TABUNG ANAK

Monday, July 14, 2014

TIPS PUASA UNTUK IBU MENGANDUNG


mengandung anak kedua
kali pertama mengandung di bulan ramadhan yang mulia
sebelum puasa risau jugak takut tak mampu puasa
sbbnya kalo bulan tak puasa pagi2 perut dh krok krok krok!
tengah hari apatah lagi..lagu cindai dondang sayang semua keluar
risau bukan kepalang..wahhh..risua takut tak mampu puasa penuh..

TAPI

ALHAMDULILLAH

dr ramadhan 1-15 (semalam) cikanis puasa penuh tak tingal2 lagi..
insyallah harini jugak!

masih kuat..takde lapar2..koi 12 tu biasalah perut nyanyi-nyanyi sikit
pastu dh habis nyanyi ok la sampai petang
cuma dah petang agak lemau je lah sikit

tipnya??

tipsnya..untuk cikanis

sahur WAJIB!
makan makanan berat dan padat.. cikanis makan nasik siap bertambah..mcm berbuka..berbuka tak bertambah sebab kenyang air..hehehe
minum air masak banyak2 masa sahur
minum susu segelas..tapi cikanis minum susu kotak dutch lady yg saiz kecik tu..penuh stok dlm peti ais
berdoa dkt  ALLAH moga kita dapat bertahan dan dapat puasa full..
niat dalam hati yang kita mak yong ni mampu
(tp kalo mmg xlrt, xmmpu bukalah...tu kes lain lak..kesian baby)

tu je lah kot tips puasa dr cikanis..hehehe

nah jamu mata menu semalam..kehkehkeh
ikan goreng tepung
sayur campur
dan masak lemak telur versi minang (cikdil suka masak lemak pekat2 ceni)

nak ke resepi masak lemak telur minang versi mudah ni?
nanti2 eh!



notakukukaki: tak sabar hoi nak makan ketupat jagung!








2 comments:

  1. ikan goreng tepung tu sedapnya.....arghhhhh....

    ReplyDelete
  2. sep sket nis..kite serupa! pose penoh lagi uolls

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers