TABUNG ANAK

Friday, November 15, 2013

MOTOR BATERI RM50!


hye korang2... xtaw la entry ni kira basi atau separuh basi..huhu....kepanasan, kesawanan sale mydear rsnya baru reda di jiwa rasa mak-mak!ada yg g skali, g dua kali, gi tiga kali..gi berkali2... huhu

cikanis g jumaat lepas, tupun folow kawan...dlm kdaan sakit2.. ku gagah diri g mydear..nk g klinik ksihatan ms lunch mn drg buka! makanya g la jamu mata dulu..

paling meroyan...walker jumperoo airiell yg cikanis beli dgn rege 280 eh yeke?dh lupa rege...ms cikanis g ritu apek tu jual 100! ye 100! rs nk pitam sgt ms tuh...huwaaa...tp ada satu menan hilang la..menan  bentuk ikan paus..ada aku kesah ke kalo psl ikan paus kcik tu terus leh save rm180? geram sgt ms tu..skt mata tgk! rezeki la sp yg beli tu nanty!


tgk dok sewel tgk walker airiell kena lelong, tuptup ada amoi ni letak motor kaler putih..terus cikanis g pgg, tany apek tu..apek ni berapa? apek tu jawap 60! cikanis pun pujuk rayu la...apek ensem la..sy slalu dtg sini apek! rm50 boleh apek? boleh la apek! kalo 50 sy byr skg...cikanis mangx cek dh moto tu...apek tu buka plastik dia yg cek kan..lu tgk ni..tayar pun elok lg..xde guna lg...ni kasi tekan moto jalan.... sambil hulur wet 50.. uncle tu pun las2 terima pinangan cikanis!

ok azam cikanis xnk beli apa2 akhirnya tewas!cis! tp pk2 kalo xbeli rugi...rm50 kot! kalo rege betul rm250 dimana2... sp xnk! kasi byr, kasi bungkus la...


10 minit lpstu, amoi tu ltk lg..kwn cikanis baru pgg, skali apek tu dtg tarik, ckp "ini talak jual" hahaha...cikanis rs ms cikanis tnya rege ms tu..apek tu slh bg hrga kot..patutnya dia kena jual 100 ke..baru ok...hehe...dia simpan moto yg sama yg 1 lg tu..rsnya apek tu nk jual mhl skit kot...sbb nk cover rege moto airiell..nsb la sp yg beli...hehe



abg awie dgn moto cap mydear! nk g jenjalan dgn erra! sambil nyanyi2 lagu sembilu...

11 comments:

  1. anis...aku dah lama sangat2 teringin pegi mydear warehouse ni. dr ngandong sampai lah anak dah besar gini, masih jugak lagi tak kesampaian.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. amboihh gelak besor abe awie..huhu
    apsal aku xterpikir nk g ek??dh abs bru gedik nk g.hahaha

    ReplyDelete
  3. kemahen gelak beso ye dpt motor besau...
    naila jugak takde motor, takde kete, takde besikal...muahaha...
    akem nak beli kereta, laju je aku ckp, 'haaa nak letak mane kete besar gabak tu..' kehkeh

    ReplyDelete
  4. Rezeki tu nis dpt rege tu je. Arissa bila tah nak beli kn car. Aku skrg ni stop dulu beli mainan besar sbb xtau nt ak dok kl ni umah flat ke umh teres ke kuarterss ke. Haish! Geram okey tgk!

    ReplyDelete
  5. berbaloi sangat la tue...motor besar ala2 awie bawa dapat plak harga macam...

    ReplyDelete
  6. haaaa baru comey header tu..tak pecah2 dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe..tq sue...anis ni buta header..asal aku nmpk comey..aku xreti dah nk tgk pecah2 ke apa..huhu

      Delete
  7. Aku lepas ko up kat fb..terus ngajak laki ku pergi...tp dah habes motor ni.....huwaaaaaa......!!

    ReplyDelete
  8. amboi...kemain naik motor siap gaya lagi

    ReplyDelete
  9. amboi gelak besar abg awie tu ha... byk nye menan.. klu faiq tgk ni boleh kelabu mata dia lol

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers