TABUNG ANAK

Thursday, February 27, 2014

NJOI BERBALOI ATAU TIDAK?



nak cerita NJOI...tapi tayang TV!!!
ni mukadimah namanya...
TV kotak kami yang cikanis beli masa zaman bujang dah mula ada bunga2 cinta nak KIOK!
ok la..tv jenama CC beli kt carefour ms tu..tahun 2009..dpt bertahan sampai 2014
hanya skg dgn masalah kaler jek..okla...huhu..dah penat berjasa agakya...

sakit mata hoi tengok tv org muka ungu bibir biru..pokok pink!berbinau bijik mata..dan paling ku risau airiell akan kaler org kaler ungu bibir biru pokok pink!huhu

setelah dibincang laki bini
kami ambil kata sepakat nak cari TV baru..lgpun mmg dah lama kepingin tv nipis tu hoi!
sapa tak teringin..tp masa dolu2 tak berapa mampu..duit byk nak guna kt benda yang lebih penting..
memandangkan tolak2, tarik2, ada la bajer utk tv tp takdela ribu2...
bajet kedekut rm500!!!
haha..ko tgk kedek tak kedek.nk tv baru LED rege 500..mn nk dpt weh!puihhhh
tengok2 court wat iklan..katanya separuh harga..jenama hisence RM449..beriya soh laki pi court tanya..tu rupanya rege untuk org hutang..kalo utang skali bunga blablabla..dr RM449 terus jadi RM1k++...gila??tak ke bodo..tv kalo cash rm700 tetiba jd seribu plus plus!tak koser mak nak jadi bodo perabis wet gitu..baik aku saving sbulan 100 cukup duit ku beli cash..bia la susah kejap..

malam khamis tu kami pi senheng!
saja nk servey2 jamu mata
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

LED 32" jenama PHILIPS RM666...ok..lebih pada bajet RM166..tp fikir2..okla still murah kan..
jenama pun ok...
design ku rs tv skg sama je peten dia..petak bodo jek..
sebab kitorang laki bini jenis tak cerewet jenama, design ke apa..cerewet harga je!hehehe
maka kami pun beli
dengan upgrade waranty 5 tahun..kena tambah skit la..100++..
dalam 5 tahun tv rosak, hilang diorang ganti baru!

budak kicik muka bosan..

TV dah lawo...LED pulak, area kt umah lak tak boleh belah!hehe
mcm tengok tv dlm penjara..
layan tv kotak okla..tak de hal..
ni dh tv baru sedih pulak rasa tgk tv mcm dlm penjara..kehkehkeh

NJOI rrrrrr


NJOI ni dah lama cikdil apply online..tp lambat beno respon..ingat dah tak dpt..tuptup..lepas beli tv baru, agen tu col..amboi ko, mcm ada bau kedai ja tv kami eh?hahaha...
jumaat terus pasang...eh jumaat yg pagi tu ku eksiden..sobsobsob..

RM328 siap pasang!
tak yah bayar bulan2..pakai sampai lingkup..huhu

ok kami laki bini memang jimat!rasa mcm bazir nak byr astro tetiap bulan walaupun hanya amek pakej basic..sebab kami slalu blk keje dah malam..kul 8 baru smpai umah..solat, mndi, makan, tengok tv kejap, pastu tv tengok kami..

semalam tgk hindustan badshah pun, last2 badshah tengok kami...hahahah..
ceni ko nak amek astro?byr bulan2...



BERBALOI KA AMEK NJOI??

kalo jawapan cikanis, pada kami laki bini yang sokmo tv tengok kami berbbaloi la..untuk tgk tv clear!kehkehkeh..

ujung minggu kalo rasa nk tgk cite bes beli prepaid..ujung minggu pun jarang dok umah..kalo ujung bulan punya ujung minggu ja dok umah..kering masa tuh..haha...baru reti dok diam2 dlm umah...hahaha

tapi kalo jenis suka tengok tv, drama, segala mak nenek..korang lg suka astro la kot...

cikanis ni dr kecik tak celik astro..maka ada ke takde ku tak kesah!

mak cikanis pandai, cikanis masuk kolej baru dia pasang astro..
aku ni kalo blk penang, pegang remot astro pun gagap2...chanel lagi tak ingat..ku tekan je anak panah naik, naik, naik..suma chanel ku tekan, padahal nak cari chanel katon ja..apa tu disney ka..haha..tengok.betapa buta astro..huhu




daddy "airiell jom tengok njoi PMR...xde channel katon ye nak.."kehkehkeh


ASTRO KE NJOI...duit korang..ikut suka hati la..huhu

tunggu kami kaya, duit lebih tak tau buat apa, baru kami pasang astro..kehkehkeh




10 comments:

  1. njoi baper nis...kakmi takleh takde astro..hantu tv laki bini

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. rm328 kakmy siap pasang semua..

      Delete
  2. consider jgk njoi..
    kalau beli ada servise free ke kalau rosak tak de siaran ke apa ek?

    ReplyDelete
  3. kitorang beli tv masa nak pindah.. baru kawin la masa tu.rumah tak lengkap takpe, tv penting...hehehehhehe... tp kitorang beli RM700 je branded jugak.tak igt brand apa..hahaha (nak kna balik rumah)..

    astro tu pasang lepas aisya 6bulan sebab nak bg dia tengok babytv.last2 babytv tak minat... kitorang buang bbtv then maintain basic je add sport n karton. terpaksa gak tu amik astro kalau tk tv tak cantik.kitorang tak minat sgt tg tv... bazirkan...

    ReplyDelete
  4. oo njoi...pernah dengar gak...hehehe

    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. ok eh amik njoy tu... aku nak amik gak ar pasang kat tivi bawah...bayar sekali jer kan..?? tak de hidden charge kan kan kan.... malas betul aku nak tipon astro tu..mesti habes prepaid aku menunggu line bizi..pffttt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty, xde hidden charge...rm328 siap semua....ok la psg kt tv bawah..buat tgk oasis..hehehe...

      Delete
  6. best jugak nie anis..ada no contact ker yg lin boleh deal..ker taip jerk njoi kat cik googles

    ReplyDelete
  7. still tak paham cmne pakejnya ..kalau rajin buatla entry yg lebih detail...dan cutenya budak tecik kat tepi tu,,cubit karang ..LOVE

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers