TABUNG ANAK

Monday, January 12, 2015

WISHLIST UNTUK RUMAH COMEY KAMI

jom pasang angan-angan
berangan tak kena bayar..
apa da hal..hehe



kabinet tv skg dah rosak skit..airiell la asyik bg air tumpah atas tuh..dah naik ketul2..serbuk kayu kot kabinet tv..kena air abis bengkak2..berketul2 bertompok dah..
kali ni nak cari kaler putih..

-cavenzi-



sofa lama kami masih elok..cuma macam tunggu masa nak patah ja..
ku tunggu dia patah dulu lah..baru nak beli sofa baru..
tapi mata ni dari dulu bekenan sgt dgn sofa bed nih..
pic bawah tu dr akak dlm group deko2..
cantik kan?

-lazada-




nak pasang tile..
nak upah indon dkt rumah je tlg buatkan
tapi kami pasang dekat ruang tamu je kot..dapur dah ada..bilik2 pulak cikanis malas dah nk angkut-angkut almari katil meja bagai..xpelah..xyah la pasang..
lgpun ruang yg ada, tutup pakai tikar pun dah ok..

lepas siap tile nati, nak pasang wallpaper..mulanya nak cat je dinding..tp lepas tgk wallpaper yatie..ku terus jatuh chentaaaa...kukenan gila dgn wallpaper mcm yatie ni..

td tgk sorg lg akak tu upload pic kt group deko.wallpaper samam mcm yatie..terus save picture..
wat ilham..hehehe

-kaison-



almari kasut merangkap nak buat console table
-kedai perabut-


cermin putih gini..nak letak dkt almari kasut
-kaison-


sejak diya aka pinky momma up entry psl dia beli kipas lampu murah..ku dah admire 1 lampu ni..kak diya kata rm99 jek!
nak pi cr lampu ni..nak angkut 2 bijik!

~DONE ~


kipas siling..kipas kt rumah ok lg..tiptop..tp kipas kdk biasa warna putih tuh...
tapi kalo dah psg lmpu juntai2..mcm xngam pulak dgn kipas putih tuh..nak beli kipas ceni pulak..
hrga cr yg mampu beli dhla..

-kedai lampu-

~DONE ~

ekon sebijik..
nak boh dalam bilik utama

~DONE ~


kitchen kabinet..
insyallah..dpt bonus, dpt brim, boleh la wat tambah2 kot..
mulanya plan xnk buat konon nak save bajet..nk beli je almari dapur yg siap kt kedai perabut tuh..tp dkt 2k jgk kalo nk beli skali set singki bagai..fikir2 baik buat bulit kitchen kabinet je..
 bajet kami 2500-3000 je

tanya2 harga hrga mcmtu untuk melamin shj..
oklah..cikanis tak kesah tuh..asalkan ada kitchen kabinet.

ni pic dr tukang dlm fb..hrga dia bg memang murah dr tempat lain yg cikanis tanya..suami kak eja razak ni.sapa nak wat kitchen kabinet leh pm page kt bawah.


sekarang tgh blur nk antara kaler merah hitam, atau hijau putih??
mn satu ok?


 insyallah..setakat ini, ni lah perancangan kami untuk rumah comey kami.
takdaklah nak deco kawkaw sgt..
cuma nak bg sedikit nafas baru dan suasana baru sahaja..yang peting semua dalam bajet yang dah diperuntukkan.

kalau tak cukup, demi merealisasikan impian cikanis, nati ku tambah la sikit2..sikittt je..hehehe







5 comments:

  1. ayu pun nak buat kc xterbuat2 lagi sampai skrg....

    ReplyDelete
  2. pewit! tanjat mak! mak bru je plan nak komen eh eh kabinet tv iras yt punya. tup2 ad gmbo kabinet pakej wallpaper. hihi. yt suka sbb nampak mahal. kahkahkah. tp sbnrnya sm rega je. =P good luck anis! argghhh! best nya nak hias rumah sendiri!

    ReplyDelete
  3. ok. lupa nak vote. yt vote merah for kc. cantikkk! ahahaha.

    ReplyDelete
  4. betul ke nak beli rak tv color putih? rak tv aku dah berdaki si aisya kerjakan... mula2 semangat la lap... tapi kalau dah hari2 lap cam gitu gak last2 aku cakap kat Husband, b... tolong colorkan hitam... hahaha

    Tapi kalau kau yakin, ok la... chayok2...

    ReplyDelete

Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers