TABUNG ANAK

Tuesday, August 26, 2014

SET SARUNG TILAM ADIK BABY


ni namanya abg airiell yg hoverrrr
suma brg2 adik dialah perasmi 
ni siap pgl mummy.."mummy peace, peace!!!"
-suruh amek gambaq dia lahhh-

mummy baru nk snap pic kain sarung tilam adik baby
tuptup dia mai duduk laju-laju
sabo ye dik...
abg airiell memang gitu!

kain beli kt nilai 3 jek!
mulanya dulu nk beli on9..belerina sgt!dah scan bebird yg kt dlm..maka belerina terkubur ..hahahaha
kalo dh bebird mls lah nk beli on9..sbb kt kedai2 biasa pun byk corak comey2..
maka mummy blk keje laju-laju pi nilai 3
umah kami dengan nilai 3 sekentut ja..
3-4minit sampai..sempadan ja! soping barang dapoq pun kt nilai aje..lg dekat pekan nilai dr pekan bangi..

kain cotton ni semeter RM15
bidang 90
beli 3 meter
ok ngam!



alhamdulillah...
hasil kerja tangan tok umi...
maka dah terhasil sarung tilam yang kiut lagi miut ini
renda ijau tu mama mira yg belikan..
sebab mummy beli kain corak je semata..xbeli dh kain untuk gedot-gedot tuh!

kaler sambut adik ni lebih ke biru + hijau

masa airiell merah + putih

comey!!!suka sgt..kaler dia sgt meriah kan?

eh tq jugak pd etty tlg belikan tilam ni.. murah je etty blikan dkt melaka..rm30-40 ntah..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

baru perasan adik baby takde bantal karipap
bantal abg airiell tak tau lah ada bg ke tak kt mak ritu
maka cikanis oder bantal karipap dkt kwn blog aka kak kabu
fb page : Kekabu Online Dot Com <--- klik="" link="" ni="" p="" ye="">

murah weh bantal karipap isi kabu RM13! 
kalo tgk kan manjaku isi fibre pun rm15-20..gila bapak mahai kan..
sbbtu tak beli kat manjaku..sebab tak berbaloi

meh kita beli bantal dan tilam kabu dgn kak kabu ni!

pastu beli pulak bantal petak 2 bijik..2 bijik RM15 kot..adoi lupa pulak..
sawan gak aku bila tgk bantal kabu murah2 ni..padahal bantal petak dah ada tu 2 bijik!

dan paling best, ada pulak kain corak dan kaler yang sama mcm kain adik baby..
lagilah laju-laju ku order!


ni contoh bantal karipap keluaran kak kabu

ni la set tilamm kabu dr kekabu dot com yg sama sebijik sejibon kainnye nye dgn adik baby kan!

ok i is xsabar nk tggu bantal adik baby sampai!


KANDUNGAN

ALHAMDULILLAH..
cikanis dah 36w harini
semalam jumpa pakar untuk cek scar czer 
pakar cakap semua ok!
adik baby pun dah turun..
tgu masa ja sekarang...
sampai masa adik baby pun keluar..
kalo ikut abg airiell 38w selamatlah beranak
adik baby ni xtau la brp w dia nak keluar
doakan urusan melahirkan adik baby dipermudahkan
doakan juga cikanis dpt vbac kali ni!
amin!!!!

Friday, August 8, 2014

ABC ICE MAKER MURAH





hehehe pic hasil google saja nak bg terliurrrrrrrrrrrrrrr...


sekarang nak buat kt umah sendiri pun  boleh

meh mudahkan kerja anda...




ABC ICE MAKER





harga kompom murahhhhh

RM38 SAHAJA (harga tak termasuk pos)

POS RM10 (SEM)
RM20 (S&S)

PRE ODER SEHINGGA 15/8/2014
LAST ODER DAN PAYMENT 15/8/2014  JAM 2.00 PETANG

BARANG AKAN DIAMBIL PADA 16/8/2014

BARANG AKAN DIPOS SECARA BERPERINGKAT DARI 20-23/8/2014


BERMINAT?

PM/WHATSAPP/WECHAT

013-2370658 (ANIS)


barang tak ada waranty...

jenis cerewet tak digalakkan membeli secara on9.. :)


Wednesday, August 6, 2014

PERSIAPAN KELAHIRAN ADIK BABY

PERSIAPAN ADIK BABY


ni ms pi jualan gudang OKBABY
pd cikanis jualan gudang OKBABY ni mmg best dan berbaloi..
baju banyak dan senang pilih dr pureen
cuma nak bayaq ja beratoq panjang...


hasil tangkapan masa babyfair kt midvalley ngn OKBABY
GM pun ado...kedai2 murah pun ado..
mn murah ku rembat..brand tolak tepi..asal brg2 ok..apadehal!


ni last soping utk brg adik..ahad lepas gi beli..lepas teringat yg bulan depan dh nk branak..kang tberanak awal, brg xabis beli lg..
ok setel dah semua part adik..
tunggu adik keluar ja...

**tp ada lg brg bsr..yg tu nati2 leh..mcm almari baju

omg!..lupa sarung tilam xbeli lg..agagagagaga...kena pi nilai cr kain nih!

kami laki bini saving 100 setiap bulan utk brg2 adik..
dapat gaji masuk sampul kasi simpan..ada sale terus pi soping..

simpan sikit2 pun tak jadi masalah 
sekurangnya dpt mengajar kami idup menabung 
kami ni baru nk bermula idup laki bini..
pelan-pelan kayuh..

RM100 sebulan pun xhalang untuk aku beli brg adik baby
"sikit-sikit lama-lama jadi bukit"



ni ceklis yang sama mcm wat kt airiell dulu
setiap kali beli brg hapdet sini brp duit dh keluar beli brg..brp lagi duit kena ada untuk brg2 lain...



PERSIAPAN PANTANG MUMMY


kali ni nak try shaklee pulak!
ms airiell beli jamu mustika ratu..tp haremmmmm xmkn..kahkahkah!

so kali ni cuba ubat2 moden lak!

xbeli set baru pun..
beli set preloved dari kwn kolej..eh ubatan pun org pgl preloved gak ke?gasakla

kwn baru beli, tp mkn 5-6bijik, esp mkn 5-6 sudu..pastu dia xmau dah..malas makan katanya..
dia la PM cikanis lepas tgk cikanis nk Q dkt group preloved..sia gtau dia ada shaklee nk letgo..yg botol2 3 bijik kt atas dia nk jual rm20/botol..ada lg jenis2 lain..dia xbg lak pic..esp dia jual rm80..rezeki kan..
semua murah..sapa xnk..dia baru mkn sikit ja..





semalam pi scan kali ke-3 adik baby..

setelah 2 kali pi adik takmau tunjuk muka...

alhamdulillah semalam adik bg kerjasama yang sgt bagus!

ni muka dia..xsabaq nk tgk real bulan depan!

nampak idung ja!
daddy kata mcm idung daddy..bangga lak tu anak2 ikut idung tembang2 daddy!



notakukukaki :sapa nk warisi idung mummy versi anak mami penang ni???



Monday, August 4, 2014

sesi tayang baju raya aidilfitri 2014..kehkehkeh :p

RAYA PERTAMA

mula-mula kasi tayang gambaq selfishhh dulu..huhuhu..

selamat hari raya semua!!!!!

paling suka gambaq ni!!!!
ya allah kekalkanlah kebahgiaan kepada keluarga kecil kami ini.. :)

kami berempat!
adik baby dok wat peace dlm pewot mummy..
tahun ni tema krim..
tp alahai cikanis punya krim pekat skit..

abg ayg mintak maap salah silap ayg
halalkan mkn minum ayg
redhakan segala perbuatan ayg selagi tak bertentang dengan islam

makyong yg gagah perkasa..
kakak ku kata bajuku hover mcm org tak peknen!
pedulik!!kahkahkah
dahla baju semua sepeten ku beli..lain2 kaler je..sbb suka sgt peten ni..xtau pasepa..
harga kompom mampu milik!

alhamdulillah..
keluarga hj rusli dan hjh rosnani
setakat ni ahli sama la
insyallah aidilfitri 2016 bertambah ahli-ahli.. :)


abg macho nak pi kutip duit raya dah..




RAYA KEDUA


tema raya kedua lime green..
suka jugak baju ni..
beli dgn lyanamk!




RAYA KETIGA


tema ni xtau nak pangil hijau apa..kahkahkah

punyalahhhh susah nak cr baju 3 branak ni bg sama..baju daddy airiell la plg susah cari..
sampai daddy airiell kata "mummy ni cr tema kaler pelik2"..huhuhu


RAYA KEEMPAT

tema kami raya ke empat royal blue
daddy ngn airiell baju ulang tayang...baju raya tahun lepas
baju mummy je baru..sbb baju lama hilang T___T
rasanya org curi ms sidai kt luaq umah.. nangessssss


RAYA KELIMA


raya kelima mummy lak pakai baju ulang tayang!hohoho
tudung je baru..
tema pink+krim


RAYA KEENAM

raya ke enam tema kuning cair
ni dah raya gombak!
muka penat memasing sbb baru sampai gombak dr penang..



RAYA KETUJUH

xde pic raya dah..hahaha..
sebab semalam tak keluar beraya
minggu depan lak sambung rayaraya!!!




notakukukaki : cikanis mang suka gila boria sefamily!sekeluarga gituuuuu
nasib laki pun redhaaaaaa...   :)

ok baju bajan ni silalah pakai lanyak setahun ye..nak beli baru tunggu raya tahun depan lak!gitu la cara kami..mang tak soping baju sebulan sekali..kami soping setahun sekali je..pakai la sampai cemuih..huhuhu



Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers