TABUNG ANAK

Tuesday, April 29, 2014

MESIN JAHIT MURAH




MESIN JAHIT MURAH!!!

memamang nangis cikanis skg!

sebabnya dulu ku beli RM79 cod!nsb cod..kalo termasuk pos!lg kuaq ayaq mata darah...


siyes..tak tipu!


OK skg nak bantu korang-korang dptkan mesin ni dengan harga murah!

RM69 sahaja!!!!

yang nak cod cun la sgt kan harga ni...

RM75 termasuk pos! nak???

kalau nak senang ja.

pm atau whatsapp

013-2370658 (anis)

PRE ORDER SEHINGGA 9 MEI 2014.. 
BARANG AKAN DIAMBIL 10 MEI 2014..

LIKE PAGE : BINTANG COMEY

BAGRACK MURAH



Handbag banyak-banyak tak tau nak simpan mana?suami bising handbag bersepah?
penuh almari baju dengan handbag???

meh setelkan masalah korang!!!!


HANDBAG RACK!!!

bukan mahal pun weh!

RM15 sahaja...

postage semenanjung RM6
s&s RM10

cikanis guna poslaju prabayar!

BELI 10 FREE POSTAGE!!!!

boleh kumpul dengan kawan2 opis, mak, kakak dan adik korang!

tapi ni pre -order ye...pre order sehingga 9 mei 2014..10 mei cikanis amek stok brg2.. :)

NAK MENIAGA PUN BOLEH..PM UNTUK HARGA BORONG!

013-2370658  (anis)

dan jgn lupa LIKE PAGE : BINTANG COMEY



Thursday, April 24, 2014

membesar dengan jayanya

pejam celik, pejam celik...eh bulan depan nak 2 tahun dah anak bertuah tuah tuah nih..hahahaha
ko tgk berapa banyak bertuah..maka sgt bertuah la ini anak!
tukang penyejut ati mumy dady dia, tukang perangat hati mumy dady pun dia jugak!
tukang sepahkan umah dia lah..tukang hancurkan dan rosakkan brg dlm umah ni pun dia jugak!
tukang penghibur duka lara kami pun dia jugak!
tgk pic bwh tu dhla..psl kasut tu dh xlarat nak larang..berbuih dh mulut..lantak ko la nak..nati mumy mop lantai..

 abg aji kalut ni nak pi mesejid!lambat pulak arini..aihhhhh..
sampai nk terlondeh kain2 plekat abg aji..

ko tengok..periuk nasik mak dia memang antara menan kesukaan dia..
menan yg belungok dalam bilik dia haremmmm nak pandang!
periuk sudu blanga jugak pebret dia...   @___@


minum susu memang mcm tuan besaqqqq
bg susu ja..nak "bambam"
tu la istilah bambam dia..bantal kt sofa kena gitu..pastu 1 sofa tu dia konker

 tidoq mcm anak kanggaro...
peluk bff dia aka daddy!
mummy jd mangsa kena drive..sebab dua2 hero ngantok!
bila tidoq ceni tgk muka dia..
alahai ciannya budak comey ceni kena mrh td dgn mummy...huhu



dr atas suma gambaq abg airiell je kan
ni nak tayang pic mummy dgn adik baby lak
dah 4 bulan skg..alhamdulillah..
perut kompomla makin maju kedepan!

tak sabaq nak tunggu perut 6 bulan
nak pi scan..ballerina ka otomen ka..kehkehkeh


Wednesday, April 16, 2014

CEREAL DISPENSER DAN GENIE BRA MURAH-MURAH

minggu lepas amek brg2 ni...ada 2 lebih..sebabnya customer cikanis taknak design ni..sbb design mula2 abis..maka ku amek design ni..yang lain ok..tp ada 2 org tak nak..xpe..bukan salah dia pun..cikanis pun saja amek dulu..kalo taknak ku leh jual kt sini!hahahaha....

ada 2 kotak gabak nampak serabut sgt bilik hoi..

maka nak buat jualan lansung KASIH SAYANG  kt sini...

CEREAL DISPENSER

RM64 TERMASUK POS!

kena PM ckp tahu dr BLOG!

sbb ni rege untuk pembaca blog ini sahaja..kalo dekat page rm60 tak termasuk pos!huhu

tu cereal coco tu masuk arini masih rangup!tak lemau2 lagi..walaupun cikanis letak hari ahad lepas..

cukup senang nak guna..airiell kejap..abishhh..abishhh..padahal dlm mangkuk ada je cereal tu..
kata sonok nak pusing2 benda alah tu!

satu pusingan mcm satu senduk lah kuantiti akan dapat!





ni pulak genie bra!setiap kali amek stok..mesti amek lebih 1-2... nak bg cukup koata borong!dah skg ada dlm 6 kot genie bra lebih2!

GENIE BRA

RM35/3pcs untuk pembaca blog ini jugak!

saiz : S/M/L/XL & XXL !!!!

ada kaler pastel gak..tp lupa saiz apa..hahahaha..



JUALAN KASIH SAYANG HANYA UNTUK KORANG YANG BACA BLOG PICISAN NI!

PM/WHATSAPP/WECHAT : ANIS- 013-2370658


Friday, April 11, 2014

RESEPI KARI IKAN BAWAL MUDAH MASAK




alkisah beginilah..petang2 masa nak balik keje..dok fikir nak makan apa la malam ni...tetiba rasa nak makan gulai, ikan bawal, nasi, kicap dan sambal belacan..nak makan panas2...rasa dah ada dekat tekak masatu!punya terlioqq ngidam..hahaha

maka bermula hasil google kat mana ada jual kt arae bangi atau nilai..
tapi hasil google GAGAL :(

yang ada cuma damansara...ohmak!!!sobsobsob..tapi rasa nak makan sgt2..

ku luahkan isi hati pada kwn2..ramai yang soh masak je sendiri anis!ok lah..ku bukan mls masak..tapi sebenarnya masa tak sempat nak masak..sampai umah dah 7.30..nak masak tungtangtungtang..mau dalam kul 8.30 la siap semua..tu termasuk masa kecederaan anak kacau melalak yer!anak masa kalot2 ceni la nak ngamuk jugak!..pastu bila dah kul 8.30..laki pun muka talak manis dah..lapaq..asyik la..siap dahka yang..siap dahka yang...cikanis ni dah mcm hantu kaklimah kat dapoq!huhuhu

nak jadi cerita..haritu cikdil datang jemput awal..5.50 gitu dia sampai!slalunya 6.50 baru dia sampai...allah permudahkan jalan untuk i masak rupanya..hehe...cikdil ada wat akaun kat puchong..maka cepat dikit la dia sampai...

balik, amek airiell kat taska..terus singah kedai..dekat kdeia sebuk col mak tanya brg apa nak beli nak buat gulai..kahkahkah!!!dasar!

sampai umah mulalah jadi mastercep!siap-siapkan bahan..angkat kuali kasi letak atas dapoq..buka api!

TELEFON MAK!!!

hahaha..ma ok ..myk dah boh..pastu boh apa?mak kata tumi bawang merah+bawang putih dgn halba campoq!blablabla...cakap fon ngn mak sampaila siap gulai ikan bawal cikanis!hahahaha....

ni lah hasilnya... :)

hampir 3 tahun kawen anak nak masuk 2..dan inilah gulai pertamaku!kahkahkah

dan ini jugak kali pertama beli ikan bawal..slalu beli ikan kembungggg saja..


mabeles!cikdil cakap mcm gulai mamak!sedap...rasa ceni abg suka!
slalunya laki aku ni tak suka gulai..dan sebab tulah tak pernah masak!
kang masak dia tak makan...sekali..tuptup!
kau masak 2 pingan tambah nasik!ecech kembang sat! :p

rupanya senang ja wat gulai ni...


RESEPI:

BAHAN-BAHAN

Bawang merah+bawang putih : potong halus2
daun kari
tomato
cili api
halba campur
ikan
bendi
rempah kari ikan (cikanis pakai adabi)
santan (cikanis pakai serbuk)
asam jawa
garam
minyak
air

CARA MASAK:

1. tumis bawang merah+bawnag putih+halba campur+daun kari - sampai kuning-kuning
2. masukkan rempah kari - tumis sampai pecah minyak
3. masukkan dua sudu serbuk santan+air asam jawa
4. masukkan air lagi kalau perlu
5. garam
6. bendi+tomato+cili api
7. ikan (tunggu bendi lembut)
8. rasa!!! kalau dah sedap leh angkat makan.. :)


iklan selingan!!!

tq sayang!mmmuahhhh....pandorai samy ja..xpelah..asalkan boleh bergaya.. :)


iklan utama!


 ada sesiapa nak monopod?RM42 je modal nak selfie!!!hehehe..
pre order ye..ETA 18hb

pm/whatsapp/wechat :013-2370658 (anis) 



Thursday, April 10, 2014

airiell dan taska al-fatih



hye korg!

lama gila rasanya tak hapdet blog!

sejak peknen ni mood siyes kelaut bedah!

cikanis dah tak berapa mabuk kepayang dah skg..kadang dalam semingu ada je sekali pening plus muntah! selain tu sihat cergas cerdas alhamdulillah...

baby dalam perut pun ok..dah 3 kali gi cekap..berat mumynya tak naik-naik..huhu

tapi perut nampak gayanya tengah membesar dengan jayanya..


okey..nak cite psl abang adik baby lak..rasanya macam dah lama gila tak tepek story pasal airiell kan...ada yang rindu kat abg long airiell tak?hehhee

airiell sekarang dah tak duduk dengan "mak" dia..sbb mak airiell dah keje kat taska..nak cari duit tambahan..makanya sekarang airiell pun duduk taska..ikut mak dia..hahaha..taska al-fatih kat bukit mahkota tu..tapi yang jaga airiell teacher lain..mak airiell kena jaga baby..takpelah..asalkan duduk dalams atu rumah atau taska gak..so mak airiell still boleh tengok2 kan airiell..taska al-fatih ni mahal jugak..tapi mengenangkan nak hantar ke taska ku perlukan sepenuh keeorcyaan dan keyakinan..maka ku hantar ke taska yang mak airiell jaga..huhu..masuk arini dah hampir sebulan 10 hari airiell dok taska! nampak airiell enjoy..banyak aktiviti..teacher2 pun puji sebab diorang kata airiell antara yang petan bercakap..banyak cakap dan berdikari..alhamdulillah...





okey ni je nak cerita..haha....bubyeeeee!!!




Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers