TABUNG ANAK

Monday, December 30, 2013

Umie Sue 1st Giveaway

petang2 baru sempat nak join UMIE SUE 1ST GIVEAWAY ...
yg mana tak join lagi..join la..klik link kt atas tu...

aku ni GA suka beno join last2 minit! choiii...

sokmo suka2 join, dan xpernah2 menang!kahkahkah

xpalah..tumpang sronok org kata!tumpang memeriahkan!

ni masa cikansi baru beli bendaalah ni..beli kt cosway dgn staf kt opis ni..harga dh lupa..ms bawak balik, bukan mak dia yg cewi..anak dia yg cewi..fungsi nk cuci kipas..anak sebuk pi sapu  lantai! perli mumy ka nak?mcm byk habuk bwh rocker tuh!

airiell ni bukan leh caya..kalo hang tengah tidoq, dia pegang mop ka, penyapu ka, bulu ayam ka...dengan muka2 hang dia sapu sekali lalu..dua kali lalu..huhu

ok..harini mumy pertaruhkan pic airiell yg separuh vogellllll! cekci u..harap2 dengan badan yg xbapa nak ketak ni leh bawa luck lah..muahaha...




notakukukaki : aqilah yg cute miut sila tutup mata kalo umie buka entry mumy airiell ni..huhu

Friday, December 27, 2013

TELEKUNG TRAVEL MURAH

TELEKUNG TRAVEL UNTUK PRE-ORDER

HARGA ISTIMEWA UNTUK PRE-ORDER

TAK PERLU BELI SECARA BORONG UNTUK DAPAT HARGA MURAH

SELALUNYA BELI MINIMUM 3PCS BARU DAPAT HARGA RM24

NI HARGA ADIK BERADIK!

RM23 SAHAJA...

LAGI ISTIMEWA BOLEH PILIH WARNA APA NAK.  

CUMA KENA SABAR SIKIT SEBAB NI PRE-ORDER...

TAK LAMA CUMA 2 MINGGU SAHAJA.. :)

KALAU NAK CEPAT READY STOK ADA...RM 25 WARNA YANG SEDIA ADA SAHAJA


PRE-ORDER BERMULA DARI 27.12.2013 - 10.1.2014 

NAK BAYAR FULL BOLEH..NAK BOKING PUN BOLEH..TAPI DENGAN 50% BAYARAN..

MEH PM LAJU2...MSJ, WASAP DAN WECHAT!

013-2370658

AGEN DROPSHIP DAN PEMBORONG DIALUKAN :)










JOM LIKE PAGE : BINTANG COMEY





Thursday, December 26, 2013

SPICE RACK MURAH


SPICE RACK READY STOCK!!!
ada 2 SAHAJA!!!CEPATTTTTT

semalam gi amek stok perfume dubai gred AAA..skali sampai sana...mata mcm2 rs nk beli kan...maka yg ni menarik perhatian dan mata-mata...huhu...bes rupanya benda alah ni..tp sebab dapoq ku kecik..makan ruang jugakla kalo nak guna..sapa yg ruang dapoq byk space nk tk barang, meh la beli..murah je..

RM22 sahaja...

postage RM8 untuk semenanjung  dan RM10 utk S&S....

sapa berkenan dan berminat boleh mesej, wasap dan wechat:

013-2370658




 MEH LIKE PAGE BINTANG COMEY : KLIK LINK



PERFUME DUBAI GRED AAA:
50-100ml

RM27 SAHAJA..
postage RM8 untuk semenanjung  dan RM10 utk S&S....

boleh PM nak nama apa, jenama apa, bau cena...
PRE-ORDER SETIAP 2 MINGGU
harga memang murah dari tempat lain..siyes!





masalah keputihan

hahaha..tajuk xdak kena mengena dgn entry!

aku ngn kayla hot!anak dara mommycha!
comey sunguh budak ni!

eh apsal aku nampak putih cerah dan kuruih skit dlm pic ni eh?hahaha

aku suka pic ni..sbb aku nampak kuruihhhh...

sory micha aku curik pic ni dr belog engkau!muahaha..


Tuesday, December 24, 2013

PERHATIAN

ada x cus saya yang bernama MAYA ASYIKIN?pernah oder dengan wasap...pliz PM saya..sbb wasap sy prob..sy xdpt cr balik contact no awak...

WASAP ATAU WECHAT SAYA : 0132370658 ... TQ

Monday, December 23, 2013

DOA KASIH SAYANG : DOA KAD KAHWIN

Ya Allah YaLatif Ya Rahman Ya Rahim
Ya Allah, engkau mengetahui bahawa hati-hati
ini telah bersatu kerana mengasihimu,
bertemu untuk mematuhimu,
bersatu memikul amanahmu,
hati-hati ini telah mengikat janji setia
untuk mendaulatdan menyokong syariatmu,
maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya,
kekalkan kemesraan antara hati-hati ini
akan jalannya yang sebenar. Penuhkan hati ini
dengan cahaya Rabbanimu yang tidak kunjung malap.
Lapangkan hati-hati ini dengan limpahan
keimanan dan keyakinan,
Jadikan kami suami/isteri yang soleh/solehah
dan berikan kebahagiaan yang berkekalan
buat kami di dunia dan di akhirat.
Amin Ya Rabbal Alamin.

ya allah, kau panjangkanlah jodoh kami..kau peliharalah rumah tangga kami..kau kekalkanlah kasih sayang kami...kau berikanlah rezeki kebahgiaan ketenangan dan kegembiraan untuk keluarga kami...

SUMBER PIC : FACEBOOK


notakukukaki : pic ni jumpa kt fb..td ada kwn cikanis share..bekenan dan jatuh cinta tgk pic ni..cute sgt! terus save..pastu cr doa2 kad kawen dkt gogle...tertarik dengan doa ni..untuk bakal2 pengantin yg nak cari doa-doa untuk letak pada kad kawen maybe leh klik link ni : DOA KAD KAHWIN

Friday, December 20, 2013

Ibu Rafif first GIVEAWAY!

hehe...print skrin aci eh mimi!

sapa nak join ni link blog mimi  ---> BLOG IBU RAFIF



 ni bilik menan airiell..namanya airiell playroom! stakat ni men sorg2 je..sbb blom ada adik!mumy sila usaha gigih ye! minggu lepas pengasuh airiell balik kampung..mummy cuti 3 hari jaga airiell..aiirell kesian tgk mumy kema sumah, masak, basuh baju..makanya airiell pun tolonglah mumy kemas bilik menan ni...siap ubah suai kedudukan..sebabtu sampai berpeluh ketiak airiell!huhu... kwn2 kena rajin tlg ibu kita ye! tolong kemas boleh, tolong sepahkan pun boleh..ngehngehngeh!


p/s : tahniah rafif sbb ibu awak dh buat bilik menan utk awak!siap buat GA lg... :)

Thursday, December 19, 2013

PERFUME MURAH GRED AAA FROM DUBAI

PERFUME DUBAI GRED AAA
RM27 (tidak termasuk pos)

PRE-ORDER
korang leh PM cikanis gitaw nak jenama apa, jenis apa, warna apa...
cikanis cuba cari sehabis boleh..kalau xjumpa..cikanis return blk wet korang!jgn risau...

stok nak amek SABTU 21.12.2013 ni!sapa dpt bayar plg las esok, isnin dh leh pos n bg utk yg nk COD! [bangi-gombak-putrajaya]

stok seterusnya nak amek rabu 25.12.2013...










SEDIKIT INFO :

PERFUME MURAH GRED AAA FROM DUBAI


1. KOTAK - BOTOL DAN CARA PEMBUNGKUSAN LUAR DAN DALAM ADALAH SAMA 100% KECUALI MATERIAL YANG DIGUNAKAN BERLAINAN SEDIKIT.

2. IA SEBENARNYA DIBUNGKUS DAN DIBOTOLKAN DI DUBAI TETAPI PATI ASAL PERFUME INI DATANG DARI NEGARA ASAL, CUMA DIKURANGKAN PATI APABILA DIBOTOLKAN. OLEH ITU BAUNYA TETAP SAMA!

3. 70% ORIGINAL, 30% LAGI KANDUNGAN DAN MATERIAL YANG DIGUNAKAN BERBEZA.

4. NOT LONG LASTING AS ORIGINAL. LEBIH KURANG 8-12JAM DI AIRCOND DAN SUHU BILIK.

5. SEBENARNYA KETAHANAN BAU MINYAK WANGI BERGANTUNG KEPADA SUHU BADAN, ADA YANG LAMA DAN ADA YANG KURANG OLEH ITU PEMAKAIAN INDIVIDU ADALAH BERBEZA (ORI ATAU AAA)

6. JIKA SESIAPA YANG BEKERJA DI SITE @ LUAR KURANG DIGALKKAN MEMAKAI DOUBEL GRADE AAA, KERANA CUACA YANG PANAS AKAN MENGURANGKAN KETAHANAN BAU.

7. BERHATI-HATI KERANA ADA BEBERAPA PENGEDAR MENGUNAKAN GRED AAA SEBAGAI REJECT PERFUME & ORIGINAL. DAN KUALITI GRED AAA TIDAK SAMA DENGAN YANG DIJUAL DI PASAR MALAM HARAGA RM10-RM15 (GRED A,B)





KENAPA PERLU BELI?

* KURANG BAJET UNTUK BELI ORIGINAL
*PENGEMAR PERFUME DAN SELALU BERTUKAR-TUKAR JENIS PERFUME MENGIKUT MAJLIS
*SENTIASA SEMBUR PERFUME DAN SUKA MEMBAWA PERFUME KEMANA-MANA
*HADIAH KEPADA RAKAN-RAKAN DAN ORANG TERSAYANG
*PENGUMPUL BOTOL DAN KOLEKSI PERFUME



JOL LIKE PAGE : BINTANG COMEY










kufi fenomena baik dan buruknya

ok arini nak cakap skit psl fenomena kufi excel tuh! cikanis tgk ramai dah antara geng2 gojes yg dah terer wat kufi guna excel..cara bodo kekdahnya utk org2 mcm kami yg xtaw guna software spesel2 wat kufi...seronok bila dpt share ilmu dan share apa yg mudah n jimat! tapi...

tapi....

rasa mcm tak kena! sory la kalini entry nak guna "aku" sbb rs lebih mudah nk cerita...

masa mula aku share psl kufi rumi tu, aku share dlm wasap kedok je..so masih xsuma org taw wat kufi pakai excel..tp bila sorg2 dh try wat, upload kt ig, ramai2 komen, ramai2 tanya...penat kot nk lyn PM sorg2 tnya cena nk wat kufi tuh... makanya sng cita share j link tutorial tu kt blog picisan aku ni ha...masa tu xd niat nk tutup priuk nasi org ke, nk ggu bisnes org ke..ye xde niat! sbb kalo ak btl2 nk ttp priuk nasi org, aku diam2 sudah..pastu wat tempahan kufi rumi rm10 utk dsign..nama pendek rm5! bek simpan sorg2, mkn sorg2 ye dak? aku ingt share link tu mcm nk share resepi nasi goreng, share resepi donat ball, share resepi ciskut! msh lg org yg bniaga nasi grg boleh berbisnes, masih lg m.cik jual donut ada pelanggannya... [mungkin ak tersalah tafsir utk niat aku "menshare" sesuatu] lepasni aku akan lebih berhati2 dgn tindakan nk share ilmu untuk elak perkara gini jd lg!

maafkan aku..andai ada yg terasa...

tutorial tu ada j dh lama dkt blog org tu n u-tube..kalo aku xjumpa, mybe org len yg akan jumpa..


ye rs serba slh..sbb lps j suma gila kufi, semua aku nmpak rakus dan seronok..tp sorg kwn aku terus senyap ilang dr pndangan alam maya..

insyallah...rezeki tu andai tertulis nama kamu...pasti xkemana...teruslah berniaga..pasti ada pelanggannya.. bukan terhenti disitu..ramai lg yg mencari.. bukan terhenti disini... :)

maafkan aku andai ada yg terasa

dan satu lg..tujuan aku share kufi excel tu untuk MENJIMATKAN korg2 ye..bukan utk korg2 BERNIAGA MENGAUT KEUNTUNGAN plak! aku bntu korg jimat, harap korg pun bantu org len jimat yer...

aku yang banyak kekhilafan
Anis Rusli

Tuesday, December 17, 2013

kufi rumi mudah dan senang!

ok arini ari fenomena kufi rumi kot!kufi jawi pun ada yg coba-coba wat dh..tp cikanis xbrani wat lg..tkt salah..kang jd dosa lak..kna byk2 gali ilmu lg psl kufi ni..tp kalo kufi rumi xd hal..nak tarik uuuu panjang mn pun xd slh..sbb bkn ayat al-quran ke apa kan.. ilham dtg ms tgh mandi pg td..tetiba terfikir..eh kufi leh wat x guna excel..pastu sampai opis terus gogle psl kufi guna excel..rupanya byk sgt org guna excel..siap ada u-tube lg.. ok ni hasil wat ms lps kul 5.30..kang ada yg kata aku wat ms keje lak..huhu...

sapa nk boleh la klik link nih : TUTORIAL KUFI EXCEL .... 


lps dpt n blaja dr blog ni..cikanis trus share link dgn geng wasap kedok! amboi..kemain lawan toket depa! siap menara kapal terbang bagai..siap mtk upah kambeng ngn pulut kuning la..ye r..nak tempah mahai wet...msk jamban pun kna bayaq 2 kupang..apatah lg nk tenpah kan..maka nk free taglinenye 'WATLA SENDIRIK".. dan xrugi wat sendirik!semua wat la ikut citarasa sendirik! aummmmm! hasilnya...sendirik wat, sendirik kata WALLAH!!!!!MABELES! hahahaha... selamat mencuba..gudluck!

taun depan semua nak nek!makanya benda leh jimat, meh kita jimat!!!! :)







Thursday, December 5, 2013

janganlah kahwini 6 wanita ini - pesan rasulullah saw

ok td terbaca link yg kawan letak dkt wall dia...cikanis baca..dan rasa berguna sangat...tak banyak, skit mesti ada terselit dkt pbuatan kita si isteri..cikanis ngaku..sebelum ni ada gak xskit tp banyak yg cikanis xhargai apa yg suami wat! ok..lepas allah duga, allah bg hikmah yg semanisnya..alhamdulillah...allah telah membuka mata cikanis yg dah lama hanyut dibuai alpa...marilah kita sama2 berubah ye..xnak drastik, berubah skit2...yg pasti suami akan bersyukur dengan perubahan isteri dia..alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah...jiwa rasa lebih tenang dan kehidupan lebih lancar..yg utama hormat suami, taat akan perintah suami, jangan melawan walau kdg apa yg suami cakap faktanya ada salah..biarkan jek!lelaki memang ego...hehe.. ikhlas, jangan mengungkit... pointnye senang HORMAT::TAAT::IKHLAS::

bukan nk jd ustazah..bukan...ilmu masih kurang didada...suma nk kongsi apa yg baik dan boleh dikongsi..dulu cikanis alpa..sbb xamek berat psl ni semua..rs jg umah, jg laki, jaga anak..ok aku dh jalankan tugas sebagai isteri..ye isteri je..tp bukan isteri solehah.... hhmm...nyesal!

okey meh kita baca info berguna ni... :)

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki: “Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, 
dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah”.

1.Wanita Ananah: wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah: wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah: Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah: ada 2 makna,
Pertama, wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua, dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja. 

Wallahu'alam.

Sumber: Gempaq Network (Rasulullah PESAN jangan KAHWINI 6 Jenis WANITA ini).


sumber dari : BLOG INI

Wednesday, December 4, 2013

TELEKUNG TRAVEL MURAH

LAILAILAI...
TELEKUNG TRAVEL MURAH2!!!!
RM25!!!SAHAJA!!!!

SAMBUTAN HANGAT!
NI DAH BATCH 4...
WARNA TERHAD!SIAPA CEPAT DIA DAPAT!
BOKING DULU..boleh...diterima..cuma 24jam sahaja...
boking lebih lama deposit sikit diterima.. :)
bukan pe takut ada yg oder, booking beriya pastu diam xterkata!huhu

WASAP ATAU WECHAT : 013-2370658

senang, memudahkan solat anda...
letak dalam handbag xmakan space
kecik, lembut, tak jarang!
kalau zaman tok nadok dulu jarang...
free saiz

belian borong dan dropship dialukan...apa2 PM saja...suma leh deal!!!

TELEKUNG TRAVEL BATCH 3
HANDBAG STYLE!

MATERIAL : SATIN ABUTAY

-SEJUK
-RINGAN
-MACAM COMEY JE, MACAM CANTIK JE
-SESUAI DIJADIKAN HADIAH DAN HANTARAN


















SILA LIKE PAGE BINTANG COMEY SKALI YER... :)

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers