TABUNG ANAK

Friday, November 29, 2013

BELIAN BORONG JUALAN JEMAH!

ok entry ni nak ajak share beli!sokmo nak beli borong kena moq 3-6...nak wat pe beli byk2..nk menega beli byk2 cikanis modal xbanyak..maka nak share la dgn kawan2..
ada tak nak tumpang share beli tumpang sekali with me!huhu
Kalo cukup korum leh la kita sama2 dpt rege borong..
tp cikanis gitaw awal2, cikanis makap gak rm1-2 bukan pe..
wat tampung wet minyak + tol g beli brg2 ni...
tp tetap murah dr rege pasaran la....

SLAP CHOP
RM13


POP CHEF 
RM15



MINI CHOCOLATE FOUNTAIN TREE
RM48

BOLEH WASAP, WECHAT : 013-2370658
EMAIL : rosanis88@gmail.com

kalau harini cukup corum, esok dah leh g beli..tp kalo xcukup mingu depan la maknanya....
cukup korum 6 orang dah len on beli...kalo lebih lg bagus!


Friday, November 22, 2013

MOMMYCHA 1ST GIVEAWAY


ok kali ni sempat join giveaway...
ms aku bz bsepah giveaway kawan2 wat..
tp cikanis xdpt join!
lap ayaq mata tgk kwn menang...dpt set spa la, dpt shawl la...sobsobsob

ok micha, ni pic yg i rasa happy manis sweet mcm candycruch!
sbb masa ni tgh makan eskem..kompom manis!
dan paling manis sbb gambaq ni i tayang gigi yg over mcm gigi ikan jos!
dan anakku si airiell tayang gigi arnab pat batang dia!

kehepian terserlahkan kt pic ni?!

doakan la moga cikanis 1 family kekal bahagia till jannah jugak!

micha : adiah sagohati pun xpa...xpe2, aku sgup g cod adiah..hahaha.. :p

Wednesday, November 20, 2013

SUAMI ISTERI

hargailah
hormatilah
sayangilah
berkorbanlah

selagi dia ada depan mata
selagi kita isteri dan dia suami


HORMATILAH

kalau ko xmelawan, dia lg bahagia
kalau ko senyap, dia lg suka
kalau ko solehah, dia lg setia

Jangan melawan cakap suami, walau kadang dalam katanya ada fakta yg salah!
lelaki memang ego! tp biarkan saja...

kalau berperang, dia marah, kita derhaka, gaduh besar maka jadinya..
suami tak redha dengan perbuatan kita?
apa jadi?dosa lahhhh

fikirlah berapa banyak dah dosa kita dia tangung?
kesian dia akhirat kelak


dunia memang gembira
akhirat sana..panasnya sgt membara


isteri...
belajarlah menghormati suami
belajarlah merendah diri

kaya mana kau, hebat mana kau..
selagi kau isteri, syurga kau tetap di tapak kaki suami!


suami pun,
jagalah hati isteri,didiklah isteri, jadilah imam terhebat buat isterimu...
berjaya didik solat isteri, berjaya didik aurat isteri, berjaya jdkan isteri solehah, maka berjayalah jugak kamu menjadi suami di dunia!

*** ye dulu aku alpa...marilah kita sama-sama buka mata... :)





Tuesday, November 19, 2013

TELEKUNG TRAVEL MURAH

ye tak tipu..memang murah...sebab cuma RM25 sahaja!!! postage RM7
kalau yg nk dekat2 COD pun boley...
rugi kalau xbeli..
senang, memudahkan solat anda...
letak dalam handbag xmakan space
kecik, lembut, tak jarang!
kalau zaman tok nadok dulu jarang...
free saiz

belian borong dan dropship dialukan...apa2 PM saja...suma leh deal!!!

TELEKUNG TRAVEL BATCH 3
HANDBAG STYLE!

MATERIAL : SATIN ABUTAY

-SEJUK
-RINGAN
-MACAM COMEY JE, MACAM CANTIK JE
-SESUAI DIJADIKAN HADIAH DAN HANTARAN




 LIGHT GREEN - SOLD


 MAROON - SOLD



FOLLOW IG : TELEKUNGTRAVELMURAH

FB PAGE : Bintang Comey



Friday, November 15, 2013

MOTOR BATERI RM50!


hye korang2... xtaw la entry ni kira basi atau separuh basi..huhu....kepanasan, kesawanan sale mydear rsnya baru reda di jiwa rasa mak-mak!ada yg g skali, g dua kali, gi tiga kali..gi berkali2... huhu

cikanis g jumaat lepas, tupun folow kawan...dlm kdaan sakit2.. ku gagah diri g mydear..nk g klinik ksihatan ms lunch mn drg buka! makanya g la jamu mata dulu..

paling meroyan...walker jumperoo airiell yg cikanis beli dgn rege 280 eh yeke?dh lupa rege...ms cikanis g ritu apek tu jual 100! ye 100! rs nk pitam sgt ms tuh...huwaaa...tp ada satu menan hilang la..menan  bentuk ikan paus..ada aku kesah ke kalo psl ikan paus kcik tu terus leh save rm180? geram sgt ms tu..skt mata tgk! rezeki la sp yg beli tu nanty!


tgk dok sewel tgk walker airiell kena lelong, tuptup ada amoi ni letak motor kaler putih..terus cikanis g pgg, tany apek tu..apek ni berapa? apek tu jawap 60! cikanis pun pujuk rayu la...apek ensem la..sy slalu dtg sini apek! rm50 boleh apek? boleh la apek! kalo 50 sy byr skg...cikanis mangx cek dh moto tu...apek tu buka plastik dia yg cek kan..lu tgk ni..tayar pun elok lg..xde guna lg...ni kasi tekan moto jalan.... sambil hulur wet 50.. uncle tu pun las2 terima pinangan cikanis!

ok azam cikanis xnk beli apa2 akhirnya tewas!cis! tp pk2 kalo xbeli rugi...rm50 kot! kalo rege betul rm250 dimana2... sp xnk! kasi byr, kasi bungkus la...


10 minit lpstu, amoi tu ltk lg..kwn cikanis baru pgg, skali apek tu dtg tarik, ckp "ini talak jual" hahaha...cikanis rs ms cikanis tnya rege ms tu..apek tu slh bg hrga kot..patutnya dia kena jual 100 ke..baru ok...hehe...dia simpan moto yg sama yg 1 lg tu..rsnya apek tu nk jual mhl skit kot...sbb nk cover rege moto airiell..nsb la sp yg beli...hehe



abg awie dgn moto cap mydear! nk g jenjalan dgn erra! sambil nyanyi2 lagu sembilu...

Wednesday, November 13, 2013

ABANG, AYG SYG ABG...

tadi ternampak pic ni dkt fb kwn..rs tersentap, tersentuh, terdetik...
ya allah..aku pernah melakukannya..sbb aku adalah manusia alpa!

baik mcmmn suami, buruk mcmmn suami...
kita simpan dalam2...
simpan rapi...
baiknya xmengapa, tp cerita jgn riak..
buruknya jgn dicerita, jgn dibuka, jgn diluah..pd siapa saja...
suami milik istimewa kita isteri
biarlah buruknya kau simpan elok2 dalam bilik tidur
usah cerita, usah dijaja....

suami...darjatnya tinggi...
dia lah yg bakal menentukan syurga atau neraka kita
solehah kita maka ganjarannya syurga..insyallah
derhaka kita maka ganjarannya neraka..masyallah...
taat lah pd dia selagi dia tidak menyuruh perkara yg menentang ALLAH

aku pernah lalai..pernah alpa..
ye betul..aku pernah bercerita ataupun tercerita
berdosanya aku...

aku lupa..kekurangan suami adalah pelengkap idup aku si isteri...

abg, ampunkan ayg..
ampunkan dosa2 ayg..
didiklah ayg jd isteri solehah...

aku cuba belajar jd yg lebih baik..xnk melawan, xnk gaduh2, xnak jd isteri derhaka...

mimi...aku suka ayat ko nasihat dolu2..ko komen dkt gojes...ms dkt group gojes..
ko ckp, ko dh tak ingat bila ko gaduh ngn asben ko..sbb dh lama xgaduh...tipsnya xyah melawan ckp suami...mcm mak ko..mak ko byk diam, byk ngalah..sbb ayah ko garang..dan alhamdulillah bahagia smpai sekarang..aku pun tgk mak aku cmtu..insyallah aku pun nk jd mcm ko..jdkan mak ko sebagai idola mengejar dan menjadi seorang isteri solehah... :)


GIVEAWAY by EKIN JAMAL!






dear ekin,
ni ayat yg diolah yg terlebih 10 perkataan
" kami bersanding lagik!hehe...doakan kebahgiaan kami till jannah dan dapat anak ramai2"

notakukukaki : sepupu cikanis kawen masa deepavali ritu..makan maruku!hehe...selamat pengantin baru nurul nuha!

Thursday, November 7, 2013

HAPPY BIRTHDAY : SEVEN ELEVEN SWEET 25!

hye korang!!!!ya allah..lama gila xmenaip kt belog aku ni ha..dah bersawang kekdahnya...
rindu sgt cikanis nk blog n korg2 yg sedi jejak blog cikanis nih..tp mgu lps bz ya amat!makanya sampai xterjenguk blog ni dah..jujurnya cikanis dh byk ttgl entry2 korg weh!entry geng gojes lagik!sumanya byk ttgl..tgu fre nk qodo balik suma entry korg...aku ni sokmo ttgal ketapi kekdahnya..ggrrrrr

alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah....
masih lagi dipanjangkan umur, masih lg diberi kesempatan untuk bernafas, di bumi mu ya allah...
pejam celik, pejam celik 25 tahun sudahhhhhh!!!!

25 tahun yg sgt indah...
ada mak abah
ada suami
ada anak
ada abak n mak mertua
ada kakak n abg ipar
ada anak2 buah
ada adik2

alhamdulillah..apa yg aku ada makin bertambah...

mungkin taun dpn ada anak-anak..hehe..

apa yg bertambah tu rezeki...rezeki yg allah bg..rezeki bkn cuma DUIT! rezeki ni dtg dr byk segi, byk cara...

aku bersyukur ya allah dengan segala nikmat yg kau berikan padaku... :)

7 NOVEMBER 1988
-
7 NOVEMBER 2013

DUAPULUHLIMATAHUN!

mcm cikanis cakap dekat ig, mahal atau murah bukan tali pengukurnya!
yg penting tanda ingatan dan pemberian ikhlas!!
suka sgt!

ok cikanis nk wat pengakuan jujur..
dpt perfume pun ko happy ke?
harus la happy weh..
25 tahun aku idup..mn penah aku beli perfume cntik gini..
cikanis pakai enchanter yg spray rm7.90 je kt giant!
nk beli ceni kalo g sogo g jusco..kemain aku rs mahal!huhu

dpt adiah ni teruja sgt!
kampung kan cikanis?haha....lantakla nk kata kampung ke hapa..
siyes rs mahal..cikanis ni kalo rs bnda tu xberbaloi mang aku xbeli..huhu

org bg adiah ni dptla cikanis merasa pakai...tupun smalam cewiiii
syg nk buka plastik!hahahaha cntik sgt..nk pakai pun syg ni...

jenama2 perfume mahai2 ni lgla xtaw...xpnh amek taw..sbb rs xmmpu nk beli..mls la nk amek port!

mulanya ingt cikdil beli kt sogo..
tnya dia xmau habaq..ms nk buka plastik perfume ni berkali2 cikanis tanya..abg beli mana..

"ke abg beli kt KENANGA?"

hahaha..dasar takut laki bg cap kenanga..kehkehkeh skali dkt plastik balot perfume ni ada stiker kecik midvalley city pa bnda ntah..hahahaha

tenang jiwa...haha..

kantoi pi mid..pdhl ckp blk lmbt ada keje nk setel!ingt wat akaun client ke hapa..huhu

patutnya smalam dpt 2 adiah..sbb cikdil hutang adiah anny xbg lg..dia ckp besday bg 2 adiah..

bila tuntu smalam lg 1 dia kata adiah 1 lg ada kt UK xsmpai lg..

hahaha..kemahen abg no..cikanis ada pesan henbag jenama cikai j la kt UK..tp lawa..buka la coach bagai..jnama coach bagi tu aku xkenan..sbb kt pasar mlm pun bsepah yg tiruan...bek aku beli kt psr mlm jek..yelah..nk beli coach ori sah2 aku xmmpu..nk beli gred AAA plak..aku rs mahal gak pdhl tiruan..bek beli henbag carlo rino j kt sogo..xkesah la jnama cikai ke hapa..asalkan dr UK..pesan kt kwn kepada kwn..kwn tu bloger mimy hamid je..hehehe

dh byr guna wet sendirik!ok bang, brg sampai kasi claim yerrrrrrr....

xbyk pun ayg oder, 2 henbag 1 purse...

abg2, abg2...awat abg pengsan?tula awat xtnya ayg oder apa n berapa kt kakmy...ni abg men gtaw j adiah anny brg ayg oder kt UK..hahaha..padan muka abg..sp soh xtnya..

kesah dia nk adiahkan henbag UK ni..sbb ms otw blk penang cikanis asyik dok tgk pic kakmy wasap..segala jnis pic hanbag..ciaknis lak dok xtaw nk plh yg mn..bila tnya cidil..dia ckp "ala, abg baru nk bg adiah henbag kt ayg"... xpelah...abg bg j adiah henbag UK ni...

ok...kakmy, cikanis is xsabar nk tgu henbag tu dr kwn kakmy!


 kek 1 slice je?
ok what romantik skit mkn share 3 branak! tupun ada lg skit simpan dlm peti ais...koi 12 weh nk telan red velvet....ngantuk!huhu




MOTIP ABG TULIS ANAK 1?
nak tulis taun depan ANAK 2 plak ka?hehehehe

 tima kasih abg untuk segalanya...tima kasih sbb xtido tgu koi 12 nk wat sepeqais kt ayg..
tima kasih sbb sgup trima ayg sagup bg adiah kt ayg wpun smalam ayg dh mcm muka antu kak limah smalam..

ok cikanis sengaja tido awal, sbb saja gedik nk tgu laki wat sepeqais..nasib bek dia wat..
kalo dia xwat, mau aku merajuk sebulan..sebulan yer!huhu

ni lg 1 sepeqais....
kagum betoi..ingt bisnes on9 ni bnda kering2 jek
skali kek aising pun depa leh pos no!
gila kagum!aising skit xrosak..
lawa jek..
sejuk plak kotak ms sampai..
ada peti ais ka lori ta q bin ni ha???
maju betoi bisnes kek melayu skg!

kakak cikanis oder dr penang-org wat kek duduk johor-besday girl kt putrajaya

betoi2 sepeqais...taw ada org mai hantaq parcel ja td..rs mcm dlm drama plak...huhu


 tima kasih kakakku..ros amira! nitik2 ayaq mata...xsagka dpt adiah kek..
kek ni kalo mkn xd kenagan dah kan?tgl gambar, ngn kotak jek..tp jgn risau..kotak kek, pisau dan papan kek ni akakn ku simpan!sbb kek besday ms kapel dulu2, kotak pun cikanis simpan!kenangan wehhhhh!

pic last! lesen mati harini..td g pejabat pos..nk renew..skali jpj offline!gedebushhhh.....penat taw beratur panjang!cilakak!

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers