TABUNG ANAK

Friday, May 30, 2014

BERITA BAIK : REZEKI

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah

tak tau nak ungkap apa lagi..gembira sgt2 hati ni..

apakah?nati i cerita..sekarang baru 1st step..tgu next step..lepas semua setel..i cerita ye..hehehe

cukupla sekarang korang tau cikanis happy sgt2..tahap lepas tau, air mata mengalir tak nak benti..
tak sangka..

syukurrrrrr :)

lepas banyak sgt halangan, banyak dgt dugaan.. sampai kami laki bini putus asa dan mls dah nk fikir hal ni..
mula2 memang saited beno..mcm2 dah angan2 nih..sekali itu ini masalah..dan akhirnya kami pasrah dengan cubaan terakhir.. cikdil memang dah taknak amek port dah..dia kata dia frust..ok cikanis kata "meh ayg lak try setel".. i amek part nk setel mendalah nih..dan kata ni last cubaan kita abg..if takde rezeki...namanya bukanlah rezeki..dan mungkin rezeki pada yang lain....dan akhirnya... akhirnya dapat berita gembira pagi nih...tak sangka!!!! lapairmata.. -___-

dan bermulalah episod angan2 mak jenin! mulalah nak start berangan dari pagi sampai malam, dari malam sampai pagi..kompom laki aku start nk muntah nati kalo baca wasap bini dia nati..sbb bini dia ni, kalo saited terlebih angan2 tinggi, suma dia wasap gitau itu ini..padahal benda belum pasti! mcm awal2 dululah..padahal apa pun blom tau,,tu yg jd frust nak mampoih tuh...tapi start pg td mulalah blk penyakit angan2 nih..kehkehkeh

takpa..sabar2...hampir setengah taun dah aku sabar untuk dengar berita nih...

rezeki kami sekeluarga
rezeki airiell
rezeki adik baby

kita bina idup bahgia bersama walaupun hanya dengan sekadar apa yang ada, apa yang mampu..

insyallah...skg baru 3 taun kawin...org kata baru blajar berjalan.. rezeki untuk 10 tahun, 20 tahun 30 tahun akan datang kita belum tau kan..tapi yang pasti kita semua mahukan yang lebih dr yang ada skg..apapun suma kita kena usaha..tak leh goyang kaki, golek badan ja.. sama2 kita berusaha ubah selangkah demi selangkah kehidupan kita.. biarlah bermula dari bawah..apadahal..yang penting kita usaha dan percaya rezeki itu ada.. :) 

semoga semuanya dipermudahkan..insyallah...

ni pic ms besday airiell...OMK xupdate2 lg psl besday airiell kan..nati cikanis update ye..

nak selit cerita makyong..dah 23w..cepatkahhhh 28w...mummy tak sabar nak skodeng adik baby... :)



notakukukaki : rasa2 baby apa?




Wednesday, May 28, 2014

SINGLE SLIDE MURAH


ok ni bukan entry nak menjual
tapi entry nak membeli
kehkehkeh


dah lama nak beli
tapi bukan kepentingan lagi
so leh pejam mata wat lek wat peace dulu

dekat setahun lebih gak wat lek wat peace!
sekarang rasa macam nak beli!!!
tak suka tau perasaan ni datang
sebab perasaan ni leh wat tuan badan terketaq-ketaq
nak sekarang jugak!gitu

kesian tengok airiell dok buat slide pakai bantal sofa
belum apa2, bantal yang melurut jatuh  dulu

saja je kan ko airiell menagih simpati mummy la tuh

dah ushar2 cari..kt mudah paling murah RM140

kalo leh nak murahhhhh lagi

dah bagitau cildil

dia luluskan..tapi katanya tunggu lepas raya..sekarang duit nak diperuntukan untuk raya pulak katanya..

penyakit tak sabar harus lahhhh ada kan..

ehhhh...korang takde ke yang nak jual seken murah2?rm60 ke..rm50 ke..hahahahaha

kalo ada, siyes nih..rojer la cikanis...

nak single slide ceni je..

memandangkan umah kami banglo pat tingkat..

jln spoloh langkah dah sampai dapoq

jalan lima langkah dah sampai bilik!


Tuesday, May 27, 2014

POWER BANK PINENG MURAH




lailailai..

POWER BANK PINENG ORIGINAL... FREE POUCH BAG!!!!

leh dpt rege murah dr pasaran.ni aku jamin 100% ori. ye ori..cikanis tak tipu..nak cr rezeki biar halal..kehkehkeh...kalo fake cikanis ckp fake..mcm ergo tu..MEMANG FAKE..so watpe nak tipu kan..cuma ikut customer la nk beli ke x..
dan ni memang ori..cikanis amek dengan pengedar yang sah!

kalo kt lua ada gak murah lg tp tkt tiruan punya. ramai gak yg penah kena powerbank tiruan. 

RM119 FREE POS 

pre oder hingga 30may2014 

rege murah dahni siap free postage untuk semenanjung..kalo s&s nk leh gak tp kena add rm4 sahaja untuk postage. pm/whatsapp 0132370658 (anis)...

mcm biasa..kalau ada ayg berminat jgn komen je ckp nak..susah cikanis nk cari korang blk..dengan cara yg superb dan mudah..korang whatsapp cikanis..xde whatsapp, mesej pun xpe..i xdiman..kalo korang mesej pun i reply.. :) walaupun celcom ke maxis, celcom ke u-mobile..


Friday, May 23, 2014

ROMPER BABY MURAH

aaa..romper murah2 ja...

RM29 

1 pek ada 5 helai baju

lengan panjang ada, lengan pendek ada, tak dak lengan pun ada!!!

tapi corak tak boleh pilih...
cikanis akan pilih..kompom suma yang dipilih cun-cun saja
kompom comey lah..

cuma bagitau nak utk baby boy atau girl

dan nak saiz berapa bulan

senang je kan...





ni pulak baby pant
comey sangat...
kat bontot ada katon2

harga???

RM40

1 pek ada 5... 

sama jugak syarat-syaratnya

design tak boleh pilih

cuma bagitau untuk baby boy atau girl
dan bagitau nak saiz berapa bulan



tapi ni pre  order ye

bukan ready stock

leh order je dari sekarang hingga 6.6.14 

bayaran paling last 6.6.14 pukul 3 petang!

barang akan diambil pada 7.6.14

pengeposan 11-14.6.14

kalau berminat jangan komen saja..sebab cikanis susah nk cari korang kalau korang tgl komen ckp berminat nak beli je..so korang leh like page cikanis..tu ada kat sebelah kanan..ce tengok..

tak pun PM/whatsapp

013-2370658 (anis)

Sunday, May 18, 2014

selamat hari lahir airiell : 2 tahun


alhamdulillah....

sekali lagi aku panjatkan rasa syukur diatas nikmat dan kebahgiaan yang telah kau berikan kepada keluargaku ya allah..diatas rezeki kurniaan kepada kami...termasuk juga zuriat kami...

muhammad airiell nufael bin muhammad aidil

18.5.2012-18.2.2014

dua tahun sudah anak ini membesar depan mata kami..menjadi anak yang sgt aktif, sihat tubuh badan, sempurna tubuh badan, sempurna akal fikiran..comeyyyyy dan kdg2 mang dpt buat mummy daddy pecah kepala dengan akai bijak dia..anak bertuah la hai..kalo tv ketuk dengan garpu pada dia apadahal!!!huhuhu..alhamdulillah...tp benda2 wat kami pecah kepala tu la menghiburkan kami suami suami isteri..

airiell anak yang senang jaga..tapi mang sejak dah besar ni..kapla angin ada skit..kalo tak dapat apa dia nak, kt lantai dia leh wat sujud syukur dan golek inul tapi versi baring! ko mampu?hehehe..tp tulah..tebal je muka kali kat mall...azab!huhu

ok arini nak taip cincai2 je..nak g bsilat kt dapur..arini wat bbq utk besday airiell..tp sory mang tak jemput sapa2.. kami celeb adik bradik belah daddy airiell je..besday 2 tahun tak dapat dah nak wat besar2 macam besday setahun... 

airiell, mummy daddy doakan airiell dipanjangkan usia, murah rezeki, dilancarkan perjalanan hidup dia..dipermudahkan segala urusannya..dan moga menjadi anak yang bertanggjungjawap dan soleh..










Wednesday, May 14, 2014

Al-Fatih Integrated Preschool - SUMAYYAH BUKIT MAHKOTA

dah 2 bulan airiell dok taska...

mcm2 dia belajar..nak tunggu cikanis ajar mang tan nyempat..
balik pun dah malam..masing2 mood letih, ngantuk..
harapkan ujung minggu ja..
ujung minggu pun kadang kua jenjalan..

alhamdulillah...
hari-hari kat taska mcm2 aktiviti akan drg wat..
teacher pun akan wasap aktiviti anak2 setiap hari..
bagi gambar..bagi video..

kemudahan sekarang..melegakan hati mak pak..lega..kt opis pun leh tau apa anak tgh buat sekarang!

teacher taska siap wat group whatsapp ko...hehehe

hebat dunia kemodenan sekarang!

kalo rindu anak je, whatsapp tcer soh bg pic anak..kehkehkeh

airiell duduk taska al-fatih..tp yg dkt bukit mahkota..bandar seri putra pun ada..

masa nak pilih taska airiell..banyak gak cikanis mengoogle cari gali info taska2 dkt area umah..

ramai kata taska al-fatih terbaik ara tuh..tapi..bayaran bulanan dia terbaik gakla..huhuhu

untuk besar airiell 2 tahun : RM350
baby : RM450

OT kira lain..

airiell OT setiap bulan RM100..sebab mummy daddy sokmo amek dia kul 7.30!kesian airiell

nak wat cena..terpaksa..demi sesuap nasik gak!

ni aktiviti harini..anak2 blaja kopek pisang dan potong pisang..
pakai pisau kek j pong!
mcm nak rewang kenduri kan??
comey je anak2 kecik nih..geremmmmmm...

mana mak2 berminat nak hantar anak kat sini..ni fb taska : AL-FATIH



PORTABLE CARSEAT MURAH

portable carseat ni ada 1 je lagi!!di ulangi ada SATU je lg..

warna memang superb lawa...

sakit hati tgk!sbb lawa dr portable carseat airiell skg! huhu

sapa nak..sila pm/whatsapp ye

jgn komen je..sbb cikanis susah nk cr korg...

terus je contact cikanis..

013-2370658

ataupun pm kt FB/Page cikanis...

senang kan...

1st pay, 1st served!

RM 55
Postage :  semenanjung RM9
s&s RM15



Thursday, May 8, 2014

MENGIDAM SAAT MENGANDUNG : ICE-CREAM KINDER BUENO


asal ngandung jek, ngidam
asal ngidam jek ngandung!!!!
sukar betul dipisahkan..
ni keje org dulu2 lanih..cipta perkataan ngidam..
eh salahkan org dulu2 pulok!
huhuhu


ni tak tau la ngidam ke teringin

tp yong kata aku ni lebih pd teringin!sbb lepas tgk pic tu..aku nak...

kalau ngidam tetiba dtg terlintas dlm otak..anak tekak..rs nak mkn benda tuh!

so tak kisah lahhhh ngidam ke, teringin ke...

asalkan dapat!!!! gelabah cari eskem ni!

mcm2 nm kedai eskem mahai kwn2 tlg bg..tp xdak yg ltk kinder bueno nih...
susah beno nak cr...

guna kemudahan google..

adaaaa..byk..tapi bukan kt MALAYSIA...

luaq negara..eskem mahai ceni pun xpnh beli..ni nak pi luaq negara..kahkahkah..mn mampu... :P





sila klik untuk lebih tumbesaran!



sebulan mengharap!
akhirnya...akhirnya wehhhhhhh

ku DIY eskem tu jd eskem kinder bueno..hahahahaha

APAMACAM????
nak skit?

info : ni kali pertama i mkn eskem mahai u..
sebelum tak pernah rs nk beli..rs mahai tak baloi kot..bek beli eskem satu skop rm1..hahaha
ni satu skop rm7.90...kon rm2.50..tambah nut rm1.50...cukai lupa..total RM16.90???
apakah????nasib ngandung..kalo tak ngandung ingat nak sgt ke beli?
ehhh..kinder lupa lak..RM3.70...

untuk banyak ni RM20...hahahahahaha...

ok xpe...pestime mkn eskem mahai..so fefiling org kaya jap... :P


ni muka org riang ria aidilfitri dapat eskem kinder bueno...

memang sodap!adik baby sila jgn menjejessss ayaq lioqqq mcm abg airiell sbb tak dpt gulai teloq ikan sembilang..sampai nak 2 taun dok meleleh ayaq lioq..

adik baby daddy pesan nk ngidam takpa..ngidam benda yang senang cari..jgn ngidam benda pelik2...huhu


notakukukaki : td cekup..berat nek mendadak 2kg!amboi sejak2 dh xde mabuk loya ni..makan melampau2...berat nek melampau2 gak..nurse pesan bulan depan SILA jgn naikkan berat lbh 2kg ye puan...
muahahaha...ok saya cuba nurse!huhu


Tuesday, May 6, 2014

PORTABLE CARSEAT MURAH

ni carseat lama airiell..beli kt carefour dulu-dulu..harga rm120 kalo tak salah..memang cikanis jenis beli murah-murah jek!best pakai carseat ni walaupun murah, tapi lama2 pakai rasa bosan..hehehe..sebabnya..kejap angkut ke depan, kejap angkut ke belakang!dgn sekarang airiell dah besor gajah ni..lain peelnyaaa.....dok kejap ok..lama2 mula la dia melalak!ukak, ukak,  bila mummy dia wat tak tau..dia cakap BUKAKKKKK!!!!!hehehe..xdapek r nak nolong!selagi tak sampai destinasi mummy takkan bukak la syg....bahaya...

airiell memang agak rimas, lemas, lama dok kt carseat ni..maybe sebab dia rasa tak bebas kot...so skg kan kalo kat Fb mesti byk jumpa pic portable carseat ni kan...cikanis beli untuk airiell 1, airiell pakai memang nampak dia selesa..dah tak merengek suruh kita bukak!dia rasa bebas "free" bila pasang portable carseat ni..cikanis rs, airiell rs mcm pakai seatbelt je kot!dia pun rasa mcm org besar2 je dok kt seat keta...bebas tapi berikat!kihkihkih...terkawal!

skg xyah susah2 cr kat mana jual murah2..cikanis ada jual murah2..hehehe....bila airiell syok pakai, mummy dia pun syok nak menjuai..gitu......

PORTABLE CARSEAT
(PRE-ORDER SEHINGGA 9 MEI 2014)

RM55 JA

POSTAGE 
SEMENANJUNG RM9 (prepaid pos laju&airpark)
SABAH&SARAWAK RM15 (prepaid pos laju&airpark)


ada macam2 warna..tapi kadang masa nak pi amek stok warna yang korang order tak dak!so boleh la bg 2-3 pilihan warna...pada yg tak cerewet untuk cikanis pilihkan warna pun takde masalah..just bagitau utk boy or girl.. or nak yg unisex!

WARNA YANG ADA

-MERAH
-BIRU
-BURBERRY
-HITAM PUTIH

sapa nak cepat2 PM cikanis ye..sbb carseat ni selalunya cepat gila abis!pastu nak tunggu suplier restok 2-3 bulan...so beli awal pun xpe..benda tak basi!huhu




ni macam airiell punya..





LIKE PAGE : BINTANG COMEY



iklan:



ERGO  (fake) RM95 SAHAJA...



Friday, May 2, 2014

MONOPOD DAN SHUTTER MURAH





monopod harga naik turun kan???

mula cikanis jual rm40..sekali lupa kos postage suplier kepada daku..so terpaksa naikkan skit utk cikanis cover postage dr suplier...sekarang turun blk RM40 sebab sekarang amek dr suplier lain...
harga murah skit dan takde kos postage.. :)


sekarang musim selfie selfie selfie kan???

jomla selfie sekali...

monopod mahallll????

takper..kami jual murah-murah..

meh oder satu...kalau oder 10 harga lebih gojes!dijamin... :)

MONOPOD MURAH RM40 SAHAJA!



dah beli monopod..tak best pulak takde shutter!

shutter dan monopod mcm kembar siam yang sukar dipisahkan..hahaha


shutter ni guna bluetooth..

SHUTTER MURAH   RM45 sahaja!!!

untuk ANDROID dan I-PHONE


sementara stok ada!!!

pre -order dibuka setiap minggu!!!


belian 10 keatas harga superbbb leh bagi!!

PM/WHATSAPP : 013-2370658 ANIS :)



Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers