bahagia ye dak? Moga murah rezeki anis sekeluarga dpt beli umah sndiri satu hari nanti, i'allah.

    ReplyDelete
  8. Rumah kemas wlupun brg banyak..suka tgk..

    ReplyDelete
  9. Kemas je rumah..alaaa tak kesah rumah besar ke kecik janji dlm tu bersih kemas tak serabut..kitorang ni lagi la lepas kawen duk dgn family sbb tak mampu pon nk byr sewa rumah..insyaAllah rezeki Allah bg kemudian utk anis nk ada rumah sendiri nnti

    ReplyDelete
  10. Dear.kemasnya uma u.ok.srmangat ni nk kemas uma.

    Dear,uma sewa ke uma sendiri,xpe sbb yg penting org tsayang ade bsama,kan?

    ok.nk g cari penyapu

    ReplyDelete
  11. Paling buat i tertarik keropok roda tuu..hahaha..ok la u ada umah dari i xde langsung still duk umah family..teringin sangat nak ada umah sendiri..ni nak sewa pun tak mampu lagi..harga umah KL ni mahal benoo..umah Anis katne ni sewa 250 jee..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...ade tempat berteduh..untung Anis dapat cari umah sewa harga murah..akak ni sewa je dah RM500...berpeluh tiak tiap2 bulan bayar "umah orang" RM500.....yang penting rajin la Cik Anis ni mengkemas....jeles ngan orang rajin2 belaka susunatur rumah...huhu

    ReplyDelete
  13. kemas rumah anis suka tengok.doakan su pun dpt uah sewa jugak ye

    ReplyDelete
  14. kemas rumah walaupun byk brg..tak apa anis..dpt tmpat berteduh yg elok..alhamdulillah

    ReplyDelete
  15. walopun kecik...kemas okeyyy...umah i dapor lagi kecik!

    ReplyDelete
  16. murahnye 250 ajeeeee...
    yg penting nampak kemas n selesa..itu pun sudah memadaikan =)

    ReplyDelete
  17. even besederhana sekalipon..tetap bahagia..sbb tuhan dah janjikan itu yg terbaik untuk kite mcm tu....kemas je umah kan...best tgk..:)

    ReplyDelete
  18. sewa rumah murah takpe janji ada tempat syurga nak hinggap dan yg pentg duit boleh jimat...definisi bahagia tak terletak pada mewah nya harta...bila nak jemput dtg ni hehehe

    ReplyDelete
  19. amiinnnnnnnnnn....:)

    aty suker tengok umah orang kemas2 macam umah anis nih..lagi2 kat dapur..biar kecik takper..asal bersih dan kemas..biar tak de perabot mahal janji perabot takde habuk...eeaahh...heheh...
    murah giler anis dapat umah..!! dulu mase carik umah sewa..rm 450 tu dah rase murah sangat..tu ponnn susah giler nak jumper sampai ke rawang pergi nyer tau...uhuukkkss...

    ReplyDelete
  20. dapt sewa rmh murah besttt...boleh jimat kt situ....anyway comel rumah anis....almari baju n brg2 yg terdedah tu si airiell tak tarik main ker?? kalu dpt kt daaliyaa, suka la dia buat sepah tu....

    ReplyDelete
  21. Hi,

    Feel free to browse Gymboree original clothes for baby girl and baby boy here http://mybabylane.blogspot.com/ ;)

    ReplyDelete
  22. steady jer sis susun atur..sye pon rumh flat menyewa..xderlh bsr mne..tp kalo mengemas pecah gak peluh...dapo sye ala2 dpo sis..kecik jer..xpndai nk susun ato..

    ReplyDelete
  23. xkisah umah kecil janji rajin kemas..umah iza sewa gak tapi haru sebab takda mood nak cantikkan rumah orang..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudi2 singgah blog iza, http://dibiuscinta.blogspot.com

      Delete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers