TABUNG ANAK

Friday, May 22, 2015

familyday gojes :GBSB PART 1






-POTLUCK-

Acara family day kami dimulakan dengan potluck!semua makanan sedap2!



aznor yang kuat jemah!tengok muncung tuh?bukti mak jemah...hahahahaha



time siap ada hujan renyai2..anak2 mandi macam tak dak apa2 hal..depa lagi syiokkk la...


- BIRTHDAY PARTY ANAK GOJES , BBQ, LUCKY DRAW & TUKAR HADIAH-




TQ achiek anis & erina sponser kek utk malam tuh!
anak aku suka gila kek robocarpoli tuh!



mak-mak gojes kalot susun hadiah
banyak gila..mcm2 hadiah ada tuh..








menu kami malam tu...mcm2..

si airiell dr awal dtg nmpk keke mulut dok bzikir nak kek, nak ke..
xkn nk ptg dulu..kek tu bukan mak hang beli..bahahaha

tiba masa potong kek..berebut pulak pisau dengan afiq anak ciknaa..
airiell ckp "tak boleh, airiell punya'"..
lawak oit..tu mak dia gelak sampai camtu sekali..tak senonoh dha tongok mak hang gelak camtu aiirlel..

gambar family
arash dlm ssc memanjang tidoq ja

i ols dpt hadiah tukar2 dari mak mimi..hadiah apa dapat??nati i ols wat entry pasai hadiah pulekkkk
tq mak mimi!


-ACARA BERGAMBAR-

haha ni win..suma anak gojes nangis..arash relax je lena dibuai mimpi

anak dara pingitan!

2 je kumbang????hahaha..ommeyyyy




- GAMES-
GAME 1 : KOTAK BERACUN
mangsa 1st aznor setelah diperdajal suami sendiri..kihkihkih





GAME 2 : BALING BOLA MASUK KAIN

amboiii sangat..laki sapa dua2 ni????hahahaha


kemahennn mak ko bg amanat ye asyraf???

pemenang game ni ialah. ... AIRIELL!!!!
dapat hamper..best!



cian incess..nagis jatuh kena rempuh..hehehe..

ni pun sama..airies kena rempuh jugak kot..hehe..lawak


GAME 3 : TIUP BELON SAMPAI PECAH

ni bukan pemenang!hahaha
laki rara tiup belon kemahenn beso tapi xpecah2..dia kata umie sabotaj dia..lawak rupanya laki rara!


GAME 4 : REBUT GULA-GULA



Airiell game ni dia dh xnk main..dia nk mandi kolam dah..mummy daddy pujuk pun xjln dh..dia ckp "tak nak, nati rosak gigi makan gula-gula'...hahaha..




KAMI MAK GOJES!!!

sayang korang semua..dari gojes kita bermula..dari gojes kita kenal antara kau, antara aku..antara dia..antara semua
dari gojes kita sama-sama gelak, dari gojes jugak kita sama-sama menangis satu ketika dulu.. suka duka pahit manis dengan gojes..alhamdulillah..gojes bertahan sampai skg..
sayang korang semua,..walaupun kita hanya kenal dari alam maya sahaja..aku harap ukhuwah yg kita bina kekal selamanya..maafkan aku andai ada salah dan silap sepanjang aku dalam gojes..


untuk ayah2 gojes, terima kasih banyak2 sebab sudi join dan izinkan isteri2 korang join family day ni..korang mmg ayah the best sbb sgt sporting join segala event dan game gojes..wahlal korang xkenal mak2 gojes..sepanjang family day, kalaulah ada anugerah bapa mithali..mmg susah nk cr sapa pemenang nya..sbb cikanis tgk spnjg family day semua ayah adalah ayah yg sangat bertanggungjawap, ayah yg sentiasa pegang, dukung & follow bontot anak korang..penuh sabar layan anak2..kalo ayah yg anak dia gegirl lglah..cikanis tgk mcm layan girlfriend dah..

tahniah ayah2 gojes!million thanx utk korang!!!! 



notakukukaki : untuk cerita sponser hadiah, sponser makanan, sponser macam2 next entry eh!


Friday, May 15, 2015

pejam mata..bayangkan...

assalamualaikum...

AMARAN : entry ni tiada kaitan dengan rumah tangga penulis..alhamdulillah cikanis dan suami baik2 sahaja..

harini tersentuh dgn entry seorang rakan cikanis..blogger juga dia.. tumpang sedih dengan apa yang dia lalui..masih teringat-ingat entry di blog nya..masih terngiang-ngiang kata-kata dia..moga allah berikan kekuatan pada sahabat cikanis tuh...memang perit jika kehilangan insan tersayang.. wpun penuh duri, kena juga lalui..tempuh dan rempuh! .. semoga dipermudahkan perjalanan kehidupannya....


kau suami..aku siteri

bertahun-tahun semai bahagia
bertahun-tahun tabur baja
tak lupa siram dengan gembira

susahnya menjaga sebuah istana
susahnya menjaga sebuah bahagia
susahnya untuk kekalkan gembira

harini ketawa
esok berduka......
masa depan kita tak boleh baca..
bayangnya juga kita tak nampak..


onak ranjau duri penuh berliku
sama-sama pimpin tangan redah berdua
sama-sama tahu hidup tak mudah
tapi sama-sama berjanji akan kekal bersama


bertahun-tahun aku dengan dia
sekali lafaz, sekelip mata aku isteri dia
bertahun-tahun kumpul duit bina istana bahagia
majlis sehari habis segala
bertahun-tahun semai bahagia
dengan sekali lafaz musnah rumah tangga..runtuh istana dibina...


andai suami buat hati kita geram
pejam mata..bayangkan penat lelah suami
pejam mata..bayangkan tengah terik suami keluar demi mencari rezeki
pejam mata..bayangkan nafkah yang ditanggung utk anak dan siteri


andai isteri buat hati kita jelik
pejam mata..bayangkan penat lelah isteri melayan anak & suami
pejam mata...bayangkan isteri yang kebal hatinya melayan amarah suami
pejam mata..ingat kembali saat isteri bertarung nyawa lahirkan zuriat suami



sama-samalah kita muhasabah diri...




notakukukaki : entry ni tak ada kaitan dengan cikanis...doakan yang terbaik utk sahabat kita..







Thursday, May 14, 2015

UPDATE : DEKO RUMAH COMEY


hye korang..ntah saka apa yang merasuk pun xtau...minggu ni je 3 entry up..pastu kompom senyap sunyi balik 3 bulan..hahahahaha..

alhamdulillah mcm korang dah tau..urusan pembelian rumah comey kami dah selesai..dah hampir 4 bulan rumah sewa jadi rumah kami.. atas nama..tp hakikatnya masih berhutang dengan bank!HEHEHE

dah beli lagil asuper saited nak hias rumah kan..tapi kami hias setakat yang mampu..
barang deko ada baru ada juga yg lam..yg baru bukan mahal-mahal..semua mampu beli je.. #bajetketat.. :p

cikanis kongsikan balik gambar ulang tayang..ni gambar2 lama..




SEBELUM



RUANG TAMU



 DAPUR







SELEPAS




WELCOME...
HOME SWEET HOME


RUANG TAMU






separuh dr wish list dah tercapai..
  WISHLIST RUMAH COMEY (klik utk baca)








DAPUR




dinding dapur maish kosong..tunggu tabung penuh ku serang kaison lg..pintu table top pun masih xpasang..tabung tak penuh2..hahaha





DISEBALIK TABIR







setakat ini sahaja dulu update deko rumah..sebab tabung dah nipis..tunggu tabung penuh, ada update terbaru nati cikanis post dkt blog ye...

bilik, tandas nati cikanis update ye..

notakukukaki : nak sofa baruuuuuuuuuuuuu...bilakah???



Final Countdown

laguku untukmu

There was an error in this gadget

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers