TABUNG ANAK

Friday, October 16, 2015

kesan pembawakan : dari dalam perut, sampai keluar perut

masa peknen dulu-dulu...

airiell aku suka keluar jenjalan..1-2-3-4-5- pagi boleh keluar lg.. lepak2..kua pi uptown..akhirnya mendapat si airiell sampai skg susah tido malam..plg semalam dia tak tido harini..benda ni makin lama makin merisaukan pulak..nati dia nak sekolah..kalo masalah tido malam dia berlarutan, jenuh..kat sekolah mengatuk ja kejanya...

arash lak masa peknen dia hati aku cepat tersentuh..sikit2 sentap..tahu2 menangis..nasi aku kucing dtg makan pun aku ngs beriya sampai call mak tersedu2..dengan kwn2 pun kuat jugak sentap...akhirnya si arash ni kuat nangis, kuat sentap..mengada2..yg ni hover manja....hahaha

memang melekat eh apa kita buat bila kita peknen sampai drg keluar????


dua hero mummy!




Wednesday, September 30, 2015

BIRTHDAY PARTY POCOYO - ARASH NUWAIR 1 TAHUN

kenangan terindah 
kali kedua diberikan kenangan & pengalaman indah dalam hidup
bahagia, gembira & bersyukur dapat melahirkan putera kedua kami yang dinamakan 

MUHAMMAD ARASH NUWAIR
memang jarang cerita pasal arash dalam b log..bukan plh kasih..tapi mummy ko ni dik arash, tadi nk log in pun dah lupa pasword blog!kohkohkoh..maknakata mummy dah kelaut bab2 nk hapdet blog ni..tapi semua kenangan, semua perkembangan arash tersemat rapi dalam hati mummy.. :)

arash ni over due 4 hari..sampai masa dia nak keluar, kemain laju dia meluncur keluar..sampai masa otw ke hospital, dah risau takut terberanak dalam kereta je..badan dah mengeliat tahan sakit..pukul 8 sampai hospital 12.35 bersalin arash..

dalam pantang arash demam panas..tok umi kemain risau..pastu jadi kulat susu lagi..alhamdulillah arash budak kuat..arash cepat sembuh..dan lepastu lama gila arash tak demam..

arash ni lain dr abg airiell skit..arash lebihhhhhhhhhh manja dan mengada-ngada...arash suka berdukung dan disukung sampaila sekarang..merap org utaqa kata!hehehe
arash meniarap 3bulan merangkak 9 bulan...laju dr abg airiell..syabas betey!

baru-baru ni arash demam panas 4 hari..tuptup keluar campak..campak sekam org kata..alhamdulillah..sempat baik sebelum birthday party arash!
oklah..serba sedikit "sinopsis" mengenai kehidupan arash..haha




ARASH TURN 1
POCOYO THEME


banner & candy buffet hasil kasih sayang mummy :)


alhamdulillah 99% kek mcm cikanis nak





Arash ni selalu org tegur kata "muka sedih"...
memang ginila air muka dia hari2...


syukran ya allah untuk keluarga comey ini..
walau kami tak diberi kekayaan dari wang ringgit berjuta-juta..
ku mohon kau berikan kekayaan kasih sayang dan kebahgiaan yang melimpah ruah  kepada kami .. amin!












cupcake hasil air tgn adik cikanis..ummi tikah drg...
pocoyo tu cikanis google images, print kertas stiker..sng keje xyah saloptape bagai dah..



makanan yang dimasak penuh kasih sayang dr tok umi ..
tq mak abah sponser makanan & kemah bagai











erm..ampunnnnnnnn gambar kurang memuaskan..tapi, yang ni je ada ..ada cerita sedih..separuh gambar dengan kualiti yang elok dalam telefon aidil..malangnya semalam telefon aidil hilang..sampai harini daku rasa ralat gila psl tak suruh aidil wasap semua pic tuh..sedih gila mengenang!pic suap kek, pic potong kek..arghhhhh memang menangis semalam peluk anak2 psl pic tuh..



selamat hari lahir sayang mummy...moga dipanjangkan usia..dimurahkan rezeki..jadi anak yang soleh..semoga hidup arash sentiasa diberkati allah..sentiasa dibawah rahmat allah...mummy, daddy, abg airiell sayang arash...





Friday, August 21, 2015

RESEPI CHAR KOEW TEOW MUDAH

kemarin dulu masa balik keja tgh drive tetiba teringat char koew teow sedap kt bangi tuh...dok rasa ada kt tekak dah..sedapnya kalo dpt makan betoi2..nk ajak suami, dia lak ada futsal malam tu..balik lambat..makanya bila dah sampai kawasan rumah terus singah kedai..paking dulu..amek henfon google resepi..tgk bahan2 perlu beli..petis salah satu bahan..dah sedia ada kt rumah beli masa buat laksa ritu...


haritu singah kedai beli bahan2-bahan ;
 koew teow, kuchai, taugeh & udang..kos RM7.50 je.. boleh masak 4 kali char koew teow!!! jimat kan..


ni 1st menerai masak..
agak kering , kuah xdak
rasa tu ada..


ni kali kedua buat!buat untuk en suami..yehaaaaaaaaa menjadikkkk
 en.suami kata rupa 100%..haha
rasa 9/10
1% lg mungkin xdak bau api besooo..hahahaha

habis sepingan, dia mintak 1 pingan lagi..bunga2 hati bini masak!!!!kehkehkeh

masak sendirik togey lebih, udang bersepah!!!!!



BAHAN-BAHAN

A
koew teow
taugeh
kuchai

B
2 sudu - kicap pekat (anis guna sos ABC)
2 sudu  - kicap manis
3 sudu - sos tiram
2 sudu - cili boh
2 sudu - petis
6 ulas - bawang putih (ditumbuk @ blend)
udang 
kerang
gula  (agak-agak)
garam (kalau perlu)
air (agak-agak) - ikut resepi dia kata 250ml.. 
itu je pun bahan-bahan dia

kalau ada mana kurang, korang adjust je sendiri..kita yang buat dia..hehe


CARA-CARA BUAT SOS

masak dulu bahan-bahan B atas dapur.


dah siap masak sos char koew teow tu angkat letak dalam bekas.


CARA-CARA MENGORENG

4 sudu - sos char koew teow
 air - ikut citarasa nak kuah banyak atau sikit
masukkan udang + kerang
masukkan telur 
gaul-gaul sedikit
masukkan koew teow
taugeh + kuchai

** kalau agak kurang rasa, masukkan sos char koew teow lagi
**JANGAN masak lama sgt lepas masukkan koew teow..nati jadi lembik sangat xsedap..

SELAMAT MENCUBA!!!
buat sekali xjadi, buat la lagik sampai jadi..
insyallah...






notakukukaki : entry raya mana????hahahaha






CARI SHAWL MURAH????

follow ig : comeystuff

tudung lawa, murah dan bestttttttttttttttt





Thursday, July 16, 2015

SALAM AIDILFITRI 2015

selamat hari raya korang...

ni je pic yg latest lepas lama tengolam..haha
asyik tgolam timbul je keknis..huhu

pic cantek2 nati eh ku upload sampai korang muntah..versi #dondon

byk lg baju benonya..tp natilah eh..xamek lak pci lain2..alahi tahun ni..apa yg kelibut ntah..


balik raya mn acik2??hati2 balik raya ye..kami tahun ni turn gombak...raya kedua baru blk penang... 

duit raya bg banyak2 ye...

keknis dr @comeytuff nk amek kesempatan mohon ampun dan maaf kalo ada tersalah bahasa, trera;ah ckp, terlenih sound tepek..0-0 ye..


Friday, June 19, 2015

CONTOH SUAMI, AYAH, DADDY, PAPA MITHALI

gila lama peram gambaq ni untuk buat entry ini!bahaha

masa family ritu aku perati je apak2 gojes ni..siyes alhamdulillah..seronok aku tgk semua suami2 mithali tlg jagakan anak2 sepanjang famday gojes berlansung..anak2 pun melekat je dgn apak2 depa..termasuklah hero cikanis sorg tu..mmg bff daddy je..


asben i ols..hehehe


ni plg win!
aku tgk laki rara ni layan anak dia mcm layan gepren dah..

asben cikna

asben anez, asben sue, asben iera, yg xnmpk muka aku rs asben aznor

suwettttt sgt bapak ngn anak dara tu..comey!

asben khairul 

ni asben aku lah..tgk pujuk airiell main game last..rebut gula-gula..airiell dh xnk main dia nk mndi kolam..aku pujuk xjalan..dia ckp "xnak, nanti gula2 rosak gigi"..bahaha..mak kena blk alasan win tu..slalu aku kata ke dia..aritu aku kena balik ayat tuh!


byk lagi apak2 yg jgkan anak..tp xde lak pic..tapi korang suma mmg superdad!!!!

tahniah korang sbb jd bapak mithali..cikanis rasa aku buat anugerah bapak mithali gojes mmg susah nk cari pemenang...sbb suma apak2 gojes sangattttttt la mesra dgn anak2..layan dgn penuh sabar..kalo dgn mak2 kjp je kena marahhh..kahkahkah..



Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers