TABUNG ANAK

Thursday, February 6, 2014

PERCUTIAN BAJET 2H1M LANGKAWI 2014

 hye korg!!!ekceli cikanis pi langkawi dh lama..masa cuti thaipusanm ritu..tp rini baru sempat nak hapdet!hehehe...plan g langkawi ni pun plan yg tetiba je dtg dlm akal fikiran...sbb tetiba cikdil ckp dia nk amek cuti 2 ari..utk blk png..bila tgk kalendar cmpur2 cuti umum jd 5 ari..sedap gak cuti ni..dah alang2 blk penang, cikanis kata "abg, apakata kita pi langkawi"..sbb dr taun lps nk p langkawi..tp cikdil xnk amek cuti ari keje 2-3 ari..xtaw pasepa kali ni dia lak nak..hehe..maka bila dua2 setuju, terus la usaha mengoogle cr info psl langkawi, book hotel, book keta sewa..baca itu, baca ini...kami bertolak hari rabu blkmpenang..tidoq semalam kt penang umah mak cikanis, koi 4 bertolak p jety kuala perlis...

percutian kami dah kata percutian xplan..bajet mang ciput la..guna ja wet selit yg ada...bajet bawah 1k..mulanya lg la..plan bajet rm500..hahahaha...skali kira2 blk..xckup 500..tambah jd 700..ok tu bajet yg last skali kami buat!tapitapitapi..smpai sana..mata dah dikaburi cekelatcekalat yg soooodap!maka bajet jd 800!!!erk! okla still xcecah 1k...sampai rini cikanis hutang 50 kt cikdil..ye la..aku ni p bercuti bukan kikis wet laki!kami tong2 sama rata!baru adil dan saksama! dua2 suka, dua2 hepy!



  HARI PERTAMA
JETI KUALA PERLIS
JAM 6.00PAGI..hehehe

pic pungkoq pun jd..kihkihkih..tgh beli tiket nk p langkawi...kami bertolak dr penang kul 4pagi..semata2 nak nek feri 1st..gila ngantuk!cikanis tido je sepanjang g perlis!cikdil j drive sorg2...kesian dia..huhu

suasana jety kuala perlis...kul 6.30 gitu...lengang lg..org xdak sgt...

feri dah sampai..lets go!!!!


KAMI "berempat" dlm feri..adik baby wat peace dlm peyut mumy! :)

MUKA BARU BANGUN TIDO!

HAHAHAHAHA!
ko mampu?g langkawi pakai baju tido otomen?kihkihkih...
bertolak koi 4 pagi hoi dr penang..xsampai ati nak kejut airiell bgn, bg mndi tukaq baju..maka..angkat sj dia masuk ekta dgn baju tido otomen mama mira dia bagi...nati smpai langkawi kita mandi tukaq baju ensem2 ye nak!

mummy ngn airiell

yeyyyyy!!!!titer nak p LANGKAWI!!!


airiell..dah kenapa muka ketat???

mummy, sudah2la tu...nyampah taw...

sambung tido balik ci bambam airiell nih...sampai ke langkawi sedar diri...


JETY LANGKAWI
KUL 8.OO PAGI

tengok???pengsan ke apa ntah..mabuk lauk kah?hehehe...
berguna akhirnya buggy mydear rm50 beli taun lepas!sgt praktikal pakai buggy bwk travel!

muka daddy saited mcm baru smpai korea!hahahaha


anak tidoq mumy dady hoverrrr!

tidoq lama2 skit ye airiell :)

eh..mcm pic honeymoon berdua plak!padahal dah berempat..kihkihkih

jom sambung perjalanan!!!!


DATARAN LANG
10.30PAGI


 airiell teruja tengok laut!

 jenuh kena pegang budak ni kuat2..dia mcm nk terjun pi laut..pantang tgk ayaq hoi...

SI LANG YANG GAH KT LANGKAWI!!!

panas gila time nih!matahari baru nak naik


LANGKAWI AKU DATANG!!!!!!


 pic wajib!harus "berempat"..hehe


ok bg mumy posing bajet retis sat!!!!
anak yg sememangnya susah nk bg kerjasama!cissss

nak pacak kt mn lak bnda ni daddy?


mak yg hover dengan anak yang dah malas nk layan..kahkahkah


okey...masa untuk calow!!!kita nak pi tempat lain pulak!

chenang!!!!island hopping!!!tunggu next entry..island hopping yg superb best!


kasi tayang sikit!!!!tungguuuuuuu :))




5 comments:

  1. fuuuhh...seronok tengok pic anis sekeluarga....bestnya....ni yg nak ajak husband gi langkawi nie..hehe

    ReplyDelete
  2. Mmg de plan dhni nk p langkawi. Kne khatam entry cikanis nih. Hehehe

    ReplyDelete
  3. Mmg de plan dhni nk p langkawi. Kne khatam entry cikanis nih. Hehehe

    ReplyDelete
  4. keluarga bahagia.. seronok tengok ..akak tinggal di mana di sana ?

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  5. oke, dah bookmark entry ni..haha.

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers