TABUNG ANAK

Wednesday, June 25, 2014

mak yg hover!


rupanya harini hari amek report card anak2 kat taska al-fatih - sumayyah

tapi memandangkan kami selalu amek airiell lewat... sokmo ot..7.30- 8.00 malam baru amek..jd tcer mmg xsempat nk jumpa ptg2 kan..so pg td tcer soh amek sesiap..amek pun, cikanis just amek, pastu cabut gi keje..xdgr dah apa cikgu nk komen nk cerita psl airiell.. -____-
sbb pg td lewat dahhhhh..xleh lengah2...daddy airiell xleh msk lewat wpun sminit..gaji kena potog separuh hari...nangessss....   @___@

sampai opis baru mummy sempat buka fail dan baca
ada kerja2 tangan airiell kat taska..
lukis dan lekat ikut suka hati dia!hahahaha

senyum kambengggg mummy sorg2
alhamdulillah...airiell menunjukkan perkembangan yang sangatttttttttt positif...
bangga mak nak!
eh mcm anak dpt no 1 lak..
rupanya mcmni perasaan mak2 eh bila dpt keputusan peksa anak!
patutla ada mak2 yg dok  jaja result anak dia..mcm anak dia sorg pandai..
tp nilah kenyataan yg harus korg terima..perasaan hoverrrr mak-mak!kehkehkeh


ni la hasil bijak pandai!
pakai helmet untuk jaga keselematan kepala..
maka leh bawak kete redah sesoooka hati pak dia..
kalo langar apa2 pun tak sakit kapla

pakai helmet pun terbalik abang hoiii.. -___-

doa mummy..moga airiell nufael terus suksessss!wah gitu...hehehe


Wednesday, June 18, 2014

JUALAN GUDANG OKBB 2014



wahhhh..teruja i
tgk review kt google xbyk 
tp dpt byk info yang hampir serupa..mcm berbaloi gak!

selain pureen cikanis mang suka okbb..sbb harga mampu beli!
baju jenama anakku leh kira bapa pasang je airiell ada..tupun sbb sale je beli..
tak kuasa mak nak beli seluar rm20, baju rm20..sepasang rm40 ! pitam.. -___-

cikanis mang suka beli sepasang harga rm10..hahahaha
paling mahal 12, 13 ja sepasang..
mang tak suka nak beli seluar harga lain, baju harga lain..bila campur harga ahhhh xlogik!
budak kecik xyah mahai2...setakat baju dok umah pakai je murah2...
selagi kain elok, xpanas, xkeras, xkejongggg.ok la..

baju airiell newborn mang kebanyakan suma okbb..kehkehkeh
sebab murahhhhhh

okbb ada gak yg mahal..tp pilihan di tangan kita kan...rasa nak amek yg rm10 amekla..rasa nak amek yg rm19.90 pun amekla..takde sapa nak marah....

dan rezeki adik baby lak kali ni..ada jualan gudang okbb...

mohla kita serbu daddy...

adik baby ada lg skit je brg kena beli..wat tambahan je..

takkan la anak no 2 suma nk pakai bekas2 abg je..

kesian dia..kelahiran dia harus gak dirai..

siyes tak suka dengan ayat org slalu cakap..
 "adik pakai je abg/kakak punya..xyah beli dah..semua dah ada.."
ni pendapat dan padnangan aku je..org lain punya pendapat xtau la..

erm ye la suma dah ada...tp beli la selai 2 lai wat tambahan untuk dia..
takkan nasib adik pakai bekas2 jek! setakat baju rm10 tu alahai takkan nak berkira untuk anak sendiri kan..

tapi mcm stroler, carseat bagai tuh dah memang dah..pakai selagi tak lingkup..pakai sampai anak no 12!
takkan ku beli setiap anak 1...benda mcm tu beli sekali untuk semua anak..
cuma nasib si sulung la untung sbb perasmi...kehkehkeh..

brg adik byk gak dah borong masa babyfair kt mid aritu..tp tak hapdet kt blog pun kan..
hahaha...bukan taknak..cuma haishhh mood nk bebrlog skg mcm hape jek!huhuhu
kalo dulu masa peknen airiell, asal beli, susun brg, amek gambar, esok hapdet..asal beli, hapdet wta laporan semasa...kehkehkeh

barang adik nati kita hapdet langsam je la....kehkehkeh


Tuesday, June 17, 2014

Birthday Airiell 2 Tahun

kahkahkah.. dkt sebulan baru nak hapdet cerita besday airiell..huhu.. dah 2 tahun anak teruna beta! airiell beta! wat kecik2 makan2 belah family asben je. kwn2 mang xjemput. dah kata wat kecik2 je kan..huhu.. ni pun kejap jadi, kejap tak jadi. last2 jadi!

eh lupa lak..2 hari sebelum tarikh keramat airiell..cikanis wat besday airiell kecik2 kat taska..alah tak buat bihun goreng, mee udang galah pong! setakat beli kek 1.5kg dan bg godies je kat budak2 nih...tupun depa kemain saited hoi..kek boboiboy..teruja semua budak dok tgk katon tuh!airiell lagi la super duper teruja..tak abis-abis boboi boboi.. kek span coklat jek..sebab mummy airiell suka kek span coklat..haha..kek kena ikut selera mak ye nak!kehkehkeh..kek sama gak, oder dekat tempat yg sama mcm taun lepas..kedai kek segar dekat bangi..kek 1.5 kg dengan katon bagai tuh..RM46 ja..murahkan... taun lepas rainbow kek RM56 kot..lupa dah...alhamdulillah budak2 suka..semua pakat mintak tambah!kek span kan, ringan je makan..tak muak..

airiell dengan ticer ira..pengasuh airiell sekarang..



-
-
-
-
18 MEI 2014

selamat hari lahir airiell
18.5.2012-18.5.2014
dua tahun sudahhhhh :)



setup pun biasa2 jek.. asal boleyyyy..kehkehkeh
bunga ros tu lawa gila..
uni wat guna tisu...



sesi membakorrrrr..ni abg cikdil

ni menu utama..dah kata majlis simple dimple je kan...
menu simple je lah..
ayam 3 ekoq, kambing 700g, sosej 3 pek!kehkehkeh..
oklah..mengenang bajet ni je mampu...huhuhu
cukupla untuk family belah asben.. :)
kuah perab letak sos cili, sos bbq dan blackpaper je..tu je cikanis letak kat ayam tu..
rasa?superb!takyah bahan2 lain dah..cukup rasa...


kek span coklat jugak!kehkehkeh
1/2 kg je..RM31
kedai kek segar, bangi


menu asal nak wat mee goreng+bbq je..
tapi hari kejadian bertukar jd gado2 atau pecal..
pastu kakak aidil goreng bihun..
semua kakak aidil yg wat..
cikanis tlg tengok je..hehehehe..
tq uni.. :)

goodies yang cukup2 untuk setiap sorang anak buah je..hehe
dah kata takde jemputan lain..family2 je..so buat ngam2 untuk anak buah je lahh...hehehe


makan kek..lepas 5 minit pengsan..tidoqqq

uni, k.ira dan semua yang kecik2 tu anak buah belah asben..

dah bangun tido..sesi bukak hadiah...

ni je adiah yang dapat!
adiah mummy daddy ada 1 lg tak dapat masa nih..

airiell dengan gitar pak dang dia bagi..

ok ni dah lengkap!hadiah dari mummy & daddy

tema taun ni boboiboy..so suma boboiboy je lahhhh

notakukukaki:kalo perasan, boleh pulak cikanis pakai shawl yang sama, untuk majlis yang sama..taun lepas masa besday airiell kt gombak!kahkahkah..dh  malam baru perasan..huhuhuhu -____-













Thursday, June 12, 2014

SKIP HOP BAG MURAH


yezza...SKIP HOP BAG MURAH2....lailailai

SKIP HOP BAG MURAH : RM19 SAHAJA

nak murah lagi beli 5 keatas... dpt diskon sikit lagi..

kalo beli satu pun ni dah kira harga murah ye...

konsepnya dah bg diskon sebelum customer mintak..gitu..hehehehe

tak percaya?tgk la kt tempat lain jual berapa..

sila jgn mintak diskon lagi..penjual ni dahla baik hati..last2 gigit jari..kehkehkeh


pic atas ni je ready stock sj2 amek..
tapi sekarang tinggal frog jek..ada yg nak ke?leh bg harga kasih syg..pm ye..






tapi ni pre  order ye

bukan ready stock 

leh order je dari sekarang hingga 4.7.14 

bayaran paling last 4.7.14 pukul 3 petang!

barang akan diambil pada 5.7.14

pengeposan secara berperingkat  9-12.7.14

kalau berminat jangan komen saja..sebab cikanis susah nk cari korang kalau korang tgl komen ckp berminat nak beli je..so korang leh like page cikanis..tu ada kat sebelah kanan..ce tengok..

tak pun PM/whatsapp/wechat

013-2370658 (anis)

fb page : Bintang Comey

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers