TABUNG ANAK

Tuesday, July 2, 2013

CONTEST :: BABY CERIA BY http://barangbabymurah.blogspot.com

ok..daku mang pasan piya wat contest nih..dah lama dah contest ni start..tp sbb kebizian melampau2..mang xsempat la nk join2 bagai..fb pun bukak mcm penyamun...gitu je tgk..sekbek dh xbz skg..jenguk2 blog nega piya ni dh nk tamat pun contest nya..tp nsb bek sempat lg join...try la cuba nasib wpun last minit..kot2 ada rejeki..ye dak?

piya ni muda lagi..tapi pandai wat bisnes cari wet bantu suami..cari wet utk sendiri nk bli apa bkenan di hati...

piya tak loket ilmu n xkedek share psl bisnes dia..mn cr suplier..mn dpt murah..ayat2 nk tarik cus...suma dia share...

aku kagum dgn falsafah n prinsip dia..

insyallah piya allah akan murahkan rezeki piya kalo kita sendiri xkedeks ngn manusia, allah lagi takkan berkira dan kedekut dgn kita...

rezeki kan allah yang bagi...

dulu slalu gak bli brg ngn piya..tapi sejak airiell dh besaq ni mcm dah xdak brg dh nk beli..umah pun dh mcm gudang menan...

tapi xsabar nk ngandung lg...piya anis kenan ngn bounce elmo tu ha...hehehe..tgu la adik airiell lak naty...

kenal piya dr blog dia..dulu masa nandung suka baca n gogle psl brg baby, baju baby..tjumpa blog piya..suka baca sampai skg...


nak beli barang baby harga borong walaupun 1pcs klik link bawah..


pengalaman jadi cus piya :

piya mmg layan cus baik sgt2...brg xdak dia gtaw, brg ada dia gtaw..nk return blk laju2 dia return..alhamdulillah...

sbb anis penah bli dgn sorg penjual on9 gakla..brg anis nak xdak..dia xgtaw papa..taw j pos brg len...tapi piya dia dh gtaw awal2, atau dia akan pm kita blk...bgs cara camtu...

bff anis bli rocker ada prob skit dkt rocker..mang taw 100% bukan slh piya..sbb bnda tu dok dlm kotak..piya sndiri pun xtaw akan ada prob o x..just inform kalo2 leh tkr..alhamdulillah..piya tukar baru terus..ingt dia nk tukar menan rocker tu ja...pastu bkali2 mtk maaf kt bff anis...

piya pun ada ckp kt blog dia..kalo ada brg rosak gtaw..dia akan ganti balik..ye betul..piya tak tipu..

thanx piya...puas ati spnjg jd cus piya... :)

bukan puji sbb nak jadi pemenang ke apa..hahahaha
tapi bila dah ada entry khas psl blog piya nih, nk gakla share apa yg cus piya rasa kan..hehehe

so hepy soping dgn piya @ bajubaby atas rak

BANNER CONTEST

Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.

1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.

4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"


7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).


8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.


9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com


10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


111. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


12. Anda harus masukkan gambar banner contest.

13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.


14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.


17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.


18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.


19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.


19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.


20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.


22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.


TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.

" mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog 


NAMA ANAK : MUHAMMAD AIRIELL NUFAEL BIN MUHAMMAD AIDIL
NAMA MUMMY : ROS ANIS BINTI RUSLI

adiah yang ditawarkan..wat daku nak pengsan......

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

ada 7 adiah ohoi..manyak tuh..tapi bukan dapat 7..haha..pilih 1..bes betol contest leh pilih adiah...

sbb ada bnda yang anis tingin nak beli..tapi dana xcukup2...tetiba lak ada dlm list adiah contest..harus la cuba nsb plh adiah ni...

fuhhhh...kot2 ada rezeki airiell dan adik airiell..hahahaha...

ye la..adik, sbb kalo dpt, sah2 jadi brg turun temurun kan... :)

hadiah pilihan : no. 4.toys storage(pooh)

TARIKH MULA CONTEST 
12.6.2013 

TARIKH TUTUP CONTEST 
7.7.2013


jom la cuba nasib..ada masa lg nak join..

GOOD LUCK BEBEH!!!!

6 comments:

  1. kemain boolat pipi nyer ha.. hihihi

    ReplyDelete
  2. owh menantu ku~
    ase nak geget2 jer pp tue,kekalkan ketembaman pp tue eh~

    ReplyDelete
  3. Comel sgt airell senyum cm tuh heheh :) semoga berjaya...

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers