TABUNG ANAK

Monday, September 30, 2013

TIKA INAI MASIH MERAH DI JARI

bismillahhirahmanirahim..
ajal maut jodoh pertemuan semua rahsia allah...semua di tangan allah..
kita mampu merancang..tp allah jugalah sebaik2 perancang...
apa yang allah dah tentukan..siapalah kita untuk melawan..

khidil..dan kila..baru saja 29 hari meniti bahagia...baru saja 29 hari membina rumah tangga..baru saja 29hari melayari bahtera bahagia..tika inai masih merah menghiasi jari...
namun, kuasa allah...
tiada yang dapat menghalangnya..
sekelip mata bahagia itu allah duga...
dan allah tak kan duga pada hambanya yang tak mampu menerima dugaannya..

cikanis yakin kila tabah..kila redha..namun sedih dan hiba tiada siapa dpt merasa..
jatuh terduduk, rebah menyembah bumi..
tatkala melihat wajah suami dinaikkan ke darat..
tanpa nafas..yang ada,,hanya sekujur tubuh yang kaku!

 lafaz dia terima nikahnya masih lagi terngiang2 ditelinga si isteri
tapi semalam kau pergi tanpa sebarang kata...

moga rohmu khidil ditempatkan bersama2 org beriman..bersama2 org yg soleh.

masa sampai di rumah keluarga khidil..
cikanis pandang wajah suram wajah sedih kila..
masa tu bertakung air mata..
cikanis bg airiell pd cikdil.
cikanis terpandang jari kila..
ya allah..masih merah..masih penuh inai di jari..
ya allah..menitik2 air mata cikanis masa tuh...
cikanis terus g peluk kila..peluk sekuat2nya..
agar kila dpt kurangkan rs sdh dia..
lama kila peluk cikanis smbil nangis2..
kami mmg xrapat sgt..sbb kami pun baru kenal..
tp cikanis dpt rskan kesedihan kehilangan suami..
sbb pd isteri..suamilah tempat dia berteduh, berpaut...suami jugaklah tempah berlindung..
cikanis menangis ms peluk kila..
sbb rs sgt plukan kila tu dia masih perlukan khidil...
ya allah..besarnya dugaan untuk awak kila.. :(





DIA DALAM KENANGAN 
 1 september 2013
majlis persandingan arwah khidil & kila

tersangat kagum dengan ikatan dan ukhwah kwn2 sek menengan suami cikanis..SAMER...
mereka sentiasa bersama setiap masa susah mahupun senang..
semalam hampir 10 biji kereta geng2 SAMER serta anak dan isteri pergi menziarahi pusara dan keluarga arwah di tangkak..


ni masa drg g pulau perhentian..3 bulan sebelum cikanis kawen...

ni masa berbuka puasa stahun yg lepas..ms ni airiell baru 2 bulan..


arwah ada cerita dkt asben cikanis..
drg nak g anymoon kt koreo..shari slpas majlis psndingan..
mcm kelam kabut je dgr plan drg kan..
mesti org skeliling bising..kalut2 nk g anymon
rupanya semua allah dh aturkan yg terbaik..
sbb masa arwah untuk si isteri tercinta sgt singkat..
sebabtu dia xnk bazirkan sminit pun ms dgn isteri dia..kila...


kenangan arwah masa dtg majlis persandingan kami 2 tahun yang lalu...


AL-FATIHAH UNTUK KHIDIL..



arwah meningal sebab nk selamtkan adik dia yg tergelincir jatuh ke dalam sungai. pengorbanan dan kasih sayang seorang abang pd adiknya tiada tandingan. 

org yg mati lemas insyallah lepas seksa seksa kubur..

mohon sedekahkan al-fatihah kepada khidil..dan juga mohon doakan moga diberi ketabahan kepada si isteri..

paper online psl khidil leh baca kt sini

Friday, September 27, 2013

MIX AND MATCH BABY HEADBAND

headband sendiri pilih kaler sendiri pilih bunga atau icon.

cara 1 : pilih warna headband
cara 2 : pilih bunga atau icon 

harga akan dikira mengikut bunga atau icon pilihan korang...
harga headband kosong sama je...RM2.00... cuma harga untuk bunga, ribbon dan icon2 len berbeza..

headband yang siap sedia untuk dipakai bermula RM3.00- RM10.00..

murah kan..xd la mahal mana...
cthnya headband rm2 + cute ribbon rm1 + so total RM3!!!!!!!

jom jamu mata!!! di

















Monday, September 23, 2013

HANGER TUDUNG MURAH

hye momies suma!!!terutama geng2 gojes!
arini cikanis wat 1 entry..
entry utk kita nk bg nmpk sesetengah benda itu kemas dan cantik dimata!
ini entry makcik nak berniaga kekdahnya..hehehe..
ada benda murah, bnda elok..apa salahnya di kongsi bersama..ye dak??

ni hanger cara lama..xbest kan?serabut mata kan???

 okey...sila abaikan model tak berbayar tu..hikhikhik
tokey besar tgh kira stok tu.. :)


PERKENALKAN

HANGER TUDUNG KLIP!!!TERBAEKKKK!!!
kemas, senang mata nengoknya...




ni namanya HANGER TUDUNG KLIP...
ada 17 klip
ada jugak 12 klip...
tp lbh bek beli 17 klip terus... :)

RM25
pre oder

leh PM utk oder

leh pm dr skg..byr dari 24-30.9.2013...
barang akan dipos pada 4.10.2013 (JUMAAT)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------

BIDADARI

ni iklan selingan..hehe
dah dekat setahun menega bidadari ni..
tp menega slow2, senyap2 je dlm grop gojes..
xbrani wat dlm fb personal sblum ni..sbb takut xterkejar..
sbb keje kt opis lg...
tp pk2 blk..apa slhnya cuba nasib kan...try wat bg meluas skit..skit je..xdek meluas bsr2..
mak modai xbyk noks!
so suma benda wat pre-oder...
sp nak PM, oder..bayar...naty i amek stok! 
SETIAP JUMAAT AKAN POS!


------------------------------------------------------------------------------------------------

terima kasih kepada kawan2 yg pernah beli dan berurusan dengan cikanis...

terima kasih sebab sapot diriku yg kerdil ini...

page ni xde sapa LIKE lagi..sbb xgtaw kt sapa2 lg..so sila-silalah jadi pengLIKE yang "LUCKY" sbb cikanis akan bg adiah sepeqaissssss!!!!! 

hehe..xdela sepeqaisss mn pun...

syarat senang je...

SILA LIKE PAGE : BINTANG COMEY

MOHON LIKE N SHARE PAGE NI

CARI ALBUM CONTEST LIKE, COMMENT AND SHARE

DAH JUMPA ALBUM, KOMEN ADIAH APA KORANG NAK!

ADIAH :

A. Saya nak BIDADARI XO (KECIL)

B. Saya nak HANGER TUDUNG

senang je kan...

like, komen..pastu share...kalo "LUCKY" pasti menang!

pemenang akan dipilih berdasarkan no kesukaan cikanis..hehe

GUDLUCK!!!

TP MAKESURE KORANG JGN LUPA LIKE AND SHARE DKT WALL KORG SKALI YER! SAPA TAK LIKE N TAK SHARE XKAN DIKIRA... :)

TARIKH TUTUP?...erm...naty dh rs nk tutup baru cikanis gtaw..bleh?skg korg tolong la like2 dulu ye..

TENKIU..SAYANG KORANG..

doakkan cikanis murah rezeki!




Friday, September 20, 2013

STORYBOOK OF AIRIELL NUFAEL

ok..sebab pic bersepah sgt untuk entry ni..so cikanis xnk wat karangan Panjang..biarlah gambar yang berbicara!!!!

beli ms promo chinese new year! RM80 UTK HARDCOVER...lupa saiz apa..berapa darab berapa...
tp cikanis leh gtaw bsr saiz A3!!

TQ utk julia sbb knlkan pixajoy yg superb best!

JANJI PIXAJOY MANG DITEPATI

SERVIS TERBAIK..KEMAS DAN CEPAT!

design ikut sendiri nak cena..pandai la wat ikut kretiviti sendiri...



INI BUKU CERITA AIRIELL NUFAEL
STORYBOOK OF AIRIELL NUFAEL






















notakukukaki : ada lg 1 album xstat wat lg..huhu..yg ni pun amek ms 5 bulan nk edit..sbb ms ptg2 blk keje baru edit!


Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers