TABUNG ANAK

Tuesday, February 11, 2014

PERCUTIAN BAJET LANGKAWI 2014 -PART 3

HEHEHE...sambungan dr PART 1 dan PART 2

 Ni kami baru check-in dan baru balik dr island hopping yg superb best!kul 5 baru check in motel..airiell penat tgolek..dgn baju butang tbukak..tjojol pampers seketol!

masa ni lapaq gila..cikanis soh cikdil g beli nasi goreng..haha

kul 8 lepas maqrb kami p psr mlm..alamak lupa lak apa nama tempat yg ada psr mlm ni..xjauhpun dr cenang..niatnya nk beli kasut..island hopping punya pasai..abis tcabut tapak kasut cikanis..haha..cr kasut psr mlm dahla..kata bajet!huhu

pic ni sebenarnya nk cerita pasal pakcik dan bege...cikanis pun xpaham kenapa style pakcik ni letak roti bege terbalik!meybe sebab rege dia...mesti terkujat korg tengok rege bege ni..
-
-
-
--
-
--
-
-
-
--


RM1
ye suma bege rm1...sdp lak tu..ok la padan dengan rege singit!ada sayur, ada mayo ada sos..okla..ada rasa.. i loikeee p.cik..jual murah sebenarnya boleh apa..dahtu awat ada yg jual sampai cekik darah eh??hohohoho

pastu kami singah kt gerai satey ni..ni pun wat cikanis kagum..masih ada rupanya satey 5 kupang!!!!terus kami beli 10 cucuk..10 dhla..byk makanan lg nak beli!sedap satey dia..kuah pun sedap!xd la jual murah xsedap..semua cukup rasa...

lepas pi psr malam kami pi jln2 kt cenang mall...memang menyesal xbeli soklat kt cenang mall..sebab masa tu buy 1 free 1..gagah sgt nk bli kt HIG...HIG mahal siottttt... :p

lepas jln2 balik tido...zzzzzzzzzzzz




esok paginya...JUMAAT


awal2 pg dh kejut airiell bgn..kononnya nk bg airiell mndi laut blakang motel..tp apakandaya..air xde lg....ada selut ngn cengkerang ja..huhu..tengok punya xsenonoh anak teruna beta!boleh gasak menguap ms nak amek pic!


1 MALAYSIA



ada bar blakang motel...


 Sangat selebet..sekian..huhu


ni la motel kami duduk...kami duduk yang 2 tingkat ni..
betul2 depan laut...motel ni best..ok rege berpatutan...

menguap lagik!!!!airiell2....

 okey..jom masuk bilik..kemas2..nak p cable car!!!yeyyyy

kita bekpes dulu sebelum nek kete gantung!haha..
cable car la..

ORIENTAL VILLAGE

mmg luck kami..sbb ms sampai kaunter tutup..sbb angin kencang..makanya xramai yg bratur..tp kami bratur jugak tgu kaunter bukak..bratur adala dlm 5 minit kaunter bukak balik..yeyyyy...dlm 20 minit dpt bli tiket n naik cable car...ada yg ckp kna bratur hmpir 2 jam nk bli tiket je..nsb ada "luck" disitu..hehe...

tiket RM15 dengan IC ye...






 airiell kata "peace" 


kami dalam cable car..
laki aku ni muka ja gangster..skali mak i..korg taw apa dia kata
"ni 1st n last abg naik..seram ayg"..hahahahaha
cikanis?i relax je..cam best je..tp gayat la..huhu









 ini semua poyo..hahaha


ok ms ni nk calow dah..airiell pun muka tarak manis dah.panas..jom p tempat lain plak....


PANTAI PASIR HITAM

Tengok pasiaq dia memang hitam
mcm baru lepas kena bakar dengan arang
kat sini kami sat ja..dlm 10 minit..semata2 nk tgk pasiaq hitam ni ja


pic kami wajib amek!
bukti dah pernah sampai..kehkehkeh


BIRD PARADISE


 Beli makanan binatang 1 pek rm6..ada mcm2..dedak, sayur, kacang...


 ko jgn gelak tgk pic ni..cikanis memang seram ms burung ni meh dok atas tgn cikanis..geli weh!!!!



nampak boya tengah nganga tu...

airiell siyes tak takur bg rusa ni makan..
dia siap ngamuk sbb makan dah abis..nk bg rusa tu mkn lg..




kami lagi!bird paradise cikansi rs tempat wajib korg dtg..memang bes..bayar RM15 gak rsnya.dengan IC ye...eh boleh lupa rege..huhu


RUMAH MAHSURI






kami p rumah mahsuri ja..umah lain xpi dah..haha
makan mahsri pun xjenguk..cikanis jalan laju2 ms dekat makam mahsuri..hahaha..
aku ni kan penakut..kahkahkah


lps p rumah mahsuri kami terus pi KUAH..nak pi HIG..punya nak kejar masa sbb ms tu dh koi 5..kami lupa amek pic ms soping ceklat..hahaha...

singah kedai gamat nusantara nak ni beli brg bos pesan...tapi xda..huhu
ms sampai kedai ni dh nk tutup, staf dia agak kerek..sbb dia dh nk blk!huhuhu

lepas pi kedai gamat nusantara ni, kami terus p jetty...nak antaq keta sewa sekali



 ni ja hasil dan bukti kami pi HIG..2 beg plastik borong ceklat..tp yg banyaknyaaaa org punya..huhu
HIG kedek..org soping ratus2, beg plastik tu kena beli RM2!!!! hhhmmmmmmm..
mmg xleh hadam...


jom balik..babai langkawi!


boley plak ms ferry baru nk gerak airiell tgh hepy2 mkn biskut, tetiba dia ngs..blg biskut..
heran kami..rupanya dia nk poopoo..taik keras..hahaha..kesian dia..amekaw tgu sejam baru mummy leh cuci..bau azab kalo cuci dlm feri...

tq abg...walaupun percutian kita simple n kejap..tp ayg n airiell mmg epy sgt2...
xpelah kita bercuti cara kita..apadehal....nex trip naty kita plan eh...
i love u abg..mmuuahh


sampai perlis kebuloqqqq...baru sedaq ms jln2 kami cuma bekpes pg ja..lunch segala x..huhu..ok tgk pingan pun lincin!!!

TAMAT SUDAH PERCUTIAN BAJET LANGKAWI 2H1M...

maklu,at hotel, kete sewa, kedai makan sedap nex entry eh...

byeeeeeeeee










3 comments:

  1. bestnya....ain suka percutian budget nie...xyah pikir nk dok hotel2 mahal..yg biase2 pn ok dah...ni yg mcm nak plan gi langkawi nie..lama gile kot x pegi.....last time sekolah dulu..heheh...

    ReplyDelete
  2. last erna pergi langkawi masa honeymoon kawen dulu. bestnya..bila nak pegi sana lagi. nanti share budget berapa ok. kalini kalau nak pegi lagi anak dah 2. so budget2 percutian duduk motel macam anis ni pun nampak ok. xpayah la hotel bagai :P

    ReplyDelete
  3. Slm kenal..:-)
    Bestnya...rindu nak pi Langkawi lagi..

    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2011/01/langkawi-part-2-malibest-resort.html

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers