TABUNG ANAK

Friday, February 7, 2014

percutian bajet langkawi 2014 -part 2

sambungan PART 1

lepas pergi dataran lang, kami terus gi cenang...
eh lupa plak nak cerita pasal kereta sewa...ms sampai kitorang tgu abg kete sewa tu..deal kul 8..leh plak dia pi epot dulu..kul 9 baru sampai..makanya lari la plan kami nk pi island hoping pg kul 9!dia sampai ms anta kete, terus masa cikanis mitak diskaun lg..haha..yela..sapa soh dia lambat..sebab lambat sejam lari segala plan taw...kami sewa keta 16hb amek kul 9 page-17hb anta kul 6 petang..dengan harga RM90..okla...mcm 2 ari gakla sewanya tu kan..kereta VIVA kete baru lawa lg..

**ms tgu abg kete sewa ni dtg, sempatla kami tgk n layan p.cik2 ulat kt jety..ulat island hopping..konon nk "kencing" kami la..kata island hopping harga rm45..tu pun plg murah skg katanya..sbb skg minyak naik..sewa bot mahal..hahahaha...kami laki bini layankan je..skit xterpengaruh..sbb taw ada manyakkkkk lg murah...huhuhu

no fon abg kete sewa ni nati cikanis bg masa last entry ye pasal langkawi ye..sng nati last tu cikanis bg suma contac no...


lepas pergi dataran lang, kami terus g cenang!laju2 nak sampai cenang sbb saited nak beli tiket island hopping!!!kami beli kt travel agent ni...depan AB Motel

lepas pergi beli tiket island hopping, kami terus pi cr motel murah2...dah xjd island hoping pagi2, kami pun jln2 cenang dulu...niat nak mencari motel murah2  area cenang walaupun pada asalnya mmg cikanis dh booking azio hotel kt kuah!sbb ms kt KL col suma motel kt cenang full..cikanis col yg jumpa dlm google j la...tp rupanya bila smpai cenang byk gila motel hoiiiii....sbb ramai kwn2 kata cenang best, makanya ku berusahah gigih jugak cr motel kt cenang, kalo xd motel kosong baru g azio..jln punya jln..col punya col..sgala motel kami col, mila motel la, kak jah motel la..segala nama..tp bila g tgk, xmenepati citarasa...
sekali dh penat dh cr,,cikanis jln2 j skit dr motel yg full ku tanya tu..motel blakang rainbow motel..
dipendekkan cerita kami cancel azio, cek in cenang rest house! details suma mcm biasa tunggu next entry ye...

lepas cr motel, kami pi makan...lunch sesiap...sbb ms tu pun dh koi 12..satgi nk zohor lg..koi 2 nk p island hopping plak...saited! lps mkn, kami p beli baju murah2..t-short wat pakai nk p island hopping...t-shirt rm5 ja sorg..airiell rm15..mahai no..sebab dia ada sluaq!

ni jety nak pi island hopping!nak pi sini rs mcm xjauh mn dr ab motel..cena nk pi sini?xyah susah2 drive..koi 2 tunggu ja dpn travel agen yg korg beli tiket tu..ala dpn AB motel..naty naik la van depa sediakan..xyah bayaq..naik free ja..cuma jgn lambat..sbb depa mcm lipas kudung..koi 2.02 terus gerak..bwk van mcm pelesit!huhuhu...naty blk pun depa amek jugak!

ISLAND HOPPING

1. TASIK DAYANG BUNTING


naik bot yg superb best!walaupun masa ni hati xtenang..dok berdoa je stiap masa masa dalam bot ni..yela..masa ni adik baby baru 4w dlm peyut baby...nek bot tahula..melompat2 kena ombak!alhamdulillah..adik baby baik2 ajer dlm peyut mumy!


dinasihatkan bawakkan baby carrier ye..penant hoi nk menapak nek atas tu..byk anak2 tangga..monyet pun banyak!
masa gi tasik dayang bunting ni xyah la gedik nak pegang makanan, ayaq ka, kopok leko ka..satgi kena "ragut" dgn monyet2 kera2 kt situ ja..ms kami nk blk ada bdk tu kena terkam ngn monyet sbb dia pgg susu strawbery..muahaha...kerlas ko nyettt mnum susu strawbery dutch lady..

sambung blk..kami laki bini memang bukan jenis gagah perkasa nak dukung anak sanan sini..kami memang pengguna tegar carrier..huhuhu..
pastu nk sng, bwk la beg galas..xyah la bwk beg byk2, beg mak, beg pak, beg anak...sbbnya ms nk blk..cikanis tgk laki bini ni..paling kesian kt laki dia..anak nk dukung, bini bwk beg, diapers beg, beg baju dia, dgn plastik apa ntah..suma dia bg laki dia pegang..adoi..kesian oit..tangga byk nak panjat tu..patah bahu..kalo galas2 mcm cikdil  ku rs ok skit..sbb tak terasa beban sgt!














mummy paling tak paham pic ni airiell..kenapa, kenapa, kenapa perlu korek idung masa ni??ggrrrrr


ha ni ok!


cikdil ajak nek ni..30 minit rm30...erm..cikansi xnk..mcm bazir..nak buang 30 hengettttt gitu saja..tgk je la bangg oit..


ni cerita dongeng atau mitos???


2. EAGLE FEEDING 

ni destinasi kedua..




masa ni rsnya suma helang2 dh kenyang kot!depa dok tebang2 ja..ada 2-3 ekow lang yg superb besaq!!!!airiell masa ni letih beno..tido..mata lak layu2 kuyu kena angin..sah2 lena dibuai mimpi..




3. BERAS BASAH

yaq dia memang jernih gila..nampak ikan2 nemo!haha..suma ikan lawa ku panggil nemo..haha :p








pemandangan yg sgt indah..awwww :p


kami dengan baju rmlimahengget!




airiell dan air memang tak boleh dipisahkan..mmg syorrgaaaa dia la ayaq...

::aidil anis airiell adik baby::





lepas cikdil amek pic ni..mcm besala kita kan hover nk tgk kt skrin..terus ku tnya
"abg amek pic ayg ka, pic minah salleh kt blakang ayg"  &*^%$#$#%$


dia pun nk cekci mcm abg salleh ngn kak minah salleh gak!


beras basah superb lawa..org kata krabi lawa, ni pun dh lawa...krabi tringin gak nk pi..ok kne saving2..hehe...rs nk p lg sini sbb ritu pi xmndi..sbb lupa bwk sluaq!cis...nectime p bw adik baby lak!siyes rs rugi dolu2 xmai langkawi anymoon....

ni destinasi last..pastu nek bot, balik makan rehat2....sambung jln2 mlm..tgu next entry plak yer.... :)







6 comments:

  1. Salam nk tahu berapa kos tuk g islang hoping semua tu contact no, tq

    ReplyDelete
  2. anis daku masa honeymoon p langkawi..island hopping paling menakutkan..tgh laut tu tetiba ombak besar tggi bot kot..daku da cuak da..nasib la daku idup sampai lani..haha

    ReplyDelete
  3. nampak happy je semua gamba korang

    ReplyDelete
  4. kita pun cari tiket island hopping kat area pantai cenang..situ lagi murahkan...rugi plak rasa x mandi masa g beras basah...tenang jer pemandangan pun cantikkan anis

    ReplyDelete
  5. best nye..rasa teringin bangat mau p langkawi ni..hehehe

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers